De truc om minder uit te geven (ontdek dit grote geheim)

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

De truc om minder uit te geven

truc om minder uit te geven

Ben je op zoek naar de geheime truc om minder uit te geven? Veel mensen zijn op zoek naar dit grote geheim. Zelf was ik er ook lange tijd naar op zoek.

Ik weet hoe het is om je zorgen te maken over het betalen van je volgende rekening. Ik weet hoe het is om naar je rekening te kijken en te balen omdat er niets meer op staat.

Ben je geen spaarder en weet je niet hoe je met geld om moet gaan? Dan is het tijd om daar wat aan te veranderen. Als je zo doorgaat verandert er niets.

Klaar om aan de slag te gaan?

Waarom geef je zo veel uit?

Ik weet het nog als de dag van gisteren. We woonden nog niet zo lang samen en genoten van het leven. Iets te veel want dat weekend keek ik op onze rekening en schrok ik. Er stond bijna niets meer op. Hoe kon dat nauw? Zo gek hadden we toch niet gedaan. Ik was zo teleurgesteld in mezelf.

Ik vond sparen altijd belangrijk dus hoe kon dit gebeuren? Op dat moment wist ik dat er iets moest veranderen. Als jij ook op dat punt in je leven staat wil ik je alleen maar zeggen dat iedereen dit kan leren. Jij dus ook.

Heb je nooit geleerd om te sparen?

Een van de dingen die ik mezelf heb geleerd is om anders naar mijn inkomen te kijken. Voor veel mensen is het moment dat het inkomen op de rekening staat een feestje. Nu kan je die nieuwe schoenen kopen, dat spelletje voor je Playstation of iets anders. Maar wacht eerst even.

Het bedrag wat op je rekening staat is niet bedoeld om zomaar uit te geven. Eerst moet je al je rekening betalen, dan spaar je wat en daarna blijft er nog wat over om wat leuks van te kopen. Zie je dus waar het misgaat?

Je geeft je geld te snel uit en je hebt geen idee hoeveel je uitgeeft aan je maandelijkse rekeningen. Daarom lukt het elke maand weer niet om te sparen. Je hebt alles al uitgegeven.

truc om minder uit te geven

Waarom lukt het niet om minder uit te geven

Voor veel mensen is het een groot probleem om minder uit te geven. Helaas is dit iets wat we niet leren op school. Op het moment dat je inkomen op je rekening staat moet je inzicht krijgen in wat er nu precies met je inkomen gebeurt.

Je moet een overzicht maken voor jezelf zodat je precies weet wat je uitgeeft aan je hypotheek/huur en alle extra rekeningen die je elke maand moet betalen. Vind jij het lastig om een overzicht te maken van je uitgaven dan heb ik wat voor je.

Jij moet iets veranderen

Op het moment dat je geen overzicht hebt dan doe je maar wat. Veel mensen doen maar wat. Aan het einde van de maand hebben ze geen idee wat ze hebben gedaan. Alles is op maar waar heb jij je geld aan uitgegeven?

Als je elke maand weer geen idee hebt dan doe je iets fout. Ik gaf al eerder aan dat ik dat dus ook fout deed. Pas toen ik alles ging bijhouden kreeg ik een overzicht en begreep ik precies hoeveel ik elke maand kon sparen en hoeveel ik elke maand kon uitgeven aan andere dingen.

Zonder overzicht gaf ik meer uit dan de bedoeling was en lukte sparen keer op keer weer niet. Er bleef namelijk niets over om opzij te zetten. Als jij dit probleem ook hebt moet er dus iets veranderen.

Als je wil sparen voor een studie, andere woning, een nieuwe bank of een vakantie moet je hier wel elke maand wat voor opzij zetten. Daar heb je een overzicht en een plan voor nodig.

De truc om minder geld uit te geven

De truc om minder uit te geven is je bewust te worden van wat je nu precies nodig hebt voor je vaste lasten, voor je spaardoelen en dat bij te houden. Met een budgetplanner hou jij precies bij waar je geld aan uitgeeft zodat je weet hoe je cijfers eruit zien. Kan je dan nooit meer spontaan iets uitgeven?

Natuurlijk wel maar als je weet wat het bedrag is waar je mee kan spelen bepaal je zelf waar je dat aan uitgeeft. Het draait allemaal om het maken van de juiste keuzes. De keuzes die passen bij jouw levensstijl.

truc om minder uit te geven

Zo spaar je elke maand

Voor mij is het nu geen uitdaging meer om elke maand wat opzij te zetten. Ik weet hoe mijn cijfers eruit zien en hoeveel ik elke maand opzij kan zetten. Je doet jezelf veel plezier als je dit jezelf ook leert.

Op het moment dat je namelijk bewust bent van je eigen cijfers ga je ook anders naar je uitgaven kijken. Je daagt jezelf uit om er creatiever mee om te gaan en bewust op zoek te gaan naar manieren om minder uit te geven.

Wat heb je nu echt nodig?

De eerste stap is je bewust te worden van je eigen uitgavenpatroon. De volgende stap is jezelf af te vragen of je ergens op kunt besparen. Soms is het voordelig om over te stappen op een andere zorgverzekeraar of energiemaatschappij.

Als je elke dag een broodje koopt in de kantine van je werk is het ook goedkoper om je eigen broodje mee te nemen. Zo zijn er meerdere creatieve oplossingen om minder uit te geven. Je gaat hier pas over nadenken als je alles op papier zet.

De truc om je te helpen minder uit te geven

Als jij minder wil uitgeven moet je weten hoeveel je elke maand uitgeeft. Met een simpele rekensom krijg je een overzicht van je cijfers. Als je elke maand wil sparen moet je simpelweg minder uitgeven dan je verdient.

Jij bent hier zelf verantwoordelijk voor. De eerste stap is je bewust te zijn van je eigen cijfers en de tweede stap is daar wat aan veranderen. Sparen is dan geen uitdaging meer maar iets wat je vanzelfsprekend doet.

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

2 reacties op “De truc om minder uit te geven (ontdek dit grote geheim)

    1. Hoi Meta, dank je wel voor je reactie er stond iets verkeerd ingesteld, en dit is nu weer opgelost.
      Je kunt nu het e-book weer downloaden.

      Groeten Annemie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *