Zelf popcorn maken: Dit kan al voor 2 euro voor een hele maand!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Maak popcorn voor je gezin

popcorn maken

Zelf popcorn maken dat kan je heel makkelijk zelf thuis doen. Eet jij graag popcorn met je gezin in de bioscoop of thuis als je een film kijkt?

Neem je het elke week weer standaard mee in je boodschappenkarretje. Er zijn van die apparaten die hun investering dubbel en dwars waard zijn.

Een van die apparaten in huis is dan ook deze popcorn machine. We houden van popcorn, we vinden het heerlijk om hiervan te snoepen. Eerst heb ik het proberen klaar te maken in een koekenpan.

Maar ik vond dit niet heel prettig werken. Ik vond het niet fijn met een inductie kookplaat en het was erg lastig in te schatten wanneer het nu precies klaar was.

Met als gevolg dat het te lang in de pan had gezeten en niet meer lekker was.

Zelf popcorn maken

Door het gebruiken van een popcorn machine kan je het binnen vijf minuten klaar maken. Hier hoef je niet veel voor te doen en het smaakt altijd goed! Je doet de maiskorrels in het apparaat en zet het apparaat aan.

Vervolgens wacht je even totdat het apparaat de popcorn begint uit te spugen. Pas wel op want het kan heet zijn. Laat kinderen dit niet alleen doen en zorg dat er altijd een volwassene bij is.

Vroeger hadden we elke vrijdag avond een uitje met het gezin. We gingen dan met elkaar naar de videotheek. Met een pasje zochten we een aantal dvd’s uit en dan ging er altijd standaard een gigantische bak met popcorn mee. Echt een Amerikaanse familiebak, je hebt ze vast wel eens gezien in de film.

Popcorn is dan ook nog steeds een favoriete snack voor bij de film. Voor veel mensen is dit het geval. Ik denk dat dit komt omdat we het altijd eten in de bioscoop eten en dat we hierdoor bij het kijken van een film en het eten ervan met elkaar verbinden in ons brein.

De popcorn machine

Voor het maken van je eigen popcorn is een het nodig dat je een popcorn machine aanschaft. Het kan ook klaargemaakt worden in een koekenpan maar ik vind deze manier niet fijn werken. Ik vind het makkelijker en sneller om een machine te gebruiken. Door deze machine smaakt het altijd goed!

In de onderstaand staande foto zie je de machine die ik zelf gebruik, ik ben hier heel tevreden over. Deze machine is een favoriet onderdeel van mijn keuken en ik gebruik hem elke week.

Omdat het zo gemakkelijk is om het klaar te maken is het geen enkele moeite om zelf je popcorn te maken. Hierdoor kies ik er snel voor om deze gezonde snack klaar te maken.

zelf popcorn maken

Popcorn is gezond

Popcorn is een gezonde snack. Deze snack bestaat uit gepofte mais, het bevat veel voedingsvezels en antioxidanten. De antioxidanten werken ontstekingsremmend en voorkomen dat vetachtige stoffen zich in de bloedvaten nestelen en aderverkalking veroorzaken.

Het is alleen gezond op het moment dat je het zelf klaarmaakt met een scheutje olie in plaats van boter. De popcorn van de supermarkt of de bioscoop is niet gezond omdat hier te veel suiker, zout en vet aan is toegevoegd.

Als je het dus voortaan zelf klaarmaakt en op smaak brengt kan je hier onbeperkt van snoepen. Voeg dan niet te veel olie, suiker of zout toe. 

Hoe maak je het met deze machine

Het is zo makkelijk om dit klaar te maken en het kost je ook nog eens heel weinig tijd. Je doet de maiskorrels in de machine en zet het apparaat aan. Vervolgens wordt dit heel warm.

Door de verhitting ploft de schil open van de maiskorrels en ontstaat popcorn. De popcorn ploft en komt dan uit het apparaat. Pas op want het is echt warm, ik raad aan om dit niet door kinderen te laten doen.

Als ik mijn apparaat aanzet pak ik altijd een bak om alles op te kunnen vangen. Als alles in de bak zit doe ik het apparaat uit. Vervolgens doe ik altijd een scheutje olijfolie en zout erover, dit vind ik persoonlijk heel lekker.

Om het nog specialer en feestelijker te maken kan je het in een speciaal bakje doen. Maak er echt een feestje van om je eigen gemaakte popcorn op te eten.

Zelf popcorn maken is goedkoop

Het maken van je eigen popcorn is heel goedkoop. Voor het maken heb je een zakje maiskorrels nodig. Dit is een zakje met maiskorrels die speciaal bedoeld is voor het maken van popcorn.

Dit zakje kost maar één of twee euro in de supermarkt. Hier kan je echt wel een maand mee doen als je elke week popcorn klaarmaakt voor twee personen. Dit is dus een hele goedkope manier van snacken. Als je dit vergelijkt met de popcorn zakjes in de supermarkt betaal je veel meer geld.

Hier koop je steeds weer een nieuw pakje voor een paar euro. Dit kan je dan maar één keer klaarmaken. Als je het elke week eet is het dan goedkoper om een popcornmachine aan te schaffen en een zakje maiskorrels.

Conclusie

Als je graag popcorn eet met je gezin is het een goede investering om een machine aan te schaffen. Het is een eenmalige investering die de moeite waard is, en het is vele malen goedkoper dan de supermarkt.

Voor twee euro koop je een zakje speciale maiskorrels en hier kan je een maand lang elke week van eten. Dit is dus echt de moeite waard. Zo kan je ook lekker veel geld besparen op je boodschappen.

Het is dus een gezonde snack als je het zelf klaarmaakt. Gebruik dan niet te veel olie en gebruik niet te veel suiker of zout. Popcorn van de supermarkt of de bioscoop is niet gezond omdat hier veel vet, suiker en zout voor wordt gebruikt.

50 recepten in 30 minuten

Wil je gezonde recepten maken?

Maak dan een van deze recepten met het hele gezin.

Ja, ik wil gezonde recepten maken

Één reactie op “Zelf popcorn maken: Dit kan al voor 2 euro voor een hele maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *