Wist je al dat je veel geld bespaart door meer thuis te blijven?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Meer thuis blijven

meer thuis blijven

Het klinkt misschien niet zo leuk maar door meer thuis te blijven hou je meer geld over. Maar dat hoeft niet te betekenen dat het niet leuk is om thuis te blijven.

Veel mensen denken dat het maar saai is om in het weekend niet de deur uit te gaan. Niet naar de bioscoop te gaan of naar een dierentuin, pretpark of restaurant.

Als jij dit elk weekend doet geef je veel geld uit. Misschien heb je er nog nooit eerder bij stilgestaan maar jij bespaart flink als je ervoor kiest om meer thuis te blijven.

Hoe maak je het thuis een beetje gezellig? Dat zal ik je vertellen.

Inhoudsopgave

Hoe geef je minder uit als je meer thuis gaat blijven?

De meeste mensen hebben geen flauw idee wat ze eigenlijk met hun inkomen doen. Het vliegt er elke keer weer uit en ze zijn verbaasd aan het einde van de maand. Weer een lege rekening, maar hoe kan dat toch? Elke keer weer.

De kans is groot dat je geen inzicht hebt in waar jij geld aan uitgeeft. Als je elk weekend erop uit trekt en flink betaald voor alles wat je doet voel je dat in je portemonnee. Dit doe je vaak zonder dat je er erg in hebt.

Best gevaarlijk om zo met je geld om te gaan. Wil jij jezelf eens uitdagen? Schrijf dan voortaan al je uitgaven eens op, je gaat schrikken van het eindbedrag.

Waarom is dit belangrijk

Als jij wil voorkomen dat je in de problemen komt moet je verstandig met je geldzaken omgaan. Je moet ervoor zorgen dat je altijd minder uitgeeft dan je binnenkrijgt. Zo simpel is het echt!

Alleen de meeste mensen gaan de fout in omdat ze geen idee hebben hoeveel ze elke maand uitgeven. Ze pinnen in het wilde weg voor van alles en nog wat en schrikken aan het einde van de maand.

Bewuster omgaan met je geldzaken

Het is daarom niet alleen verstandig maar ook nodig dat je weet hoe je ervoor staat. Als jij elke maand de tijd neemt om al je inkomsten en uitgaven op te schrijven weet je waar je geld aan uitgeeft.

Het maakt het ook makkelijker om elke maand wat opzij te zetten als je dit meteen doet als je inkomen op je rekening staat. Op het moment dat je nu zucht en geen zin hebt om dit allemaal op te schrijven ga dan vooral zo door. Maar begrijp dan wel dat er niets verandert.

meer thuis blijven

Wil je meer thuis blijven? Zo maak je het gezelliger thuis

Geld besparen kan op verschillende manieren. Een van die manieren is je uitgaven naar beneden te schroeven. Door meer thuis te blijven en het thuis een stuk gezelliger te maken bespaar je veel geld. Thuis blijven hoeft geen straf te zijn, je maakt er zelf een feestje van. Wat doe je dan thuis?

Thuisbioscoop

Maak er een filmavond van door een aantal van je favoriete films te kijken. Dit kan je met Dvd’s doen die je nog in de kast hebt liggen of je zoekt een film uit met Netflix. Maak vervolgens je eigen popcorn, pak een glaasje drinken en demp de lichten voor het echte bioscoop effect.

Spelletjes avond

Ben je gek op spelletjes? Voor iedereen die gek is op spelletjes is een ouderwetse spelletjesavond altijd leuk. Haal mens erger je niet, ganzenbord en andere spelletjes eens uit de kast en daag elkaar uit.

Uitgebreid dineren

Ergens een hapje eten is heerlijk maar wel een stuk duurder dan wanneer je zelf de keuken ingaat. Maak er een drie of vier gangen diner van en maak je favoriete gerechten klaar. Maak je tafel op met een mooi tafelkleed en maak er een feestje van.

Tapasavond

Gek op een gezellige tapas avond? Nodig je vrienden eens uit en maak zelf allemaal kleine hapjes. Het is natuurlijk ook een leuk idee om je vrienden te vragen allemaal een aantal hapjes mee te nemen.

Bier/wijnproeverij

Neem een aantal speciaal biertjes of verschillende wijntjes mee en doe eens een proeverij met een aantal hapjes die goed bij de drankjes passen. Zo zie je maar dat je prima een gezellige avond kunt hebben maar dan thuis.

Slimme manieren om minder uit te geven

Er zijn zoveel verschillende manieren om weinig tot geen geld uit te geven. Op het moment dat jij besluit dat je zuiniger met je inkomen om moet gaan weet je dat je moet veranderen.

Daag jezelf eens uit om creatieve oplossingen te bedenken die geen geld kosten. Ik garandeer je dat er zoveel mogelijkheden zijn om te genieten van het leven voor minder geld.

Sparen voor grote uitgaven

Daarnaast is meer thuisblijven ook een manier waardoor je juist geld opzij kunt zetten voor belangrijke dingen. Als je weet dat er over een paar weken een duur etentje aankomt is het juist slim om de weken voor dit etentje flink op je uitgaven te letten. Dat maakt het een stuk relaxter om naar het etentje te gaan.

Meer thuis blijven is niet ongezellig

Meer thuis blijven is geen straf, je moet het wel zelf gezellig maken. Doe de dingen die je leuk vindt nu voortaan zoveel mogelijk vanuit huis. Probeer op deze manier minder geld uit te geven maar toch te genieten van het leven.

Zuiniger leven is een keuze waarbij jij je leven anders inricht. Dit betekent niet dat je niets leuks meer doet maar je doet dit alleen op een andere manier. Zo spreek je thuis af, geniet je van een rondje lopen in de buurt of ga je naar het park met je picknickmand.

Door meer thuis te blijven zal je geld overhouden

Doordat jij meer thuis gaat doen leer je op een andere manier met je inkomen om gaan. Een manier waarbij je constant op zoek gaat naar manieren om minder uit te geven.

Als jij jezelf leert om daar creatief mee om te gaan maak je het steeds makkelijker om minder uit te geven. Op een gegeven moment wordt het zelfs een sport om zo goedkoop mogelijk te leven.

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.