Hoe ga jij om met negatieve familie?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Omgaan met negatieve familie

Er is veel advies over het opgeven van een ongezonde relatie met je partner of over het opgeven van een vriendschap. Maar er is niet veel advies over het omgaan met negatieve familie.

Het is niet zo makkelijk om hier van weg te lopen, veel mensen kiezen hier dan ook niet bewust voor. Hoe kan je omgaan met familieleden die negatief en onvriendelijk zijn? Zodat je kan omgaan met je eigen gevoelens en toch kan blijven omgaan met je familie.

Begrijp dat elke familie anders is. Omdat je dezelfde genen deelt hoef je niet iedereen aardig te vinden. Er zijn altijd mensen die negatief en onvriendelijk zijn. En dat is ook in je familie het geval. 

Iemand die negatief is en onvriendelijk zit waarschijnlijk zelf niet goed in zijn vel. De meeste mensen reageren dit af op hun omgeving. Vind je dit lastig neem dan de volgende tips door zodat je beter leert omgaan met deze familie leden. 

Inhoudsopgave

Het is geen slecht persoon maar wel slecht gedrag

Het is moeilijk maar neem tijd voor jezelf, neem afstand van familieleden die niet goed voor je zijn. Je eigen gezondheid is altijd belangrijker dan een familieband! Bepaal dan ook voor jezelf of dit betekend dat je met bepaalde familieleden geen of minder tijd wil doorbrengen.

Ongezonde mensen verstoppen zich achter passieve agressie

Deze familieleden vertellen niet wat hun dwarszit maar gaan in plaats daarvan negatieve aandacht vragen. Maken vervelende opmerkingen, grapjes en suggesties om anderen te irriteren en worden beloond met aandacht.

Deze mensen zullen proberen je te pesten

Het is niet goed te praten dat deze mensen je proberen de grond in te stampen. Laat je dan ook niet beledigen of de grond intrappen. Kom op voor jezelf en geef je grenzen aan. Dit pestgedrag zal niet stoppen door het te negeren dus laat van je horen.

Pestgedrag valt niet goed te praten. Het is respectloos, hoort niet en is niet goed te keuren. Dit betekend dat er ook in een familie geen excuus voor gemaakt kan worden. Niemand hoort een ander te beledigen of de grond in te stampen.

Mensen kunnen veranderen, ongezonde relaties kunnen dus ook verbeteren

Weet dat mensen altijd kunnen veranderen. Ongezonde relaties kunnen dus ook veranderen als er door beide partijen aan gewerkt wordt.  Neem afscheid van ongezonde relaties in je familie als je erachter komt dat deze niet meer zullen verbeteren.

Laat negatieve familiebanden je toekomst niet meer beïnvloeden. Verbeter je houding om sterker over te komen. 

Omgaan met negatieve familie

De vijf manieren om met ongezonde relaties in je familie om te gaan:

  • Neem het niet persoonlijk
  • Kom op voor jezelf
  • Vergeef de ander maar vergeet het nooit.
  • Bedenk wat voor consequenties jij stelt aan negatief gedrag.
  • Besteed je tijd met positieve mensen.
mindset boek

Ontdek hoe je een positieve mindset krijgt

Verander je manier van denken, je gevoelens en je complete leven verandert!!

Ja, dat wil ik

Één reactie op “Hoe ga jij om met negatieve familie?

  1. En soms is het ook wel eens nodig om even een paar maanden afstand te houden. Daar kan de band daarna alleen maar sterker van worden en je laat zien (vooral ook aan jezelf) dat je voor jezelf kiest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.