Hoe ik geld bespaar? 7 manieren waarmee ik elke maand geld bespaar!

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Hoe ik geld bespaar

hoe ik geld bespaar

Hoe ik geld bespaar of hoe jij dit kan doen is een van de dingen waar ik veel over schrijf.

Door minder uit te geven aan nutteloze dingen of je door je uitgaven drastisch te verlagen zorg je ervoor dat je meer geld overhoudt onderaan de streep.

Het is belangrijk om daar bewust mee bezig te blijven en jezelf aan te leren om zo zuinig mogelijk te leven. Vandaag wil ik graag een aantal dingen met je delen die ik doe om geld te besparen.

Alle kleine beetjes helpen je om minder uit te geven. Dus ben je er klaar voor, laten we een duikje nemen in mijn eigen bespaarplan.

Inhoudsopgave

Hoe ik geld bespaar door zuinig te leven

Een van de dingen waar ik heel bewust mee bezig ben is zeer zuinig leven. Voor mij geen dure gadgets of dure spullen. Ik ben dan ook iemand die niet materialistisch is ingesteld, ik ben al gelukkig met een dak boven mijn hoofd en voldoende spullen om te leven.

Ik hecht geen waarde aan een merk en dat maakt het voor mij eenvoudiger om genoegen te nemen met meubels en kleding van een goedkoper merk. Voor mij is het niet belangrijk wat voor merk er op staat.

Als dit voor jou wel belangrijk is dan is het goed om te kijken naar winkels waar je het goedkoper kan inkopen. Voor merkkleding bestel je het dan bijvoorbeeld bij dress-for-less. Meubels zijn vaak flink afgeprijsd in een outlet van een winkel.

Mijn inkomen bepaalt niet hoeveel ik uitgeef

Voor veel mensen is het ‘normaal’ om een groot deel van hun inkomen uit te geven. Als je dit bedrag verdient kan je elke maand wel zoveel uitgeven. Voor mij werkt het goed om het helemaal los te koppelen. Ik betaal mijn rekeningen en verder bepaal ik wat ik met mijn inkomen doe.

Zo gaat er automatisch een groot bedrag naar de spaarrekening voordat ik het kan uitgeven. De rest van de maand maak ik er een sport van om zo min mogelijk uit te geven. Niet omdat het nodig is maar omdat ik me daar goed bij voel.

Geen dure abonnementen

Voor mij zijn maandelijkse rekeningen een doorn in het oog. Voor wie niet? Maar als ik mijn rekeningen doorloop ben ik heel kritisch. Ik vraag mezelf dan af of het goedkoper kan. Zo is een abonnement voor de sportschool van €40 per maand een flink bedrag. Kan het goedkoper?

Natuurlijk kan dat als je zelf gaat sporten. Met een setje sportkleding en hardloopschoenen kan je zelf aan de slag. Zo heb ik jaren geleden sport apparatuur aangeschaft en sport ik al jaren thuis.

hoe ik geld bespaar

Maak sparen heel normaal

Voor mij is het heel simpel. Elke maand als mijn inkomen op mijn rekening staat gaat er meteen een groot bedrag naar mijn spaarrekening. Dat helpt mij om mijn spaarrekening elke maand te vullen.

Het levert niet veel meer op nu de rente ontzettend naar beneden is gegaan maar dat maakt voor mij niet uit. Sparen geeft mij de zekerheid dat er altijd genoeg geld op mijn rekening staat.

Dit geeft mij de rust dat ik zeker weet dat ik er goed voor sta. Wat er ook gebeurt, wat voor rekening er ook op de mat valt. Het is geen enkel probleem.

Prijzen vergelijken

Een van de manieren om geld te besparen is het vergelijken van verschillende energieaanbieders. Elk jaar maak ik hier even tijd voor vrij want het levert me ook daadwerkelijk wat op.

Ook al scheelt het maar een tientje per maand. Op jaarbasis is dit toch weer een mooi bedrag. Als je er een vast gewoonte van maakt om alles regelmatig na te lopen dan weet je zeker dat je niet te veel betaald.

hoe ik geld bespaar

Koop goede producten

Een van de dingen die je doet als je geld wil besparen is zo min mogelijk uitgeven. Ik snap het helemaal, dat doe ik zelf ook. Maar toch is het beter om met sommige dingen wat meer uit te geven zodat je er langer plezier van hebt.

Zo kan je beter wat meer uitgeven aan een goede bank, matras of elektronica als je zeker weet dat je hier lang plezier van hebt. Een tip hierbij is de aanbiedingen in de gaten te houden en op de hoogte te zijn van verschillende prijzen. Sla toe op het juiste moment.

Hoe ik geld bespaar door geen impulsaankopen te doen

Als je flink wil besparen is het nodig dat je nadenkt over een aankoop. Neem hier een paar dagen de tijd voor. Heb je wel eens het gevoel dat je het vandaag moet kopen omdat de aanbieding anders verloopt? Vroeger had ik dit continu omdat ik elke dag mailtjes binnen kreeg van verschillende winkels.

Wat was mijn oplossing? Ik schreef me uit voor alle mailtjes, dat geeft een rust! Als ik nu wat nodig heb kijk ik rond voor de beste prijs en kwaliteit en wacht ik op een goede aanbieding. Altijd als ik het gevoel heb dat ik iets moet kopen laat ik het in mijn winkelmandje staan.

Ben ik het na twee dagen weer vergeten dan heb ik het niet nodig. En koop ik het dus ook niet. Vaak staat het een paar maanden later nog in mijn winkelmandje.

Er zijn verschillende manieren om elke maand geld over te houden. Iedereen heeft eigen trucjes die goed voor hem werken. Dit zijn de dingen die mij enorm helpen om minder uit te geven en elke maand te sparen. Heb jij nog andere trucjes die je graag met ons wil delen?

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.