Maak een to do list en stop de chaos in je leven.

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Stop de chaos in je leven door een to do list. 

Maak een to do list en stop die chaos in je hoofd en in je huis

Voordat je weet is het weer zover. Weer een dag omgevlogen maar je weet dat je iets bent vergeten af te strepen van je to do list.

Je bent maar aan het piekeren naar weet het even niet meer. Wat moest je nu vandaag doen. Iets wat je niet mocht vergeten, maar wat was dit toch.

Voordat je gaat slapen weet je het opeens weer. Je moest een verjaardagscadeau kopen voor de dochter van je beste vriendin.

Je kan jezelf wel voor de kop slaan. Hoe kan je dat nu vergeten? Als je het nu niet zo druk zou hebben dan had je dit vast niet vergeten.

Soms is je leven nu eenmaal chaotisch. En vooral in je hoofd is het een chaos. Maar hoe krijg je nu een overzicht en rust in leven.

Stop de chaos in je hoofd door gebruik te maken van een simpele to do list. Verassing: het gaat je allemaal niet lukken in één dag.

Is je leven een chaos

Een huis waar het een rommel is zal er voor zorgen dat je spullen niet meer kan terugvinden. Chaos is onoverzichtelijk en rommelig. Chaos in je dagelijkse leven maakt je naar mijn mening dan ook gestrest en ongelukkig.

Een verjaardag vergeten en op het laatste moment nog even naar de stad gaan om iets te kopen is heftig. Want net op het moment dat je nog even snel een cadeau moet kopen is er niets te vinden of is er niets wat je leuk vindt.

Als je nu het gevoel hebt dat je maar wat doet en steeds achter de feiten aanloopt zal ik je vertellen dat dit niet langer hoeft. Een handig boek waar ik veel van heb geleerd over het voorkomen van chaos is dit boek. 

Maak elke dag een planning

Maak je elke dag even tijd vrij om je dag te overdenken? Weet je wat je gaat doen als je wekker gaat. Heb je al helemaal bedacht wat je gaat doen voor je werk, voor je gezin en voor je eigen plezier. Schud je nu verbaast je hoofd.

Maak je niet druk het hoeft niet veel tijd in beslag te nemen om deze to do list te maken. Het gaat je wel helpen om voor deze categorieën drie dingen te bedenken die je vandaag gaat doen. Het zal ervoor zorgen dat je dag een stuk overzichtelijker is.

Stop met het stellen van te hoge eisen aan jezelf

Wees niet te streng voor jezelf als alles niet is gelukt vandaag. Het leven zit vol met verassingen dus als jij bedacht hebt dat je vandaag een verslag gaat schrijven is de kans aanwezig dat dit niet lukt. 

Misschien kan je er geen tijd voor vrijmaken of doet de computer het niet omdat deze geen verbinding maakt met het internet. Maak je hier vervolgens niet te druk over, dit soort dingen gebeuren. Het komt wel weer een andere keer.

Voor de volgende dag staat het dan weer op je takenlijst. En bedenk je altijd dat Rome ook niet is gebouwd in één dag. Wees dus niet te streng voor jezelf. Beloon jezelf voor elke overwinning die je hebt behaald. 

Elke taak die je van je lijstje weg kunt strepen is weer een overwinning, het zal je een goed gevoel geven als je dit weg kunt strepen.

Maak een to do list en stop de chaos in je hoofd en in je leven

Hoe maak je een planning

Ik heb natuurlijk een planning voor jullie gemaakt die jullie kunnen downloaden. Als je naar de planning kijkt zie je dat deze is ingedeeld in werk, thuis en plezier. Schrijf nu voor je werk drie dingen op die je vandaag gaat doen.

Maak het niet te groot maar denk aan simpele taken als overleggen met collega Klaas en een mail sturen naar Jan. Schrijf niet als doel dat je een project gaat afronden maar schrijf simpele kleine taken op.

Schrijf vervolgens drie dingen op die je gaat doen voor thuis. Denk aan de woonkamer even opruimen, een was draaien of een andere kleine taak. Als laatste schrijf je drie taken op voor je eigen plezier. Waar word je nu blij van?

Wanneer ben je helemaal tevreden over je dag, wat heb je dan gedaan voor jezelf. Is het een hoofdstuk gelezen uit je boek, is het je vriendin opbellen om bij te kletsen.

Misschien vind je het fijn om dit elke dag op te schrijven of vind je het fijn om dit elke week te doen zodat je weet wat je allemaal gaat doen de komende week. Dit geeft je meer overzicht in je dagelijkse leven en gaat ervoor zorgen dat je het leven leeft en dat je niet geleefd wordt.

Waarom staat plezier in de planner?

Je hebt van die dagen dat je naar huis rijdt en niet kan wachten tot je thuis bent. Je gaat iets leuks doen en kijkt hier al de hele dag naar uit. Naar dat feestje of lekker eten met een goede vriendin.

Maar waarom doe je niet elke dag iets wat je leuk vindt? Plan dit voor jezelf. Ook als het maar een kwartier of een half uur, maak tijd vrij zodat je iets kan doen wat je echt leuk vindt.

Waarom staat plezier nu in de planner? Dit staat erin omdat dit een onderdeel is dat we vergeten. We hangen elke avond voor de tv maar misschien vind je dit helemaal niet leuk.

Misschien ben je wel gek op dansen of goede muziek. Zet je tv dan eens uit en zet een muziekje op waar je echt blij van wordt. Maak dus elke dag tijd vrij voor de dingen waar jij echt blij van wordt. Wat dit dan ook is.

Maak een to do list en stop de chaos in je leven

Maak notities voor de dingen die niet mag vergeten.

Schrijf bij notities op of je nog een verjaardagscadeau moet halen. Of dat je nog andere dingen moet doen die je niet mag vergeten. Een boodschap halen of een maaltijd voorbereiden.

Of een leuk uitje waar je nog een kaartje voor wilt aanschaffen. Of een kaartje wat je moet versturen aan een zieke vriendin. Schrijf het allemaal op zodat met je to do list zodat je het niet meer kunt vergeten.

mindset boek

Ontdek hoe je een positieve mindset krijgt

Verander je manier van denken, je gevoelens en je complete leven verandert!!

Ja, dat wil ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *