Snel geld verdienen als student tijdens je studie.

Gemiddelde leestijd: 13 minuten

Snel geld verdienen als student tijdens je studie.

geld verdienen als student

Wil je snel geld verdienen? Studeren is een tijdrovende klus. Je bent veel tijd en energie kwijt aan je studie. Je hebt een drukke planning en moet veel doen in een korte tijd.

Een bijbaan naast je studie is dan iets waar je geen of weinig tijd voor hebt. Of is iets wat je liever niet doet. 

Eet je elke dag een goedkope maaltijd zoals een bordje noedels met ei? Of ga je elke week een aantal keer naar huis om bij je ouders te kunnen eten?

Als student moet je veel dingen afzeggen. Waar andere mensen dingen plannen om te doen en hier grote bedragen aan uitgeven is dat voor jou niet mogelijk.

Een vakantie plannen over een half jaar is leuk maar een aanbetaling van een paar honderd euro brengt je lichtelijk in paniek. Want waar haal je een paar honderd euro vandaan?

Ik denk dat veel studenten een bijbaan hebben naast hun studie. Anders kan je geen biertje betalen in de kroeg en dat is toch echt wel iets wat veel studenten graag doen.

Weinig tijd naast je studie?

Maar wat kan je doen als je snel geld wil verdienen maar dit in weinig tijd moet doen? Hoe doe je dit als je geen tijd hebt voor een bijbaan? Of als je het gewoon te druk hebt om nog een bijbaan te hebben, aangezien je elk weekend aan het reizen bent om bij je ouders en andere vrienden op bezoek te gaan.

Hoe kan je dit nu aanpakken? Is er een gemakkelijke manier om geld te verdienen als student zonder diploma? Ik ging op zoek naar de beste baantjes voor studenten. Misschien heb je er nog niet eerder bij stilgestaan. Maar kijk eens naar onderstaande lijst om erachter te komen of er wat voor je tussen zit.

Wat voor bijbaantjes hebben veel studenten?

Als je maar één dag per week werkt zal je nog niet veel verdienen met een bijbaan. Maar blijf gemotiveerd. Je doet een opleiding voor een reden. Als je diploma binnen is zal je veel meer gaan verdienen en ben je trots op jezelf.

Veel studenten werken in de horeca, in de supermarkt of in een winkel. Andere baantjes die makkelijk te combineren zijn met een opleiding zijn oppassen, dieren uitlaten of de post bezorgen.

Wat doen studenten voor bijbaan

Verkoop je samenvattingen

Dit is een super goede manier om zelf te leren. Ik leer snel nieuwe informatie door het op te schrijven. Ik weet dat veel mensen op deze manier goed kunnen leren. Doordat je dingen opschrijft blijft het namelijk ergens opgeslagen in je brein, je verwerkt de informatie dan beter dan wanneer je het alleen leest.

Dus stel je eens voor dat je altijd samenvattingen maakt voor je proefwerken. Hoe mooi is het dan als je deze samenvattingen vervolgens kunt verkopen. En hiermee andere studenten kunt helpen.

Ik ben op zoek gegaan naar een aantal sites waar je samenvattingen kunt verkopen. Op deze sites deel je de samenvattingen of uittreksels. Elke keer als jouw samenvatting door iemand wordt gedownload dan verdien je hier geld mee. Dit kan jij dus ook!!

Gebruik de volgende sites om je samenvattingen te verkopen:
Knoowy
Stuvia
Kennis delen

Klinkt dit te mooi om waar te zijn? Dat begrijp ik. Ik vond het ook een geniale manier om bij te verdienen tijdens je studie. In dit artikel worden twee studenten geïnterviewd die op deze manier duizenden euro’s per jaar verdienden. Het is dus echt mogelijk om hier geld mee te verdienen.

Lees hier het artikel. Deze studenten hebben hier dus veel geld mee verdient. Het bewijs dat het dus echt mogelijk is.  Maak dus vanaf vandaag gebruik van je samenvattingen en verkoop het via de bovenstaande websites.


Studentenuitzend bureau

Veel student en hebben dezelfde soort bijbaantjes. Studenten werken vaak in een winkel, de  horeca of in de supermarkt. Ben jij nu echt op zoek naar wat anders. Ga dan eens kijken of er niet een vacature online staat bij een van de volgende uitzendbureaus.

Deze zijn speciaal gericht op studenten. Misschien zit er wel wat voor je tussen. Het is natuurlijk helemaal geweldig als jij een baan kunt vinden die ook nog eens aansluit bij je opleiding.

Studentenwerk
Studenttalent
Xl uitendbureau

Geef bijles

Dit is een tijdrovende bijbaan maar is wel iets waar je veel van leert. Juist doordat je mensen helpt met hun vragen leer je zelf ook meer over de stof. En als je ergens goed in bent waarom maak je hier dan niet handig gebruik van.

Wees niet bang dat je de beste moet zijn van de klas voordat je hier mee begint.  Zorg er alleen voor dat je meer  kennis hebt dan degene die je gaat helpen.

Van wie heb je liever bijles, van een klasgenoot die ook net begint of van iemand die al meer ervaring heeft? Waarschijnlijk wil je liever bijles krijgen van iemand die al meer ervaring heeft, dit is logisch en dat willen we allemaal. Dus gebruik je ervaring om te laten zien wat je al hebt geleerd.

Snel geld verdienen als student zonder diploma

Begin een blog

Schrijf een blog om mensen te helpen met het oplossen van een probleem.  Richt je op een bepaalde doelgroep waar je voor schrijft. Schrijf je voor studenten, maak dan een tutorial over hoe je iets gebruikt en wees duidelijk over waarom je dit aanraadt.

Een voorbeeld is dat je schrijft over alles wat jou helpt tijdens je studie. Schrijf over de dingen die je leert met als doel om andere mensen te helpen. Waardoor leer je sneller, kan je in een half uur een boek volledig doorlezen? Deel je tips en ontdekkingen met andere studenten. 

Vragenlijst invullen.

Er zijn meerdere bedrijven waarbij je vragenlijsten gaat invullen tegen een vergoeding.  De vergoeding per ingevulde vragenlijst is niet hoog en alleen als je hier echt heel enthousiast mee aan de slag gaat zal het je enigszins wat opleveren. Wat je naast het invullen van vragenlijsten ook nog doet is reclames bekijken doordat je elke dag een bericht krijgt in je mailbox.

Een aantal sites waar jij je kan aanmelden:
Opinieland
Globalmarket
Euroclix

Aanbiedingen bij EuroClix

Voor studenten die een taalstudie volgen.

Als je een taalstudie volgt kan jij je talent gebruiken om als vertaler aan de slag te gaan. Maak gebruik van je kennis en help anderen met je talenknobbel. Veel bedrijven zijn op zoek naar mensen die gemakkelijk een artikel kunnen vertalen.

Dus als je een Engelstalige studie volgt of een Spaanstalig studie bied je dan aan als vertaalhulp. Dit kan je doen door je aan te melden via fiverr. Dit is een platform waar bedrijven en freelancers elkaar ontmoeten. Een ideale manier waarbij jezelf kan aanmelden als vertaler.

Verkopen van je boeken

Een ander mogelijkheid is dat je je schoolboeken verkoopt aan andere studenten. Dit is een handige manier om je boeken door te kunnen geven. Als student weet je dat andere klasgenoten op zoek zijn naar boeken. Maak hier slim gebruik van en biedt je boeken aan.

Waarschijnlijk zal je hier niet heel aan verdienen. Je verkoopt je boeken niet voor de prijs waarvoor je het hebt gekocht. Dus hang briefjes op in je school, plaats een bericht op je facebook profiel of verkoop je boeken via bol.com

Verkoop jezelf

Dit doe je bij een sollicitatiegesprek maar waarom doe je dit alleen bij een sollicitatiegesprek? Stel je voor dat je heel goed bent in het schrijven van artikelen of het voeren van klantgesprekken vertel hier dan eens over in je omgeving.

Mond op mondreclame gaat snel en is zeer effectief. Dit zal er dan ook voor zorgen dat als mensen iemand zoeken voor dit soort diensten je naam eerder genoemd zal worden.

Deze tips las ik laatst van Phil maning. Phil werkt als freelanceschrijver. Hij geeft ook een cursus waarbij hij mensen leert om ook aan de slag te gaan als freelanceschrijver. Hij schreef dat hij een bedrijfskaartje heeft gemaakt voor zijn eigen diensten.

Phil gelooft erin dat mond op mondreclame de beste reclame is. Als hij nieuwe mensen ontmoet verteld hij over zijn werk en waar hij goed in is. Hij geeft vervolgens zijn bedrijfskaartje mee.

Hij gelooft er namelijk in dat mensen dit onthouden en dit ervoor zorgt dat deze mensen hem aanbevelen als er iemand wordt gezocht voor de diensten waar hij goed in is.

Heb jij mensen in je omgeven die dit doen? Vind je het slim of vervelend?

De grootste fout die ik zelf heb gemaakt

Tijdens mijn studie altijd dacht ik altijd dat ik nog geen werk kon doen passend bij mijn studierichting. Ik verzon allemaal excuses omdat ik dacht dat ik hier nog niet klaar voor was. 

Een van de excuusjes was dat ik vond dat ik eerst mijn opleiding moest afmaken. Ergens werken zonder een diploma leek me maar niets. Nu ik daarop terugkijk vind ik het zonde.

Als ik eerder actief op zoek was gegaan naar een baan in mijn studierichting dan had dit ervoor kunnen zorgen dat ik veel mee ervaring had opgedaan. Tegenwoordig is ervaring het belangrijkste wat er is. Snel geld verdienen en ervaring opdoen zijn een geweldige combinatie.

Veel bedrijven nemen alleen maar mensen aan die veel ervaring hebben. Als je nu nog studeert is het goed om hier eens bij stil te staan. Hoe kan jij ervoor zorgen dat je meer ervaring opdoet dan andere studenten?

Heb je nog andere tips voor een goede bijbaan naast je studie?

Wil je online geld verdienen naast je baan?

Ontdek hier hoe je zonder kennis en ervaring je eigen affiliate blog begint.

Ja! Ik wil extra geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *