Hoe krijg jij minder rommel in huis?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Rommel opruimen

Rommel en troep, heb jij er ook een hekel aan? Wil je nu een goede oplossing voor het opruimen van je rommel?

Ben je op zoek naar een manier om het netjes en opgeruimd te houden. Wat je vooral moet doen is een  briljant systeem gebruiken waardoor het gemakkelijk is om je huis of je werk elke dag netjes achter te laten.

Een briljant opruim systeem is onzichtbaar terwijl heftige rommel je aandacht totaal kan afleiden. Het concept van opruimen is na het boek opgeruimd van Maria Kondo enorm populair geworden.

Wil je ook leven in een net en opgeruimd huis lees dan het boek van deze opruimkoningin.

Een rommelig huis of een rommelige werkomgeving geven je een gestrest en gefrustreerd gevoel. Hierdoor is het dus goed voor ons om in een fijne opgeruimde omgeving te wonen en te werken.

We willen allemaal meer overzicht en ruimte in ons huis. Daarentegen willen we ook van ons huis een thuis maken, dit doen veel mensen op de verkeerde manier.

Ze proppen hun huis vol met kleine spullen waardoor het al snel niet meer overzichtelijk en prettig meer aanvoelt. De volgende tips helpen je weer op weg om meer rust en ontspanning terug te brengen in je huis.

Inhoudsopgave

Je rommel opruimen zorgt voor minder spullen in huis

Als je door een winkel als de action en de xenos loopt zie je veel leuke spullen voor in huis. Vraag jezelf altijd af of je dit echt nodig hebt en ook gaat gebruiken. Als je hierover twijfelt neem het dan niet mee. Hoe minder nutteloze spullen je in huis hebt, hoe minder je hoeft op te ruimen.

Maak je huis zo leeg mogelijk. Gebruik een boekenplank om een paar boeken op neer te zetten die je graag leest. Gebruik een plank in je kast om knutselwerkje van je kinderen op tentoon te stellen. Maak foto’s van de knutselwerkjes die je niet tentoon gaat stellen en berg dit dan vervolgens op.

Leer jezelf om anders te denken over het kopen van nieuwe spullen. Iets nieuws erin betekend iets oud eruit. Als je dit structureel gebruikt zal je veel minder spullen kopen omdat het niet meer mogelijk is om dingen te gaan verzamelen.

En het scheelt ook nog eens in je portemonnee. Dus voordat je een nieuwe trui gaat kopen, breng je een oude trui die je niet meer draagt naar de kleding container.

Hoe krijg je minder rommel in huis

Ga je papieren te lijf

Rommel opruimen doe je niet alleen met spullen, zorg er ook voor dat je zo min mogelijk papieren post krijgt en ga over op digitale post. Dit scheelt je veel papier, tegenwoordig gaat zoveel digitaal waardoor papieren post niet meer nodig is.

Als je geen folders of krantjes leest is het tijd om een mooie sticker op je brievenbus te plakken. Dat scheelt  papier en zorgt er ook nog eens voor dat je minder hoeft op te ruimen.

De post die je krijgt wil je gaan opbergen met een goed systeem. Zorg er voor dat je post overzichtelijk blijft door gebruik te maken van een handige systeem.

Zorg voor een opruimsysteem

Maak mappen voor je financiën en belangrijke papieren. Zorg voor mandjes waar je opladers, je boeken en je tablet in kan opbergen. Maak gebruik van labels en stickers op je manden zodat iedereen alles kan terugvinden. Gebruik een mooie speelgoedkist waar je kinderen hun speelgoed in kunnen opbergen.

Doe dit ook voor de laadjes op je kantoor. Zorg voor mandjes of een bakje waar je pennen en andere spullen in kan bewaren. Zorg voor een medicijn bakje voor het opruimen van punaises, klemmetjes en kleine elastiekjes.

hoe krijg je minder rommel in huis

Ruim je kledingkast op

Probeer regelmatig je kledingkast helemaal leeg te maken.  Bekijk al je kleding kritisch, wat heb je het afgelopen half jaar niet gedragen. Welke kleding vind je niet meer mooi of zit niet meer lekker. Breng deze kledingstukken vervolgens naar de kleding container.

Een andere tip is dat je oude kleding terugbrengt naar de H&M. Voor elke plastic tas met oude kleding krijg je een korting bon van 10%. Ruim je beddengoed op door het in elkaar te steken. Daardoor hoef je nooit meer te zoeken naar je kussensloop. En het stapelt ook nog gemakkelijk op in je kledingkast.

Organiseer je mailbox

Ik vind het vervelend om elke dag reclame in mijn mailbox te ontvangen. Als ik niets nodig heb ga ik toch kijken op de website als ik een mailtje heb ontvangen. Want die 50% korting is toch 50 %.

En voor ik het weet zit ik veel te veel tijd door te brengen op het internet. Schrijf je dus uit voor zo veel mogelijk nieuwsbrieven. Hierdoor krijg je een stuk minder mailtjes binnen elke dag.

Gebruik een familie agenda

Maak gebruik van een leuke familie agenda. Maak het leven overzichtelijk door alle belangrijke dingen op te schrijven. Maak er een ritueel van om elke avond in de agenda te kijken zodat je weet hoe de volgende dag eruit ziet.

Een andere optie is een memo bord waar je alle belangrijke dingen opschrijft. Dat brengt ook veel meer rust en overzicht in je leven.

Maak het leuk om rommel te gaan opruimen

Rommel opruimen moet je een beetje leuk maken. Het is veel leuker om je spullen op te ruimen in een leuke map met een mooie print. Of in een leuk kastje of mandje met een gave print.

Zorg ervoor dat het opruimen een leuk moment voor je is. Zet een muziekje op en zorg ervoor dat het netjes en overzichtelijk blijft. Een leuke speelgoedkist voor de kinderen zorgt er ook voor dat de kinderen met plezier het speelgoed zullen opruimen.

Laten we eerlijk zijn, struikelen over de lego blokjes is niet fijn. Dus laat je kinderen zelf opruimen nadat ze hebben gespeeld.

mindset boek

Ontdek hoe je een positieve mindset krijgt

Verander je manier van denken, je gevoelens en je complete leven verandert!!

Ja, dat wil ik

Één reactie op “Hoe krijg jij minder rommel in huis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.