Minder rommel in huis door deze hulpmiddelen

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Minder rommel in huis

minder rommel in huis

Wil je ook minder rommel in huis?

Overal ligt wel wat. Papieren, tijdschriften, boeken, kleding en andere troep.

Ik kan er niet zo goed tegen.
Na een dag werken heb je natuurlijk geen zin meer om op te ruimen.

Maar als je door een aantal handige trucjes minder rommel krijgt in huis dan maakt
dit je leven een stuk gemakkelijker.

We houden nu eenmaal niet van troep om ons heen. Dit maak ons gestrest
en onrustig.  Gebruik deze tips dan ook en zorg voor minder rommel in huis.

Opruimen doe je elke dag

Maak er een gewoonte van om een kort moment op te ruimen. Als dit een gewoonte is dan  doe je het elke dag. Zet een timer op je telefoon en ga elke morgen of elke avond even een kwartiertje opruimen. Het is dan onderdeel van je dag waardoor je het elke dag blijft doen.

Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk door een wasmand of een andere mand te gebruiken waar je al je troep in opbergt. Vervolgens hoef je het alleen maar op te bergen waar het hoort te staan.

Als het speelgoed van je kinderen overal in de woonkamer ligt, verzamel het dan in je mand en berg het vervolgens op in de slaapkamer van je kinderen.

De beste hulpmiddelen

Het kost je geen enkele moeite als je het superleuk vind. Als je iets niet leuk vind moet je jezelf motiveren. Met opruimen is dit waarschijnlijk het geval. Maak het zo makkelijk mogelijk voor jezelf om het huis netjes te houden.

Opruimen met een mooie kist

Gebruik dus een aantal manden of kisten waar je alles in verzameld. Verplaats het vervolgens naar de juiste kamer of kast als je hier tijd voor hebt. Maak het eenvoudig om het snel en gemakkelijk te verzamelen. Hierdoor is de vloer weer leeg en sta je niet met je blote voeten op een lego blokje.

Opruimboek

Vind je opruimen leuk of wil je meer lezen over hoe je van je huis een museum maakt dan is dit geweldige boek zeker een aanrader.

Het opruimboek, sneller opruimen

Het boek van marie kondo verteld je alles over opruimen. Marie Kondo is de opruim koningin van Japan. Ze helpt duizenden mensen om beter in hun vel te zitten door het huis op te ruimen.

Als je niet lekker in je vel zit is je huis ook een rommel volgens Marie Kondo. Daar herken ik  me wel in. Als ik het erg druk heb is het thuis ook één grote chaos. Dan blijven de huishoudelijke taken op me wachten.

Als ik dan vrij ben zijn er genoeg klusjes  te doen. Minder rommel krijg je dus vooral door elke dag tijd te maken om op te ruimen. Geef al je spullen een vaste plek zodat je het snel verzameld. En ruim het op wanneer je er tijd voor hebt.

Om nog beter op te ruimen en te leven met minder spullen is het goed om het boek van marie kondo eens door te lezen. 

Maak jij elke dag tijd om op te ruimen?

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *