Goedkope of gratis activiteiten in de herfst

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Gratis en goedkope herfst activiteiten

gratis en goedkope herfstactiviteiten

Er zijn verschillende gratis en goedkope herfst activiteiten die jij kan doen tijdens de koudere maanden.

De herfst is een van de seizoenen waar ik niet naar uitkijk. De frisse herfstdagen vind ik altijd een groot contrast met een warme zomerse dag.

Het moment dat je voor de eerste keer je warme jas aandoet voelt altijd heel definitief. Dan is de zomer pas echt voorbij. Toch zijn er ook veel voordelen aan de herfst.

Het is altijd heel gezellig om tijdens de donkere dagen kaarsjes aan te steken en lekker weg te kruipen op de bank met je warme thee kop. Met een warme kleurrijke fleece deken de nieuwste series kijken op Netflix.

Mocht jij je nog eens vervelen dan kan je een van de activiteiten uit het onderstaande lijstje gebruiken. Dit kan met je gezin maar kan natuurlijk ook met je vrienden of familie.

Pompoenen

De herfst is hét seizoen om iets te doen met pompoenen, er staan bij meerdere boeren dan ook kraampjes langs de weg met verschillende soorten pompoenen. Wat kan je doen met een pompoen? Verschillende dingen natuurlijk, je kan er soep van maken maar je kan deze ook uithollen om er een gezicht van te maken en dit neer te zetten.

Maak er een wedstrijd van met het gezin door iedereen een eigen pompoen te laten versieren. Stem vervolgens op de beste pompoen of deel foto’s met vrienden en familie om de winnaar te onthullen. Dit is natuurlijk ook leuk om met vrienden te doen.

Marktkraampjes

Er is altijd wel een goede gelegenheid om een markt of braderie te bezoeken. Vind je het heerlijk om lekker over een markt te lopen en spullen te bekijken. Voorkom dat je impulsaankopen doet en neem niet teveel geld mee. Een andere oplossing is met de fiets naar de markt te gaan, dan kan je niet veel spullen meenemen.

Gratis muziekfeesten

Zijn er gratis muziek feesten of festivals in de buurt? Ga hier dan lekker heen met je vrienden of gezin. Zorg ervoor dat je niet teveel geld meeneemt en laat je pinpas lekker thuis. Als het mogelijk is om je eigen drinken en eten mee te nemen kan je natuurlijk een rugzak meenemen met je eigen lunchpakket.

Picknicken in het park

Doe je warme jas aan en neem een goed gevulde picknickmand mee met eten en drinken. Neem een paar thermoskannen mee met warm drinken en speelgoed voor de kinderen. Maak er een vaste traditie van om elke keer weer een ander park te bezoeken. Dit zal de kinderen helpen om meer buiten te spelen en voorkomt dat je alleen maar binnen zit.

gratis en goedkope herfstactiviteiten

Buiten zitten in de avond

Zet de tv eens uit en wikkel jezelf en je gezin in een warme deken. Blijf eens met een warme kop thee of chocolademelk buiten zitten en bekijk de sterren met elkaar. Download de app Skyview zodat je kinderen ook nog wat leren over het planetenstelsel.

Kijk eens buiten een film

Natuurlijk is het veel makkelijker om binnen op de bank een film te kijken met elkaar. Maar je kan hier ook een speciaal moment van maken door er een buitenbioscoop van te maken.

Hang een wit laken op, bevestig een projector op het laken en maak er een bioscoop van. Soms kan het veranderen van locatie een activiteit weer nieuw leven inblazen. Neem je eigen popcorn en snacks mee om er een echte bioscoop van te maken.

Boswandeling

Ga naar het bos met hele gezin en verzamel zoveel mogelijk herfst voorwerpen. Denk hierbij aan bladeren in verschillende kleuren, dennenappels, stenen, kastanjes etc. Maak hier vervolgens een mooie herfsttafel van met elkaar.

Halloween films kijken

Er zijn natuurlijk verschillende Halloween films die je kan kijken met Netflix. Maak er een bange avond van en kijk meerdere films met elkaar. Welke films zijn leuk voor kinderen: Hotel Transylvania 2, Pacs Scary Halloween, Ghost Patrol, Caspers spookschool, Super monsters, Dreamworks Spookverhalen

Herfst kookavondje

Nodig wat vrienden uit en duik lekker de keuken in om herfstgerechten klaar te maken.

Denk dan aan vers gemaakte erwtensoep, pompoensoep, warme chocolademelk of maak een stoofpotje en maak er een gezellige avond van. Tijdens de herfst kan je ook genieten van een gezellig avondje eten en drinken.

Doe je dit liever met het gezin? Geef dan iedereen een kleine taak en maak met elkaar een echte herfstmaaltijd. Dit is een stuk leuker dan in je eentje koken, toch?

gratis en goedkope herfstactiviteiten

Wandelen

Maak eens een lange wandeling met het hele gezin, dit is de perfecte manier om even te ontspannen en je hoofd leeg te maken. Zet je telefoon op stil en geniet van het moment met je gezin. Op dit soort momenten kan je echt even bijpraten met elkaar zonder de drukte van het dagelijkse leven.

Bordspelletjes spelen

Voordelen van de herfst is dat je meer binnen zit en de bordspellen weer eens uit de kast haalt. Speel eens een spelletje mens erger je niet, pesten of dammen. Dit is altijd leuk met het hele gezin maar kan je natuurlijk ook een avondje doen met je vrienden.

Vuurkorf avondje

Een andere leuke activiteit is de vuurkorf eens aan te steken en buiten in de tuin te genieten van je vuurtje. Neem een warme deken, stokjes en wat marshmallows mee om er een gezellige avond van te maken.

Maak dus gebruik van deze gratis en goedkope herfst activiteiten zodat je altijd wat leuks kan doen met het gezin of met je vrienden en familie.

Het is niet nodig om een fortuin uit te geven als je wat leuks wil doen met het gezin. Met deze lijst activiteiten heb je altijd wat te doen met je kinderen en je vrienden. Zijn er nog activiteiten die jij in de herfst doet en die niet in het lijstje staan? Laat het me weten, dan kan ik het ook zelf proberen en toevoegen aan de lijst.

Lees hier nog 15 gratis activiteiten die je kan doen met het hele gezin.

50 recepten in 30 minuten

Wil je gezonde recepten maken?

Maak dan een van deze recepten met het hele gezin.

Ja, ik wil gezonde recepten maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *