Kosten verlagen door minder uit te geven aan de volgende 12 dingen!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Kosten verlagen door op deze 12 dingen te besparen

kosten verlagen

Als jij je kosten wil verlagen ga je op zoek naar dingen waar je op kunt besparen.

Geld sparen is eigenlijk heel simpel. Zorg ervoor dat je minder uitgeeft dan je verdient. Doe je dit dan blijft er altijd een bedrag over op je rekening.

Besparen op je uitgaven is dus de manier om meer geld over te houden. Misschien is dit nog een uitdaging voor je. Maar door de volgende kosten te verlagen zal je meer geld overhouden.

De ene dag betaal je tien euro voor je telefoonverzekering en de volgende dag betaal je dertig euro om te tanken.

Voor je het weet geef je zomaar veel geld uit. Een groot deel van die uitgaven doe je zonder dat je er erg in hebt. Misschien heb je wel geen idee waar je eigenlijk allemaal voor betaald.

We vinden het niet fijn om veel te betalen aan onze maandelijkse rekeningen.
Je geeft liever geld uit aan dingen die je leuk vind en die je blij maken.

Doordat ik mijn uitgaven regelmatig opschrijf zie ik al snel waar ik teveel aan uitgeef.

Kosten verlagen door hierop te besparen

Je verzekeringen

We houden er in Nederland van om flink wat verzekeringen af te sluiten. We sluiten zoveel verzekeringen af  dat we niet meer weten waar we nu eigenlijk voor verzekerd zijn.

Bekijk een keer per jaar of al die verzekeringen nog wel nodig zijn en vergelijk verschillende prijzen. Er zijn een aantal verzekeringen die aan te raden zijn. Dat zijn de zorgverzekering, inboedel, opstal, aansprakelijkheidsverzekering, autoverzekering en rechtsbijstandverzekering.

Verschillende abonnementen

Misschien heb je op dit moment een aantal abonnementen afgesloten waar je elke maand voor betaald. Maak je er ook echt gebruik van? Ben je lid van de sportschool maar kom je er nooit?

Zeg dan je abonnement eens op en sport voortaan thuis. Er zijn genoeg workouts te volgen via YouTube. Je kan natuurlijk ook je wandelschoenen of hardloopschoenen eens uit de kast halen.

De hypotheek of huur

Een van de dingen waar je veel  geld aan uitgeeft zijn je vaste lasten. De hypotheek of huur slokt een groot gedeelte van je inkomen op. Het is dus altijd raadzaam om te onderzoeken of je deze kosten kunt verlagen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld extra af te lossen.

kosten verlagen

Nieuwe kleding

Het voelt lekkerder om in nieuwe kleding te lopen die je hebt gekocht met een fikse korting. Blijf deze gedachte vasthouden en koop je kleding voortaan buiten het seizoen. Een winterjas koop je niet in de winter maar als de lente begint.

Deze koop je dan voor de volgende winter. Door slim in te kopen bespaar je veel geld.

Boodschappen

Aan je boodschappen hoef je niet veel uit te geven. Persoonlijk geef ik niet meer dan 35 euro uit per week voor 2 personen. Stel je maaltijden altijd samen met wat je nog in huis hebt, kook een aantal dagen per week vegetarisch of gebruik vis en eieren in plaats van vlees. 

Loop ook eens langs het vriesvak om te kijken of de groenten daar goedkoper zijn dan verse groenten. Koop nooit voorgesneden groenten maar snij dit zelf, dit bespaart je veel geld.

kosten verlagen

Telefoon en internet

Bekijk eens wat je elke maand verbruikt en stel je abonnementen hier op aan. Voor mijn telefoon maak ik alleen gebruik van wifi dus een duur abonnement met veel internet is voor mij niet nodig.

Hang je was op

Door geen droger te gebruik bespaar je €80 tot €110 per jaar. Hang je kleding op een droogrek te drogen. Of hang het buiten op als het mooi weer is. Dan is het ook nog eens sneller droog.

Wassen met een volle trommel

Doe alleen een was met een volle wasmand. Het is zonde om met een halflege wasmand een wasje te draaien. Gebruik goedkope waspoeder en wasverzachter. Ik ben persoonlijk heel tevreden over het waspoeder en de wasverzachter van Lidl.

Maak zoveel mogelijk zelf

Duik de keuken eens in en leer jezelf zoveel mogelijk zelf te maken. Maak zoveel mogelijk sausjes en gerechten zonder pakjes en zakjes. Doordat ik elke week zelf pizza maak bespaar ik enorm veel geld. Je kan dus zelf pizza maken, maar ook wraps, brood, soep etc.

Neem eten mee onderweg

Ga je de deur uit met je gezin neem dan voldoende eten mee. Zorg voor voldoende snacks en drinken zodat je zeker weet dat je niets meer hoeft te kopen.

Maak je eigen schoonmaakmiddel

Helemaal zelf hoef je het niet te maken maar maak wel gebruik van een plantenspuit. Doe hier 1/3 schoonmaakmiddel in en 2/3 water. Hierdoor doe je langer met je sop en kan je gemakkelijk je huis schoonmaken.

Minder energie gebruiken

Het is niet nodig om je huis s ’nachts te verwarmen. Stel je thermometer dan ook zo in dat de temperatuur in de avond automatisch omlaag gaat, dit is is een simpele manier om je kosten drastisch te verlagen.

Hierdoor bespaar je onnodige stookkosten. Verwarm ook geen ruimtes waar je niet aanwezig bent en doe de lichten altijd uit als je een kamer verlaat.

Geef altijd minder uit dan er binnenkomt.

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *