Help: hoe kom ik snel aan extra geld? Gebruik een van deze tips!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Hoe kom ik snel aan extra geld? 

hoe kom ik snel aan geld

Hoe kom ik snel aan geld? Er zijn van die momenten dat je met je handen in het haar zit. Je zit in de problemen.

Er gaat opeens iets kapot in huis en je weet niet hoe je ervoor moet betalen. Of er valt opeens een rekening op de mat die een stuk duurder was dan je had gedacht.

Help, de paniek slaat toe. Hoe moet je dit oplossen? Je salaris is lang niet voldoende om deze kosten te dekken.

Nu ga je dus op zoek naar een manier om extra geld te verdienen. 

Inhoudsopgave

Heb je extra geld nodig

Hoe kom ik snel aan extra geld is een vraag die veel mensen zich stellen. Wat de reden ook is dat je extra geld nodig hebt maakt niet uit. Het is wel duidelijk dat je bang bent dat het je niet gaat lukken.

Dat je niet kunt betalen en dat je door de mand valt. Dat je een smoesje moet verzinnen omdat je niet wil toegeven geen geld te hebben. Of je niet weet wat je moet doen om deze situatie op te lossen. Helaas zitten veel mensen in hetzelfde schuitje. 

Leef je van salaris naar salaris

De meeste mensen leven namelijk van salaris naar salaris. Het is de normaalste zaak van de wereld om een paar dagen voor je salaris geen geld meer te hebben. Je wacht elke maand weer angstig op je volgende salaris.

Dit is voor veel mensen de realiteit. Maar is dat wel zo gezond. Moet je wel op deze manier met je geld omgaan? Als jij je wel eens afvraagt of het ook anders kan dan wil ik je graag vertellen dat het ook anders kan. 

Waarom je salaris soms niet voldoende is

Waar de meeste mensen de fout ingaan is dat ze geen idee hebben wat ze met hun salaris doen. Ze geven alles zomaar uit zonder enig idee te hebben hoeveel ze elke maand uitgeven.

Heb jij enig idee hoeveel je elke maand verdient? Vast wel, de meeste mensen weten dit wel. Maar weet je ook hoeveel geld je elke maand uitgeeft? Waar geef je het dan aan uit? 

Nu zit je vast hardop te denken. Je hebt vast geen idee. Daar ga je dus de mist in. Je leeft van salaris naar salaris omdat je alles uitgeeft. Je bent je niet bewust van je uitgaven en houdt niets over. Om te sparen of om wat leuks van te doen over een paar maanden. Dit kan anders. 

Anders omgaan met je geld

Ik heb altijd geleerd dat het slim is om onder je stand te leven. Hiermee bedoel ik dat het slim is om elke maand minder uit te geven dan je verdient. Het Nibud geeft het advies om elke maand 10% van je inkomen te sparen.

Dat is een slimme manier om elke maand minder uit te geven en goed voor jezelf te zorgen. Voor mij betekent beneden mijn stand leven ervoor zorgen dat ik elke maand 100 tot 200 euro minder uitgeef dan ik verdien.

Ik ga dus heel bewust om met mijn uitgaven en weet hoeveel ik uit kan geven. Ik wil namelijk nooit meer naar een lege rekening kijken aan het einde van de maand. 

Denk je nu nog steeds: hoe kom ik snel aan geld?

Je begrijpt nu dat het slim is om voortaan anders met je geld om te gaan. Maar je hebt nog steeds een oplossing nodig voor je probleem. Neem dan eens de volgende tips door om extra geld te verdienen. 

  1. Verhuur een kamer

Heb je een kamer over die je niet gebruikt? Maak er dan een slaapkamer/woonruimte van die je kunt verhuren. Dit is een makkelijke manier om extra inkomsten binnen te krijgen. 

  1. Wordt Uber chauffeur

Heb je een auto en vind je het leuk om te rijden? Meld je dan eens aan als Uber chauffeur en rij klanten van de ene naar de andere plek. 

  1. Verkoop spullen die je niet gebruikt

Loop eens al je spullen langs op zoek naar waardevolle spullen. Verkoop die waardevolle spullen via sites als Marktplaats of tweedehands.nl. 

  1. Pas op de kinderen van anderen

Ben je gek op kinderen? Vraag dan eens in je omgeving of je op de kinderen van anderen kunt passen voor een vergoeding. Dit is een prima manier om extra te verdienen. 

  1. Geef huiswerkbegeleiding

Ben je goed in vakken als economie of wiskunde? Ga dan eens op zoek naar de mogelijkheid om huiswerkbegeleiding te geven aan studenten die moeite hebben met deze vakken. 

  1. Taalles

Heb je een talenknobbel en vind je het leuk om anderen te helpen? Geef dan eens taalles aan studenten die hier moeite mee hebben. Een andere optie is op zoek te gaan naar online banen waarbij je teksten kunt vertalen.

  1. Ga extra uren werken

Een andere oplossing op de vraag hoe kan ik snel geld verdienen is extra uren te werken. Is dit mogelijk bij jou baan, vraag dan naar de mogelijkheden en draai meer uren. Dit is een simpele oplossing om extra geld te verdienen. 

  1. Begin een bijbaan vanuit huis

Persoonlijk ben ik een grote fan van het beginnen van je eigen affiliate blog. Dit is een manier waarmee je extra geld verdient vanuit huis. Door je eigen affiliate blog te beginnen promoot je de producten van anderen. 

Je hoeft dan geen eigen producten te maken, hoeft niets te verkopen en hebt ook niets te maken met klantenservice. Een geweldige manier van extra geld verdienen naast je baan. 

Hoe kom ik snel aan extra geld?

Dit artikel begon met de vraag hoe kom ik snel aan extra geld. Er zijn verschillende manieren om extra geld te verdienen. Nu denk ik dat het idee van snel geld verdienen te mooi om waar is. Je moet er altijd wat voor doen. 

Mijn advies is altijd om anders met je salaris om te gaan zodat je zuiniger met je salaris omgaat. Daarnaast ben ik enorm fan van het nemen van een extra bijbaan die je makkelijk kunt combineren met je huidige baan. 

Wil je online geld verdienen naast je baan?

Ontdek hier hoe je zonder kennis en ervaring je eigen affiliate blog begint.

Ja! Ik wil extra geld verdienen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.