Tips om geld over te houden: Met deze 7 tips hou je elke maand geld over!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

7 tips om geld over te houden aan het einde van de maand.

tips om geld over te houden

Wist je al dat een derde van de Nederlanders zich zorgen maakt over geld? Ben je op zoek naar tips om geld over te houden aan het einde van de maand?

Veel Nederlanders vinden het vervelend om de bankafschriften te openen.

Uit een onderzoek onder 1400 Nederlanders blijkt dat 1 op de 4 mensen dit lastig vindt. Ook hebben veel Nederlanders het gevoel geen controle te hebben over hun financiële situatie.

Als jij ook het gevoel hebt dat je geld verdwijnt als sneeuw voor de zon lig je er vast ook wel eens wakker van. Je weet even niet hoe je de rekeningen moet betalen.

Met deze tips om geld over te houden aan het einde van de maand zal jij er niet meer wakker van liggen. Veel Nederlanders vinden het vervelend om de bankafschriften te openen.

Meer geld overhouden aan het einde van de maand.

Heb je enig idee hoeveel je elke maand uitgeeft? Veel mensen hebben er geen idee van wat ze nu eigenlijk doen met hun inkomen. Op het moment dat je dit niet weet en geen idee hebt hoeveel je eigenlijk kunt uitgeven is het niet zo gek dat je meer uitgeeft dan de bedoeling is.

Als je minder wil uitgeven moet je eens op gaan schrijven hoeveel je elke maand verdient en wat je nu precies met je geld doet. Maak een overzicht om een idee te krijgen wat er nu precies elke maand gebeurt.

7 tips om geld over te houden

Schrijf al je uitgaven op

Dit is de eerste stap om wat te veranderen aan hoeveel je elke maand uitgeeft. Door het allemaal eens op te schrijven zie je wat je nu precies doet met je geld, ook krijg je een idee waar je op kunt besparen. Dit kan je doen door een digitaal kasboek bij te houden in je telefoon of met een Excel schema.

Schrijf op wat je uitgeeft aan vaste lasten, rekeningen, hoeveel je spaart en overhoudt voor leuke dingen. Weet je niet waar je moet beginnen en wil je een handige tool gebruiken? Maak dan gebruik van de bespaarcalculator om je berekeningen automatisch te maken.

Wacht even voordat je wat koopt

Wie wel eens een impuls aankoop doet heeft er een dag later weer spijt van. Als je opeens denkt die nieuwe dure schoenen echt nodig te hebben en ze vervolgens nooit draagt heeft spijt van haar aankoop.

Mijn advies is dan ook altijd even een dag te wachten voordat je een aankoop doet. Denk je er een dag later nog steeds hetzelfde over en heb je het echt nodig doe dan je aankoop. Maar neem ook even de tijd om prijzen te vergelijken en doe je aankoop altijd met een kortingssite als Euroclix.  Zo krijg je geld terug over je aankoop.

tips om geld over te houden

Sta niet rood

Zorg ervoor dat er altijd genoeg geld op je rekeningen staat om al je rekeningen te betalen. Als je al je inkomsten en uitgaven bijhoudt weet je precies hoeveel je nodig hebt. Rood staan is dan niet meer nodig. Het brengt je alleen maar in de problemen en daarom is het nooit een goed idee.

Loop al je verzekeringen door

Het is heel goed om een keer per jaar eens al je rekeningen na te lopen. Let er dan vooral op wat je betaalt voor je verzekeringen, gas water en licht. Doe dan een simpele vergelijking via pricewise en kijk of je ergens minder voor kan betalen.

Wil je niet overstappen maar wel minder betalen? Bel dan eens de klantenservice en geef aan dat je overweegt om over te stappen omdat je een betere prijs hebt gezien bij de concurrent. Vraag vervolgens wat voor alternatief aanbod ze kunnen geven.

Minder uitgeven

In deze tips om meer geld over te houden kan het natuurlijk niet ontbreken. Geld besparen is een van de beste manieren om aan het einde van de maand meer over te houden. Dit doe je in eerste instantie door al je uitgaven op te schrijven.

Loop het eens na en kijk waar je te veel voor betaald of zijn er misschien dingen die je niet gebruikt? Een abonnement voor de sportschool is zonde van je geld als je er niet komt. Zo zijn er uitgaven die je ongemerkt doet maar die niet nodig zijn.

Blijf altijd sparen

Een van de beste dingen die je kunt doen is een deel van je inkomen sparen. Het Nibud adviseert zelfs 10% van je inkomen. Dat is een groot deel en dat is voor veel mensen erg veel. Is dit percentage te hoog voor je bepaal dan een ander percentage, misschien 2 of 5%.

Door elke maand een deel opzij te zetten heb je altijd een buffer achter de hand. Dit gebruik je voor noodgevallen als het kapot gaan van je auto maar je kan dit ook gebruiken voor leuke dingen zoals je vakantie.

tips om geld over te houden

Meer verdienen

Natuurlijk is het ook mogelijk om ervoor te zorgen dat je gaat onderhandelen over je salaris. Nu ben je vast niet op zoek naar een extra baan, je tijd is immers kostbaar. Maar het is natuurlijk wel mogelijk om iets te beginnen naast je baan.

Een van mijn favoriete verdienmodellen is bloggen. Wil jij nu ook meer verdienen met je eigen blog? Neem dan eens de gratis cursus door van Suzie.

De beste tips om geld over te houden

Als je op zoek bent naar tips om geld over te houden dan is het goed om te weten dat er een aantal dingen nodig zijn om op een ontspannen manier met je geld om te gaan.

De meeste Nederlanders maken zich zorgen over geld en liggen hier wakker van. Dat is behoorlijk frustrerend en ongezond. Wil jij dat niet meer zijn? Neem dan de bovenstaande tips door om ook meer geld over te houden.

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *