13 geniale geld bespaar hacks! Voor iedereen die rond komt van een klein inkomen.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Makkelijk geld besparen

Makkelijk geld besparen

Er zijn verschillende manieren waardoor je makkelijk geld kan besparen, en wat er voor zorgt dat je elke maand een bedrag overzet op je spaarrekening.

Wie meer wil sparen weet hoe belangrijk het is om zuinig met zijn inkomen om te gaan. Misschien kan je niet anders omdat het lastig om rond te komen van je inkomen.

Dan ben je vast op zoek naar nog meer handige bespaar hacks om het nog makkelijker te maken om geld te besparen.

Makkelijk geld besparen is dan ook voor iedereen mogelijk. Als je maar even met andere ogen naar je uitgaven kijkt en jezelf dwingt om erover na te denken of je het op een andere manier kan aanpakken.

Kan het goedkoper? Kan je dit zelf klaarmaken? Heb je dit echt nodig? Allemaal vragen die jij jezelf moet stellen voordat je een aankoop doet.

Om je te helpen meer te sparen zet ik 13 geniale bespaar hacks voor je op een rijtje.

Inhoudsopgave

Autoverzekering

De meeste mensen hebben geen idee dat je hier makkelijk geld mee kan besparen. Verzekeringen worden elk jaar weer duurder. Als je ligt te slapen blijf je bij dezelfde verzekeringsmaatschappij hangen en betaal je elk jaar weer een hoger bedrag.

Niet nodig dus. Vergelijk dus altijd de prijzen van verschillende verzekeringen om geld over te houden.

Gratis uitproberen

Voordat je een dure aankoop doet, lid wordt van Spotify of Netflix is het goed om het eerst gratis te proberen. Dit doe ik ook altijd met nieuwe tools die ik gebruik voor mijn website of marketing.

Vergeet dan niet om de proefperiode stop te zetten. De kans is groot dat je het vergeet en alsnog betaald. Stel dus een reminder in zodat je op tijd een melding krijgt om je proefperiode stop te zetten.

Minder uitgeven aan eten

Een van de dingen waar we veel geld aan uitgeven is ons eten. Dat is niet nodig, maak gebruik van aanbiedingen en kook alleen maar goedkope gerechten. Zelf haal ik veel inspiratie uit dit kookboek, het staat vol met goedkope recepten.

Let er ook altijd op dat je zoveel mogelijk eten haalt wat op dat moment in de aanbieding is zodat je niet de hoofdprijs betaald.

Verdien geld met je online aankopen

Hoe vaak koop jij iets online? Persoonlijk doe ik dit veel vaker dan ik naar de stad ga. Maar ben je er al bewust mee bezig dat je ook geld kan verdienen met je aankoop? Meld je gratis aan bij Euroclix en spaar punten over al je aankopen.

Zet je spaargeld op een andere spaarrekening

Spaar je elke maand maar levert het je niets op? Dan is de kans groot dat je bank niet veel spaarrente uitkeert over je spaargeld. Maar er zijn andere banken die meer spaarrente uitkeren over je spaargeld. Dan loont het wel om over te stappen naar een andere rekening.

Makkelijk geld besparen

Verzeker je spullen

De kans is groot dat er veel spullen in huis staan die je niet zomaar kan vervangen. Denk aan een nieuwe tv of een nieuwe bank.

Zorg er dan voor dat al je spullen zijn verzekerd zodat er in noodgevallen als brand of beschadiging je recht hebt op een vergoeding. Dan hoef je niet in een keer een grote investering te doen.

Zet elke maand wat opzij

Maak er een gewoonte van om elke maand wat op je spaarrekening te zetten. Dit doe je in het geval je niet meer kan werken of er een vervelende rekening op de mat valt.

Hoe klein het bedrag ook is maakt niets uit. Maar maak er een gewoonte van om geld opzij te zetten, dat helpt je uit de brand als je het nodig is.

Verdien passief inkomen

De makkelijkste manier om passief inkomen te verdienen is door affiliate te worden van een product of dienst waar je echt in gelooft. Dit kan je doen door een eigen website te beginnen en hier een of twee producten mee te promoten waar je echt in gelooft.

Als je heel actief bent op sociale media en hier een grote groep trouwe fans mee hebt opgebouwd kun je hier ook deze producten promoten. Dit is een makkelijke manier om passief inkomen op te bouwen.

Verdien geld met het lezen van mailtjes

Een van de makkelijkste manier om passief inkomen op te bouwen is door mailtjes aan te klikken. Meer hoef je niet te doen. Als jij je aanmeldt bij Euroclix krijg je elke dag mailtjes.

Klik op deze mailtjes om dit te openen en je verdient elke dag een aantal spaarpunten. Deze spaarpunten lopen op en zijn in te wisselen voor een bedrag. Dit is nog eens makkelijk geld besparen.

makkelijk geld besparen

Verhuur een kamer

Heb je nog een lege kamer waar iemand in kan wonen? Dan kan je natuurlijk altijd deze kamer aanbieden als extra inkomstenbron. Doe dit door je aan te melden bij airbnb of vraag in je omgeving of er iemand interesse heeft in een kamer.

Maak het moeilijker om iets te kopen

Een andere simpele tip om makkelijker geld te besparen is verschillende apps te verwijderen van je telefoon. Zorg ervoor dat je het niet meer mogelijk is om te betalen met je telefoon.

Dan moet je wel eerst een laptop opstarten en je reader erbij pakken voordat je een aankoop doet. Je maakt het jezelf een stuk moeilijk en de kans dat je wat koopt is nu een stuk lager.

Bel naar de klantenservice

Als je ergens nieuwe klant bent krijg je een aantrekkelijke aanbieding en betaal je altijd minder dan blijvende klanten. Niet helemaal eerlijk, toch? Pak de telefoon eens op en bel naar de klantenservice.

Deel heel eerlijk over de actie voor nieuwe klanten en geef aan dat je hier ook gebruik van wil maken. Geef dan ook aan dat je een aantrekkelijke prijs hebt gezien bij de concurrent.

Doe je huiswerk goed en weet wat de huidige prijzen zijn, dan ga je het gesprek vol zelfvertrouwen in.

Vergelijk prijzen

Voordat je een aankoop doet is het goed om verschillende prijzen te vergelijken. Te veel betalen is super zonde en dat wil je dan ook voorkomen. Zorg er dus voor dat je de beste prijs betaald en neem de tijd voor een aankoop.

Makkelijk geld besparen kan jij ook!

Het is dus echt mogelijk om met een aantal handige trucjes minder uit te geven. Makkelijk geld besparen is dus echt mogelijk en dit kan jij ook. Laat me weten met welke bespaar hack jij aan de slag gaat.

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.