Goedkope schoonmaakmiddelen die je in huis moet hebben

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Goedkope schoonmaakmiddelen om je huis schoon te maken

goedkope schoonmaakmiddelen

Er zijn zoveel verschillende schoonmaakmiddelen maar wat zijn nu goedkope schoonmaak middelen. En werken ze wel echt?

Om je een beeld te geven van wat je nu kan gebruiken zal ik een overzicht geven van alle goedkope schoonmaakmiddelen om je woonkamer schoon te maken, je badkamer, wc en de vlekken te verwijderen uit je kleding.

Misschien heb je veel van deze schoonmaakmiddelen al in huis of herken je ze wel als je ze in dit lijstje ziet staan.

Het mooie van deze schoonmaakmiddelen is dat ze net zo goed werken maar alleen een stuk goedkoper zijn. Ben je er klaar voor?

Inhoudsopgave

Een schoon en fris huis met goedkope schoonmaakmiddelen

De kans is groot dat het niet je grootste hobby is, opruimen en schoonmaken is in ieder geval niet mijn grootste hobby. Het moet gebeuren om het huis een beetje netjes en fris te houden maar ik ben blij als het weer is gedaan.

Waarom willen we zo graag in een fris en schoon huis wonen? Het maakt ons gelukkig als we weten dat ons huis weer fris en netjes is. Het schept orde in de chaos omdat je alleen tijdens dit moment tijd maakt om alle spullen weer even op zijn plek te leggen.

Het geeft je de mogelijkheid om onbezorgd bezoek te ontvangen zonder je druk te maken om vieze vlekken en rommel. Het geeft je ook nog eens een ruimer en huiselijk gevoel als je huis weer eruit ziet zoals je wil. Natuurlijk duurt dat niet lang maar het gevoel dat alles weer netjes is, dat is een fijn moment.

Mijn schoonmaak trucje met goedkope schoonmaakmiddelen

Wat ik zelf altijd doe is een plantenspuit gebruiken om mijn sop mee te maken. Ik doe ⅓ schoonmaakmiddel en ⅔ water in mijn plantenspuit en maak hier het huis mee schoon. Door een microvezeldoek te gebruiken en mijn sop kan ik in een mum van tijd even snel de tafel of de keuken afnemen.

Het is een stuk makkelijker als je alles een beetje bijhoudt dan je elke week weer flink moet boenen. Door deze manier hoef je niet veel schoonmaak middel te gebruiken. Dat is een manier om lang te doen met je schoonmaakmiddel.

Wat zijn goedkope schoonmaakmiddelen?

Nu wil je natuurlijk weten wat nu goedkope schoonmaakmiddelen zijn die je huis een frisse geur geven en ook nog eens goed werken. Ik zal er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet.

goedkope schoonmaakmiddelen

Witte azijn

We kennen allemaal wel de sterke geur van azijn. Wist je al dat je dit prima kunt gebruiken om schoon te maken. Azijn is namelijk een geweldig middel om je kraan, waterkoker of wasmachine te ontkalken.

Je kan er ook nog eens je ramen mee lappen, vieze geurtjes uit je was krijgen, mieren weg te krijgen en het schijnt zelfs te helpen om schimmel weg te poetsen.

Citroensap

De heerlijke frisse geur van citroen is niet alleen lekker om te ruiken maar is ook geniaal als schoonmaak middel. Gebruik citroensap om je oven en je magnetron te reinigen, gebruiken het voor zweetvlekken in je kleding en gebruik het om andere vlekken weg te halen.

Ossengalzeep

Ossengalzeep is spotgoedkoop en je doet er enorm lang mee. Met dit stukje zeep haal je vlekken weg als chocoladevlekken, zweetvlekken, tomatensap vlekken, fruitvlekken, bloedvlekken en het werkt zelfs voor de kraagjes van je overhemd.

Baking soda

Een ander geniaal schoonmaakmiddel is baking soda. Dit schoonmaak middel is voor verschillende oppervlaktes te gebruiken. Je kan het gebruiken om je matras mee op te frissen, de oven, magnetron, vloer, het afvoerputje mee schoon te maken.

Het helpt ook om je schoenen mee schoon te krijgen. Het is ook een ideaal om het als zilverpoets te gebruiken.

goedkope schoonmaakmiddelen

Groene zeep

Als je vlekken weg wil krijgen maak dan eens gebruik van groene zeep. Dit gebruik je om de vloer schoon te maken, kalkaanslag weg te halen of het fornuis schoon te maken. Gebruik het om je ramen te lappen of als afwasmiddel.

Soda

Soda is een ander schoonmaakmiddel wat niet in dit lijstje kan ontbreken. Het werkt goed om vieze geurtjes tegen te gaan in je wasmachine of kleding. Heb je wel eens een verstopte gootsteen? Gebruik dan eens soda om het schoon te maken.

Je kan dit ook gebruiken om schimmel uit raamkozijnen te halen en pannen, de oven en het gasfornuis schoon te maken.

Ammoniak

Een andere geweldige ontvetter is ammoniak. Net als spiritus is ammoniak een geweldig schoonmaakmiddel om je ramen streep loos te krijgen en spiegels en glazen tafelbladen mee te reinigen.

Microvezel doeken

Als je flink wil besparen op het schoonmaken kan je niet anders dan goede microvezel doeken aanschaffen. Het enige wat je nodig hebt is schoonmaak middel en water.

Heb je alles schoongemaakt dan doe je de doek gewoon in de was. Een stuk goedkoper dan elke keer nieuwe keukenrollen of schoonmaak doekjes te kopen.

goedkope schoonmaakmiddelen

Plantenspuit

Als je nu langer wil doen met je schoonmaakmiddel is het slim om ook een plantenspuit te gebruiken. Vul dit met ⅓ schoonmaakmiddel en ⅔ water. Met je microvezeldoek in de aanslag ben je razendsnel klaar met het schoonmaken van je huis.

Waspoeder

Een andere tip om goedkoper je was te doen is waspoeder te gebruiken van de Lidl. Zelf koop ik altijd een doos met waspoeder. Hier doe ik een aantal maanden mee. Omdat er een paar kilo waspoeder in de doos zit doe je hier heel lang mee.

Het ruikt net zo goed als ander wasmiddel. Ook neem ik altijd de wasverzachter mee van de Lidl, het is een kleine aanpassing maar het bespaart je enorm veel geld.

Haal deze goedkope schoonmaakmiddelen in huis!

Dit is een geweldige lijst van goedkope schoonmaakmiddelen die je in huis moet halen. Misschien heb je ze al en gebruik je ze al regelmatig. Op het moment dat er maandelijks een aantal flessen doorheen gaan is het verstandig om eens te kijken hoe je goedkopere schoonmaakmiddelen in huis haalt of er langer mee doet.

Gebruik jij nog een ander goedkoop schoonmaakmiddel wat niet in de lijst staat? Laat het even weten.

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.