Hoe kan je geld opzij zetten voor een grote investering?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Geld opzij zetten voor een investering

geld oipzij zetten voor een grote investering

We hebben allemaal wel eens te maken met een flinke investering waar we geld voor opzij moeten zetten. Misschien ga je verhuizen en weet je dat het nodig is om een nieuwe vloer uit te zoeken.

Of stel je die grote verbouwing al een lange tijd uit omdat je hier nu niet voor kan betalen. Heb je nu nog geen idee hoe jij geld opzij kan zetten voor een grote investering?

Dan is het goed dat je dit grote bedrag nu eens gaat opdelen in kleine stapjes. Het lijkt misschien wat onoverzichtelijk om dit grote bedrag bij elkaar te sparen.

Maar wat nu als je er maandelijkse bedragen van kan maken. Zodat je hier over een jaar of twee jaar wel voor kan betalen.

Inhoudsopgave

Maak het minder groot

Een groot bedrag is overweldigend. Als je ergens een offerte aanvraagt om je huis te verbouwen val je stijl achterover van alle getallen. Kan je het nog niet betalen stel het dan uit als het mogelijk is. Probeer te voorkomen dat je geld moet lenen of spullen gaat leasen.

Doordat jij er zelf voor betaald leer je beter met je inkomen omgaan en heb je bij niemand schulden. En dat voelt heerlijk. Maak een groot bedrag altijd een stuk kleiner door het op te delen in stappen.

Als je een bedrag nodig hebt van €2000,- is het goed om na te denk over hoe je hier voor gaat zorgen. De kans is groot dat jij dat niet onder je matras hebt liggen. Dus moet je er iets voor doen.

Dat kan zijn dan je extra gaat werken of dit kan beteken dat je er voor gaat sparen. Kies je voor het laatste bepaal dan een tijd waarin je dit bij elkaar spaart en maak er maandelijkse bedragen van.

Net als een abonnement

Kies je elke twee jaar een nieuwe telefoon uit waar je maandelijks een flink bedrag voor betaald? Als je dan een berekening maakt kom je erachter dat je na twee jaar een flinke investering hebt gedaan.

Als je elke maand €50 betaald voor een telefoon abonnement dan betaal je €1200 na twee jaar. Dat is een flink bedrag, naar mijn mening is het zonde van je geld om het hier aan uit te geven.

Als jij een bedrag bij elkaar wil sparen van €1200 dan kan je wel gebruik maken van eenzelfde soort maatregel. Maak dan voortaan elke maand €50 euro over naar je spaarrekening. Dan lukt het je om over twee jaar dit bedrag uit te geven aan je verbouwing of andere grote uitgave.

geld opzij zetten voor een investering

Automatisch overmaken

Ben je bang dat een bedrag van €50 euro per maand te hoog is en wil je juist minder sparen. Betaal een vast bedrag en maak dit automatisch over naar je spaarrekening.

Mijn advies is om dit meteen te doen als je inkomen op je rekening staat. Dan gaat het tussen je andere rekeningen door en wen je er vanzelf aan.

We zijn allemaal gewoontedieren, we vinden het doodnormaal om elke maand de hypotheek te betalen. Maak het dan ook doodnormaal voor jezelf om elke maand wat opzij te zetten. Het bedrag bepaal je zelf maar blijf altijd rekening houden met het eindbedrag wat je over een jaar bij elkaar wil sparen.

Een andere optie om geld opzij te zetten

Een andere mogelijkheid om meer opzij te zetten is je inkomen te verhogen. Dit kan je natuurlijk op verschillende manieren doen. Een eerste manier is om op zoek te gaan naar mogelijkheden om meer te verdienen in je huidige functie. Misschien is het mogelijk om extra werkzaamheden op je te nemen.

Of is het tijd om op zoek te gaan naar een andere functie binnen hetzelfde bedrijf waarbij je meer verantwoordelijkheden en salaris krijgt. Vind je dit allemaal niet prettig en blijf je liever zitten op je huidige werkplek maar wil je wel meer verdienen?

Denk dan eens na over andere manieren waarop jij je inkomen kan vergroten. We hebben allemaal een aantal talenten waar we in uitblinken. De makkelijkste en leukste manier om je inkomen te verhogen is dan ook iets doen met deze talenten.

Dit omdat je er oprecht gelukkig van wordt en je daarnaast ook nog eens meer geld opzij kan zetten.

geld opzij zetten voor een grote investering

Wat kan je doen om meer geld te verdienen?

Allereerst is het goed om te begrijpen dat iedereen zijn situatie er anders uitziet. Werk je al veertig uur in de week en wil je wel meer verdienen? Dan is het misschien lastig om nog meer te werken. Het is dan beter om iets te doen waarbij je slapend geld verdient.

Dat klinkt misschien te mooi om waar te zijn maar het is echt mogelijk om geld te verdienen met een eigen blog. Doordat ik de training van Jacko Meijaard zelf heb gevolgd weet ik dat het echt werkt. In deze training leer je hoe jij ook een affiliatie website opzet en daarmee geld verdient.

Dit werkt zo goed dat je binnen drie maanden je eerste product verkoopt. Het grote voordeel van een affiliatie website is dat je zelf geen eigen product hoeft te maken, je verkoopt de producten van anderen.

Een grote investering doen

Geld opzij zetten voor een grote investering lijkt misschien onmogelijk. Vooral als er een offerte op de mat valt waar het bedrag zo hoog is dat je er niet naar durft te kijken. Maar toch is het mogelijk om hier genoeg geld voor opzij te zetten.

Dit kan je doen door er de tijd voor te nemen en maandelijks wat opzij te zetten. Ook is het mogelijk om extra geld te verdienen zodat je elke maand wat opzij kan zetten. De training van Jacko is een echte aanrader, na drie maanden verkoop jij je eerste producten.

Wil je online geld verdienen naast je baan?

Ontdek hier hoe je zonder kennis en ervaring je eigen affiliate blog begint.

Ja! Ik wil extra geld verdienen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.