Hoe ik via pinterest vierhonderd bezoekers op mijn site kreeg!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Vierhonderd bezoekers op mijn site door één pin

Een van mijn pins op Pinterest heeft ervoor gezorgd dat ik op een dag vierhonderd bezoekers op mijn website kreeg. Een geweldig resultaat waar ik onwijs trots op ben.

Pinterest is een krachtige manier om meer bezoekers naar je blog of website te trekken. Doordat je een mooie aandachttrekkende pin maakt voor je product of geschreven artikel kan je ervoor zorgen dat je bezoekersaantallen enorm toenemen.

Pinterest is een gratis en gemakkelijk middel om te gebruiken en jij kan dit resultaat ook voor elkaar krijgen.

Doordat ik onderstaande pin heb gemaakt kwamen er vierhonderd bezoekers op mijn website. Het is voor mij geen verassing dat ik via deze vorm van media zoveel bezoekers op mijn website krijg.

De kracht van Pinterest

In dit artikel wil ik met jullie delen hoe je Pinterest kunt gebruiken voor je bedrijf. De pin die zoveel bezoekers naar mijn website heeft getrokken was de pin voor het blog: Besparen op je boodschappen. In het artikel schrijf ik over de mogelijkheid om veel geld te besparen door ergens anders boodschappen te doen.

Hier kan je wel 20 euro per week mee besparen. In de pin die ik heb gemaakt schreef ik als titel:  hoe kan jij 980 euro sparen dit jaar. Deze pin werd massaal aangeklikt omdat mensen hier graag meer over willen lezen.

Ik heb deze pin op meerdere groepsborden gedeeld en ook op een bespaarbord. Doordat deze pin op dit groepsbord terecht kwam werd dit massaal aangeklikt wat er dus voor zorgde dat ik op een dag vierhonderd bezoekers kreeg. Nu krijg ik nog steeds honderden bezoekers per dag door dezelfde pin.

Een cursus die ik heb gevolgd is de cursus van Breaking the one percent Hierin heb ik veel geleerd over Pinterest. Vandaag zal ik delen wat ik van deze cursus heb geleerd. Ik vind deze cursus een aanrader voor elke blogger of ondernemer die meer bezoekers wil krijgen via Pinterest. 

Wil je ook pins leren maken die viraal gedeeld worden, dan is deze cursus een aanrader. Wil jij ook vierhonderd bezoekers per dag naar je blog of website? Dan kan ik deze cursus aanraden.

Wat is Pinterest

Pinterest is een visuele zoekmachine, een tweede google maar dan met afbeeldingen. Pinterest wordt vooral gebruikt door vrouwen, het is een marktmechanisme. Veel ondernemers en bloggers zijn er behoorlijk actief op.

Uit onderzoeken is gebleken dat mensen die Pinterest gebruiken veel kopen via Pinterest. Bezoekers van Pinterest kunnen op een pin klikken en komen dan op een website of webwinkel terecht. Via Pinterest wordt er meer verkocht dan via andere sociale mediakanalen.

Mensen hebben niet veel aan een foto van een product. We hebben veel meer aan een lifestyle foto waar een product gebruikt wordt. Een kast kan er op een website niet heel aantrekkelijk uitzien terwijl een foto van dezelfde kast die mooi is ingericht er veel beter uitziet.

Mensen krijgen dan een idee wat ze met dezelfde kast kunnen doen en waar ze dit kunnen neerzetten in hun huis. Dit is dan ook de reden dat ondernemers Pinterest massaal gebruiken.

Pinterest is een zoekmachine

Pinterest is geen sociale media en is dus niet geïnteresseerd in het aantal volgers. Het gaat om de kwaliteit van de pin die je maakt voor je volgers. Pinterest is een virtuele zoekmachine waardoor ik dus gebruik maak van de zoekwoorden waar mensen op zoeken.

Voor de pin die vierhonderd bezoekers naar mijn site bracht heb ik gebruik gemaakt van de zoekwoorden geld besparen. Ik heb ervoor gekozen om mijn pin aantrekkelijk te maken door een spaarvarken te gebruiken als afbeelding aangezien het artikel gaat over het besparen.

Ik heb de pin aantrekkelijk gemaakt door een titel te gebruiken die de aandacht trekt van lezers. De titel waarin ik aangeef dat jij een bedrag van 980 euro kan besparen zorgt ervoor dat mensen nieuwsgierig zijn en mijn artikel graag willen lezen.

Wat ik verder heel belangrijk vind is dat mijn pin er mooi uitziet. De afbeelding moet passen bij de inhoud van mijn artikel. De tekst die ik gebruik voor mijn pin moet duidelijk maken waar mijn pin over gaat en moet mijn lezer uitdagen om mijn stuk te lezen.

Een pin moet de aandacht trekken en iemand nieuwsgierig maken.  Als ik de aandacht niet kan trekken dan zal niemand op mijn pin klikken.

De kracht van groepsborden

De magie van Pinterest is het samenwerken met anderen. Dit doe je door deel te nemen aan groepsborden op Pinterest. Op een groep bord ben je met anderen actief en zien veel mensen je pin.

Een groepsbord herken je aan meerdere icoontjes op een bord. Een voorbeeld van een groepsbord waar ik zelf actief op ben is bloggers nl. Op het icoontje kan je zien dat er meerdere mensen actief zijn.

Wat heb ik van deze cursus geleerd

Toen ik net begon met Pinterest vond ik het overweldigend om hier actief mee aan de lag te gaan. Ik vroeg me af hoe ik kon gebruiken voor mijn blog. Schrijven voor een blog is superleuk maar het is toch ook wel leuk als mensen je stukken lezen. Als je boodschap ook echt gedeeld wordt met je publiek.

Pinterest is dan een middel wat je hier goed voor kan gebruiken. Bij het maken van een pin deel je een afbeelding waarin een link vermeld staat. Dit zorgt er dus voor dat jij mensen naar je website kan lokken. In het begin begon ik met het maken van een pin maar niemand reageerde hier op.

Mijn pins waren echt niet goed genoeg. Ik had geen idee waar ik mee bezig was en hoe ik hier nu goed mee aan de slag kon gaan. Dit was voor mij dan ook de reden dat ik besloot om hier een cursus over te gaan volgen.

Ik kwam terecht bij Breaking the one percent De cursus heb ik gevolgd waarnaar ik aan de slag ben gegaan. In de cursus heb ik geleerd welke sites je kan gebruiken voor mooie gratis stockfoto’s.

Ik heb geleerd waar je op moet letten bij het uitkiezen van een afbeelding, en ik heb geleerd hoe ik een tekst kan plaatsen over een afbeelding.
Ik ben hier vervolgens stap voor stap mee aan de slag gegaan voordat ik mijn eigen unieke stijl had gevonden.

Mijn pins zijn steeds beter geworden omdat ik nu kan zien wat een goede pin nodig heeft.

Hoe maak ik een pin

Mensen gaan naar Pinterest om te ontspannen, om tot rust te komen of om nieuwe ideeën te krijgen. Mensen willen leuke dingen vinden of zijn op zoek naar de oplossing van een probleem. Voordat ik een pin maak ben ik me er bewust van dat ik een lezer nieuwsgierig wil maken en de aandacht wil trekken.

Dit kan ik doen door een mooie afbeelding en een titel die de aandacht trekt. Een titel als: 10 tips om te investeren als twintiger is een saaie titel die totaal niet de aandacht trekt.

Als je deze titel ziet denk je niet dit is zo interessant, dit moet ik echt lezen. Terwijl een titel als: investeren als twintiger, 4 tips waardoor je als miljonair met pensioen gaat, wel de aandacht trekt.

Bij een van de gratis stockfoto websites gebruik ik foto’s voor mijn pins. Een foto moet echt heel mooi zijn en passen bij de inhoud van het artikel. Ook moet er in de afbeelding een lege ruimte zijn waar ik tekst kan verwerken.

Ik probeer altijd een sierlijke tekst te gebruiken en kies er daarnaast ook nog voor om één bepaalde kleur te gebruiken in mijn pin.

Conclusie

Door één pin op Pinterest zijn er op een dag vierhonderd bezoekers op mijn blog gekomen. Pinterest is een middel dat ervoor kan zorgen dat je veel bezoekers naar je website of je blog komen. Het is dan ook een aanrader om dit te gaan gebruiken voor je bedrijf.

Om te leren hoe Pinterest precies werkt en om te begrijpen hoe jij zelf een pin kan maken is het aan te raden om hier meer over te leren. De cursus van breaking the one percent heb ik gevolgd om meer te leren over Pinterest.

Pinterest is geen sociale media maar een visuele zoekmachine. Mensen komen naar Pinterest om te ontspannen of om op zoek te gaan naar de oplossing voor een probleem. Als je een pin maakt moet je ervoor zorgen dat je een prachtige afbeelding gebruikt die een beeld geeft waar je over schrijft.

Voordat je een pin maakt moet je een antwoord kunnen geven op de vraag van je lezer. Wat levert dit mij op en waarom moet ik dit lezen. Zorg voor een aantrekkelijke titel die de aandacht trekt en de lezer nieuwsgierig maakt.

Wil je leren hoe je pins kunt maken zodat jij ook vierhonderd bezoeker per dag op je website krijgt? Volg dan de cursus van Breaking the one percent

Wil je online geld verdienen naast je baan?

Ontdek hier hoe je zonder kennis en ervaring je eigen affiliate blog begint.

Ja! Ik wil extra geld verdienen!

Één reactie op “Hoe ik via pinterest vierhonderd bezoekers op mijn site kreeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *