16 dingen die je in kan vriezen om geld en tijd te besparen

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Wat kan je allemaal invriezen?

wat kan je allemaal invriezen

Ben je benieuwd wat je allemaal kan invriezen? Lees dan gauw verder.

Een van de makkelijkste manieren om minder uit te geven aan eten is in te slaan als er een aanbieding is. Maar waar laat je het dan?

In de vriezer natuurlijk. Denk aan bevroren aardbeien die je in de winter door je smoothie doet. Of een restje avondeten wat je op een later moment opeet.

Niet al je eten kan je natuurlijk invriezen. Wist je al dat je de volgende 16 dingen in kan vriezen. Maak er gebruik van en bespaar tijd en geld.

1. Boter

Als je fan bent van een duurder merk sla dan je slag als deze in de aanbieding is. Boter kan je heel eenvoudig invriezen door het hele pakje in de vriezer te bewaren. Laat het even ontdooien voordat je het gebruikt en je kan er weer een broodje mee smeren.

2. Kaas

De kans is groot dat je dit nog niet wist maar kaas kan je dus heel goed invriezen. Wil je geraspte kaas bewaren in de vriezer voeg er dan een eetlepel maiszetmeel aan toe, dit zal voorkomen dat de kaas gaat klonteren als je het ontdooit.

Een goede kaas die je kan invriezen is Parmezaanse kaas. Rasp het heel fijn en voeg een beetje toe aan je gerechten. Deze kaas hoef je niet eens te laten ontdooien maar kan je meteen toevoegen aan je maaltijd.

3. Sap over?

Heb je een verjaardag gevierd en zien er nog verschillende pakken sap over terwijl je dit niet drinkt? Maak gebruik van een leuk ijsvormpje en vul dit met het overgebleven sap.

4. Melk

Is de melk in de aanbieding en heb je flink ingeslagen? Als je te veel hebt gekocht kan je de melk ook bewaren in de vriezer. Laat wel genoeg ruimte over in de fles om het uit te laten zitten.

5. Fruit

Niet alle soorten fruit zijn geschikt om in te vriezen. Zelf vries ik regelmatig bananen in om hier ijs van te maken. Ook kan je verse aardbeien goed invriezen, rood fruit en druiven zijn hier ook voor geschikt. Dit kan je toevoegen aan je smoothie of je maakt er ijs van.

6. Groenten

Je kan heel veel groenten invriezen nadat je ze kort hebt gekookt. Kook ze altijd eerst in water voordat je groenten invriest. Weet je niet zeker of je bepaalde groente kan invriezen neem dan eens een kijkje in het vriesvak van je supermarkt.

wat kan je allemaal invriezen

7. Soep

Dit is ideaal voor een druk weekend of een drukke werkdag waarbij je geen tijd meer hebt om te koken. Soep kan je namelijk in verschillende porties invriezen. Stel je voor dat je nog soep over hebt voor een persoon doe dan een zip Lock back in een soepkom en voeg hier je afgekoelde soep aan toe.

Bewaar het zakje soep in je vriezer en ontdooi het als je geen tijd hebt om te koken.

8. Maak je eigen pesto

Pesto maak je heel eenvoudig door basilicum, spinazie en rucola met elkaar te mengen. Als je te veel pesto maakt kan je dit eenvoudig invriezen voor een volgende maaltijd. Doe het in ijsblokjes en voeg hier wat olijfolie aan toe om uitdroging te voorkomen.

9. Brood

Het maakt niet uit of je nu brood haalt bij de bakker of bij de supermarkt. De kans is groot dat dat het vers moet blijven voor de hele week. De beste manier om dit te doen is je brood in te vriezen. Dan heb je elke dag toch een vers stukje brood.

10. Eigen kruiden maken

Als je ervoor kiest om geen busjes met kruiden te kopen maar je eigen kruiden gaat maken dan heb je misschien al snel te veel. Overgebleven kruiden wil je goed bewaren, dit kan je eenvoudig opbergen in je vriezer. Ontdooi het even en voeg het toe aan je maaltijden.

11. Pannenkoeken

Heb je pannenkoeken gemaakt maar zijn er nog veel pannenkoeken over?. Je kan er natuurlijk de volgende dag lekker van lunchen of je bewaart ze voor een ander moment. Bewaar overgebleven pannenkoeken per twee stuks in een zip Lock zakje. Even ontdooien en smullen maar.

wat kan je allemaal invriezen

12. Pastasaus

Heb je pasta gemaakt maar nog saus over? Gooi het niet weg maar bewaar het voor de volgende keer als je een keer alleen eet of als je net te weinig saus kan klaarmaken. Kortom het komt altijd weer van pas.

13. Notenmeel

Gebruik je liever amandelmeel of andere notenmeel dan tarwemeel dan weet je dat je het niet te lang kan bewaren. Gelukkig voorkom je schimmelvorming door het te bewaren in de vriezer.

14. Koffie

Heb je een koffie apparaat met bonen en gebruik je alleen maar gemalen koffie met een verjaardag? De kans is groot dat je dan met een half pak blijft zitten. Dit kan je dus invriezen zodat je het op een ander moment weer kan gebruiken.

15. Smoothies

Lukt het je niet om te ontbijten maar gaat een smoothie er altijd wel in? Bewaar dan voortaan een aantal smoothies in je vriezer, ontdooi het de avond van tevoren of neem het mee naar je werk. Bekijk hier hoe je een heerlijke mokka smoothie maakt.

16. Rijst en pasta

Soms ben je zo enthousiast in de keuken dat het net lijkt of je voor een heel weeshuis aan het koken bent. Heb je veel rijst of pasta over? Bewaar het in de vriezer en voeg het de volgende keer toe aan je maaltijd. Je kan natuurlijk ook van je overgebleven pasta een pastasalade maken.

Eten in de vriezer bewaren is een van de makkelijkste manier om snel een maaltijd op tafel te zetten. Het bespaart je ook nog eens veel geld als je inslaat op het juiste moment. Koop dus een extra portie de volgende keer als er een goede aanbieding is en maak ruimte in je vriezer.

Nu weet je wat je allemaal kan invriezen heb je ontdekt dat je meer eten kan bewaren dan je in eerste instantie misschien dacht. Wist je al wat je allemaal kan invriezen of heb je nieuwe dingen ontdekt door dit artikel?

50 recepten in 30 minuten

Wil je gezonde recepten maken?

Maak dan een van deze recepten met het hele gezin.

Ja, ik wil gezonde recepten maken

2 reacties op “16 dingen die je in kan vriezen om geld en tijd te besparen

  1. Ook knoflook kan heel goed ingevroren worden,knoflookteentjes kort voor gebruik uit de vriezer halen even wachten dan kan het velletje er gemakkelijk vanaf,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *