Hoe leer ik minder geld uit te geven? Gebruik deze tips en hou geld over.

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Hoe leer ik minder geld uit te geven? 

Hoe leer ik minder geld uit te geven

De kans is groot dat je het niet hebt geleerd. Hoe leer ik minder geld uit te geven is een vraag die ik veel krijg te horen. Dit is begrijpelijk want laten we eerlijk zijn.

Praten over onze geldzaken en onze kennis hierover delen met anderen is een no go.

We praten er vaak niet over en zijn er helemaal niet open over. Voor veel mensen is het lastig om beter met geld om te gaan, helemaal als je geen voorbeeld hebt gehad en maar wat doet met je inkomen.

Vraag jij je al een tijdje af hoe leer ik minder uit te geven? Dan geef ik je met dit artikel een aantal tips en inzichten zodat je precies weet wat je moet doen.

Hoe kan ik mezelf leren minder uit te geven?

Minder uitgeven is een vaardigheid, net als alle andere vaardigheden is dit te trainen. We hebben allemaal dingen die we moeten leren. Beter met je geld leren omgaan is dan ook een vaardigheid waar je de rest van je leven van profiteert.

De kans is groot dat je geen idee hebt wat je elke maand uitgeeft. Een aantal jaar geleden stond ik ook op dit punt. Ik woonde samen en had geen idee hoe de geldzaken ervoor stonden. En zolang je niet op je rekening kijkt gaat alles prima.

Maar op het moment dat je rekening leeg is en je geen idee hebt hoe dit mogelijk is heb je een klein probleem. Dat moest veranderen en daarom wist ik dat ik moest veranderen. Het eerste waar ik mee begon was het opschrijven van al mijn uitgaven en inkomsten.

Je moet een overzicht maken voor jezelf. Het maakt niet uit of je een bespaarcalculator gebruikt, een kladblok of een Excel schema. Schrijf op wat je verdient en wat je uitgeeft en doe dit elke maand weer.

Is dit leuk? Dat niet maar het geeft je een overzicht en dat heb je nodig. Op het moment dat je weet hoeveel je maximaal kan uitgeven kijk je anders naar al je uitgaven.

Hoe geef ik minder uit?

Het begint dus allemaal met het bewust worden van je uitgaven. Als je niet weet hoeveel je elke maand uitgeeft geef je meer uit dan er binnenkomt en zit je elke maand weer te wachten op je volgende salaris.

Niet heel fijn. Dus schrijf alles op en kijk kritisch naar al je uitgaven. Zijn er uitgaven die je misschien kan schrappen of kan verlagen. Wees streng voor jezelf en verlaag zoveel mogelijk uitgaven die niet nodig zijn.

Je moet dit trainen, je moet leren om meer aandacht te besteden aan je financiën. Dit is misschien niet het leukste wat er bestaat, het is wel nodig dat je leert hoe je minder uitgeeft. Het begint allemaal met je overzicht.

Meer sparen en minder uitgeven

Doordat je bewuster met je inkomen omgaat gaat het je lukken om meer geld over te houden. Misschien spaar je niet of onregelmatig. Persoonlijk ben ik een grote fan van sparen. Ten eerste weet je nooit wat de toekomst je brengt.

Het is altijd mogelijk dat je een baan verliest of er een flinke rekening op de mat valt. Helaas overkomt dat ons allemaal. Als er een mooi bedrag op je spaarrekening staat hoef jij je nergens zorgen over te maken.

Hoe leer ik minder geld uit te geven

Daarnaast ben ik een groot voorstander van spaardoelen. Hoor jij jezelf wel eens zeggen dat kan ik niet betalen. Dat is niet mogelijk want dat lukt nu niet? Vervelend om jezelf dat hardop te horen zeggen.

Maar is het echt niet mogelijk? Of heb je een plan nodig zodat je er elke maand een bedrag voor opzij zet. Als je ergens anders minder aan uitgeeft hou je meer over om te sparen.

In de bespaart strategie vertel ik je meer over hoe je haalbare plannen maakt voor je spaardoelen zodat je er elke maand wat voor opzij zet. Stap voor stap kom je er wel, als je maar weet hoeveel je elke maand opzij moet zetten.

Hoe kan ik rondkomen met minder inkomen

Hoe leer ik minder uit te geven is een veel gestelde vraag van mijn lezers. Het is een begrijpelijke vraag wat we allemaal moeten leren. Laten we het even op een andere manier bekijken.

Je bent gewend om elke maand een bepaald salaris te verdienen en geeft dit vervolgens ook uit. Dat is heel menselijk, dat doen we allemaal. Maar wat als je jezelf traint om dit voortaan op een andere manier te doen?

Stel je voor dat je elke maand €1600 verdient en daarvan elke maand €1550 opmaakt dan zit je elke maand weer in dezelfde cirkel. Je wacht met smart op je volgende salaris. Maar wat als je dit nu eens anders aanpakt?

De volgende keer als je salaris op je rekening staat maak je meteen een bedrag over naar je spaarrekening. Dit laat je automatisch overboeken en nu staat er geen €1600 meer op je rekening maar €1400.

Nu moet je jezelf wel trainen om minder uit te geven. Dit is een tactiek waardoor jij jezelf wel moet trainen om minder uit te geven.

Leer minder geld uit te geven

Leer jezelf om minder geld uit te geven zodat je meer overzicht hebt over je inkomsten en uitgaven en elke maand wat opzij zet. Vooral als je grote spaardoelen hebt is het essentieel dat je een plan maakt en elke maand werkt aan je doelen.

Iedereen kan zichzelf trainen om anders met geld om te gaan, zo kan rijk worden door zuinig te leven. Het is een vaardigheid net als andere vaardigheden in je dagelijkse leven. Elke vaardigheid is te trainen en helpt je om er beter in te worden.

Je moet even op een andere manier naar je inkomen kijken dan je normaal doet maar het is echt mogelijk om hier enorm in te groeien. En je leven compleet te veranderen en die vervelende cirkel voor eens en altijd te doorbreken. Heb je nog andere tips laat ze hieronder dan achter.

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *