Passief inkomen opbouwen? 10 ideeën om vandaag nog te beginnen!

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Wat is passief inkomen?

passief inkomen

De kans is groot dat je er wel eens van hebt gehoord. Een passief inkomen, een inkomen wat je verdient zonder er tijd voor te hoeven inleveren.

Maar wat is nu precies een passief inkomen en hoe bouw je dat dan op? Veel mensen denken dat het alleen mogelijk is om een passief inkomen op te bouwen als je heel technisch bent of een goede opleiding hebt gevolgd maar het is praktisch voor iedereen mogelijk.

Je moet alleen iets doen wat goed bij je past en waar je goed in bent.

Om je te helpen een beeld te krijgen van wat voor manieren er precies zijn om een passief inkomen op te bouwen geef ik je een aantal ideeën in dit artikel.

Inhoudsopgave

Verschil tussen actief inkomen en passief inkomsten

Als je er nog nooit eerder van hebt gehoord is het woord passief inkomen misschien nog niet helemaal duidelijk voor je. Voor de meeste mensen is het vanzelfsprekend om een inkomen te verdienen met een baan.

Zo werk jij vijf dagen per week voor je baas en ontvang je daar een inkomen voor. Je investeert je tijd om er een financiële beloning voor te krijgen. Dit is een actief inkomen, je moet er wat voor doen.

Een andere vorm van inkomen is passief inkomen. Dit is een manier waarbij jij een inkomen verdient terwijl je er niet uren voor hoeft te werken. Dit is een manier waarbij je terugkerende inkomsten verdient omdat je iets verkoopt.

Om je een voorbeeld te geven is het mogelijk dat jij een e-book schrijft en dit vervolgens elke week een aantal keer verkoopt. Zo heb je maandelijks extra inkomsten zonder dat je daar meer uur voor hoeft te werken. Je steekt hier één keer veel tijd en energie in en daarna blijf je het verkopen.

Waarom heb je een passief inkomen nodig?

Persoonlijk ben ik een grote fan van een passief inkomen omdat dit een extraatje kan zijn om meer te sparen of een grote uitgave te betalen. Maar het geeft je ook een stukje zekerheid voor vervelende situaties.

Als jij een inkomen verdient door je baan in loondienst ben je altijd afhankelijk van je werkgever. Op het moment dat je dat niet prettig vindt of wel een extraatje kunt gebruiken is het opbouwen van een passief inkomen een mooie manier om extra te verdienen zonder een tweede baan te nemen.

Hoe verdien je extra geld?

Veel mensen komen geld tekort aan het einde van de maand. Daarom zijn we altijd op zoek naar manieren om extra geld te verdienen. Maar de kans is groot dat je het al druk genoeg hebt dus hoe ga je het nu voor elkaar krijgen om extra geld te verdienen?

Gelukkig hoef je hier geen gekke dingen voor te doen, er zijn namelijk geweldige manier waardoor jij een inkomen opbouwt naast je baan. Dit kun je gewoon doen naast je baan. Benieuwd wat je dan precies kan doen? Ik zal je een aantal ideeën geven in dit artikel.

Passief inkomen opbouwen met het internet

Een extra inkomen opbouwen is naar mijn mening altijd een goed idee. Het internet is hiervoor je grootste vriend. Met de komst van het internet is er zoveel mogelijk. Schud nu niet je hoofd als je niet technisch bent en geen idee hebt hoe je iets kunt verdienen online.

Als je echt een extra inkomen wilt verdienen is het echt mogelijk om dit te leren. Vraag jezelf alleen even af welke skills jij kunt inzetten. Wat vind je leuk om te doen? Door de lijst hieronder door te nemen weet ik zeker dat er iets uitspringt waar je dolgelukkig van wordt.

passief inkomen

Hoe kan je een passief inkomen opbouwen

Voor veel mensen klinkt het als een droom, het opbouwen van een passief inkomen. Maar de meeste mensen komen niet in actie. Ze hebben geen tijd om een passief inkomen op te bouwen, het gaat immers niet vanzelf. Of ze willen geen investeringen doen om hiermee te beginnen.

Terwijl je voor €40 euro per jaar al een website begint waar je goed mee kunt verdienen. Het is dus best vreemd dat er zo weinig mensen op dit moment een passief inkomen opbouwen.

Passief inkomen ideeën

Nu je niet kan wachten om te beginnen met je eigen passieve inkomen vraag jij je misschien af wat je nu precies kan doen. Ik zal je hieronder even een lijstje geven:

  • Bloggen
  • Affiliate bloggen
  • Affiliate marketing
  • Verkopen van een e-book
  • Het verkopen van een online training
  • Verkopen van printables
  • Verkopen van een membership programma
  • Verkopen van website templates
  • Beleggen
  • Vastgoed

Hoe bouw je een passief inkomen op met het verkopen van je eigen product?

Om een passief inkomen op te bouwen met je eigen product moet je de volgende stappen doorlopen:

Stap 1: Je hebt een informatief product en lost een probleem op

Je moet je focussen op één doelgroep, je ideale klant. Als je deze helpt om een probleem op te lossen met je e-book, online cursus of andere product dan heb je al een goede basis. Om een passief inkomen te verdienen staat dit product helemaal klaar op je website en kan je klant dit bij je kopen.

Stap 2: Er is vraag naar je product

De tweede stap is dat je weet dat er mensen op zoek zijn naar een oplossing voor hun probleem. Als je zelf een product maakt begin je altijd met een marktonderzoek. Dan weet je zeker dat er vraag is naar je producten.

Stap 3: Het verkoop proces is geautomatiseerd

Je moet ervoor zorgen dat mensen op de automatische piloot je product kopen en het meteen ontvangen. Dit kun je doen door automatisch een mailtje te versturen. Zo hoef jij er vervolgens geen tijd meer in te steken en is het echt een passief inkomen.

Stap 4: Je krijgt voldoende bezoekers

Je moet ervoor zorgen dat je voldoende bezoekers krijgt naar je website om klanten te krijgen. Dit is waar het bij veel mensen mis gaat. Als je geen bezoekers krijgt is het niet mogelijk om een passief inkomen op te bouwen. Er zitten veel voor- en nadelen aan dit verdienmodel.

Aan de ene kant verdien je het meest als je producten op deze manier verkoopt. Het nadeel is dat je zelf goede teksten moet schrijven op je verkooppagina en het hele verkoopproces allemaal zelf moet maken. Je moet wel een beetje handig zijn om op deze manier je passieve inkomen op te bouwen.

passief inkomen

Hoe kan je een passief inkomen genereren als affiliate?

Misschien heb je nog nooit gehoord van affiliate marketing. Affiliate marketing betekent dat je de producten van iemand anders verkoopt. Het grote voordeel hiervan is dat je geen eigen producten nodig hebt om geld te verdienen met het internet.

Het nadeel is dat je maar een kleine commissie verdient over het totale bedrag. Zo ben ik als blogger affiliate van Bol.com, hier verdien ik 10% commissie over het complete bedrag wat iemand afrekent.

Als iemand via mijn website iets koopt van €100,- verdien ik €10,- Dat is mooi meegenomen maar 10% is dus maar een klein percentage. Een programma waar ik zelf fan van ben is PayPro, hier verdien je namelijk een commissie van 40%.

Dat bedrag is dan een stuk hoger. Dan verdien je geen €10,- maar €40,- als iemand iets koopt van €100,- via je site. Maar hoe werkt dat dan precies?

Hoe werkt affiliate marketing?

Als affiliate verdien je dus een commissie als iemand een aankoop doet via je link. De meeste affiliate marketeers kiezen er daarom voor om een eigen website te beginnen en schrijven dan blogs over onderwerpen die passen bij het product wat ze verkopen.

Op mijn blog schrijf ik over geld besparen en online geld verdienen. Daarom is het logisch dat ik een product promoot wat mijn lezers hierbij helpt. Denk dan aan een cursus om je eigen affiliate blog te beginnen zodat je extra geld verdient. Of een product waarbij je meer leert sparen.

Dit kan jij dus ook doen. Je kiest een onderwerp voor je blog en een product wat daarbij aansluit. Vervolgens ga je content schrijven om bezoekers te krijgen. Als je bezoekers doorklikken en een aankoop doen verdien je een commissie. Dat is hoe affiliate marketing werkt.

Een goede cursus die ik je kan aanrader is de cursus van Jacko. Jacko is al meer dan 10 jaar affiliate blogger en heeft al duizenden mensen geholpen om extra te verdienen met het internet.

Hoe verdien je een passief inkomen met dropshipping

Heb je hier nog nooit eerder van gehoord? Dan zal ik je meer vertellen over wat dit precies is. Dropshipping is het verkopen van spullen via een webshop. Het verschil tussen een normale webshop en dropshipping is dat je met dropshipping spullen verkoopt van een ander.

Je verkoopt bijvoorbeeld spullen van AliExpress maar verkoopt dat voor een duurdere prijs via bijvoorbeeld Bol.com. Je hoeft daardoor niet zelf producten te maken maar verkoopt een bestaand product. Het nadeel is dat je een voorraad moet inkopen en je nooit zeker weet dat dit de juiste keuze is.

Dat is voor mij de reden dat ik dit verdienmodel niet zelf zou gebruiken. Ik ben meer een fan van extra verdienen waarbij ik geen tot weinig risico loop. Vind je het interessant volg dan hier de gratis Bol masterclass. 

Passieve inkomsten met beleggen

Dit is een andere mogelijk inkomstenbron waar je een passief inkomen mee opbouwt. Het is wel een inkomstenbron waarbij risico loopt als je totaal geen verstand hebt van beleggen. Dat hebben de meeste mensen niet.

Als je wil beleggen dan is het slim om een professional in te schakelen of er meer over te leren. En beleg alleen maar met bedragen die je kunt missen als het mis gaat.  Bekijk hier of beleggen iets voor jouw is.

Passieve inkomsten met vastgoed

Een andere manier om een passief inkomen op te bouwen is te gaan investeren in vastgoed. Zo zijn er veel mensen die pandjes opkopen om het vervolgens weer te verhuren.

Dat is een manier waardoor je elke maand weer een terugkerend inkomen opbouwt. Voordat je dit kunt verdienen moet je eerst behoorlijk wat investeren, iets wat voor de meeste mensen toch een behoorlijke opgave is.

Passief geld verdienen de toekomst?

Met de komst van het internet is het mogelijk om op een andere manier je inkomen te verdienen. Ik denk dat veel mensen tegenwoordig vanuit nieuwsgierigheid op zoek zijn naar manieren om een passief inkomen op te bouwen.

Ondanks dat een passief inkomen klinkt alsof je het zomaar extra verdient moet je wel begrijpen dat je hier wel wat voor moet doen. Zo is het geweldig om een passief inkomen te verdienen met je blog maar gaat dit niet van de ene op de andere dag.

Je moet je naam opbouwen, blogs schrijven en er tijd en energie insteken. Iedereen die bezig is om een passief inkomen op te bouwen weet dat je een lange termijn visie moet hebben, je begint altijd met niets.

Jij moet daar zelf wat van maken. Een passief inkomen opbouwen is daarentegen de slimste manier om goed voor jezelf te zorgen en een stukje zekerheid achter de hand te hebben.

Verdienmodel voor een extra inkomen

Mijn favoriete verdienmodel om een passief inkomen op te bouwen is het beginnen van je eigen blog. Je kunt hier op verschillende manieren mee verdienen. Zo verdien je door advertenties, je eigen producten of als affiliate.

Daarnaast is het beginnen van je eigen blog heel goedkoop maar kan je veel opleveren. Nu weet je precies wat een passief inkomen is en wat je precies kunt doen om dit zelf op te bouwen.

Kies altijd iets wat bij je past en waar je een passie voor hebt. Het opbouwen van je passieve inkomen is ook gewoon werk dus je moet hier tijd en energie in steken.

Wil je online geld verdienen naast je baan?

Ontdek hier hoe je zonder kennis en ervaring je eigen affiliate blog begint.

Ja! Ik wil extra geld verdienen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.