Minder geld uitgeven: 8 gewoonten om minder uit te geven!

Gemiddelde leestijd: 6 minuten

Minder geld uitgeven

minder geld uitgeven door de volgende dingen

Is minder geld uitgeven lastig voor je? Duurt de maand altijd langer dan de levensduur van je salaris en heb je geen idee waar je geld heengaat?

Met deze 8 trucjes ontdek je hoe eenvoudig het is om je uitgaven bij te houden en minder uit te geven. Aan het begin van de maand weet je dat er voldoende op je rekening staat.

Maar in de derde week begint je salaris snel te verdwijnen en raakt je rekening aardig leek. Heb je geen idee hoe je hier iets aan veranderd? Heb je hier elke maand weer last van dan baal je van jezelf.

Misschien denk je dat je nooit met geld leert omgaan. Gebruik dan een van de volgende acht trucjes.

Inhoudsopgave

Voorkom uitgaven

Een van de manieren om minder geld uit te geven is je uitgaven van de afgelopen maand te bestuderen. Dit doe je om een plan te maken voor de volgende maand. Print al je uitgaven uit en en maak gebruik van een marker.

Bekijk je uitgaven en verzamel verschillende categorieën. Huis, gezondheid, spaargeld, eten en drinken, auto en vrije tijd. Als je al je uitgaven naloopt komt je er al snel achter waar je te veel aan uitgeeft. Stel dan een plan op om hier volgende maand minder aan uit te geven.

Ga nooit met een lege maag de deur uit

Zorg er voor dat je altijd met een volle maag de deur uit gaat. Maak je eigen ontbijt voordat je naar je werk gaat zodat je niets hoeft te kopen onderweg. Ga niet de stad in als je nog niet hebt geluncht maar eet altijd wat voordat je de deur uitgaat.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen eten mee te nemen, dat scheelt ook enorm in de kosten.

nooit met een lege maag de deur uitgaan

Laat je pinpas thuis

Een andere manier hoe je minder geld kan uitgeven is heel simpel. Zo simpel dat je er nog niet eerder bij hebt stil gestaan. Als je geen pinpas meeneemt kan je alleen maar contant betalen. Contact geld geef je minder snel uit omdat je het letterlijk ziet verdwijnen. Dit zorgt ervoor dat je bewuster omgaat met je geld.

Wacht een dag

Voordat je een aankoop doet moet je even de tijd nemen. Soms ben je in staat om een impuls aankoop te doen. Je herkent het vast wel, er komt een reclame voorbij en je denkt bij jezelf. Dat heb ik ook nodig. Maar heb je het echt nodig?

Een dag later kan je er weer anders over denken. Wacht dus altijd een dag voordat je een aankoop doet. Dit kan je heel simpel doen door een product in je winkelmandje te laten staan.

Spaardoelen

De kans is groot dat je het belangrijk vindt om ergens geld voor opzij te zetten. Of dit nu een vakantie is met je gezin of een extra uitgave is voor je huis maakt niet uit. We hebben allemaal verschillende doelen waar we geld voor opzij zetten.

Gebruik een canvas en beplak dit met allemaal plaatjes om je te motiveren. Als je spaart voor een vakantie plak je plaatjes op van stranden, een vliegtuig, een strandbedje etc. Dit helpt je om gemotiveerd te blijven.

Koop niets meer

Dit is eigenlijk de makkelijkste truc om minder uit te geven. Maak de beslissing om een week, maand of een langere periode niets meer te kopen voor jezelf. Ruim je kleding kast eens op om te ontdekken wat er nog allemaal achterin zit verstopt en koop geen nieuwe kleding meer voor een bepaalde periode.

minder geld uitgeven door niets meer te kopen

Fietsen

Woon je in de stad dan weet je hoe duur het is om je auto ergens te parkeren. Kies er dan voor om vaker de fiets te pakken en voorkom onnodige parkeerkosten. Hierdoor bespaar je ook nog eens kosten op je brandstof.

Minder bellen

Vind je het leuk om te bellen met je vrienden of familie? Heb je er al eens bij stilgestaan dat je dit ook gratis kan doen via skype? Het leuke daaraan is dat je elkaar ook nog eens ziet. Maak hier dus gebruik van en geef meteen minder uit aan je telefoon kosten.

Nu heb je een aantal makkelijke trucjes ontdekt waardoor je minder uitgeeft. Welk trucje ga jij gebruiken?

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.