Wat is de goedkoopste allesreiniger die wel goed schoon maakt?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

De goedkoopste allesreiniger die goed schoon maakt

goedkoopste allesreiniger

Er zijn zoveel verschillende flessen te koop in de supermarkt, dus welke is nu de goedkoopste allesreiniger en werkt ook goed.

Je wil natuurlijk wel alle vervelende vlekken weghalen uit huis, van de vloer maar hier niet te veel voor te betalen. De consumentenbond heeft een test gedaan onder vijfentwintig verschillende allesreinigers.

Zo weet je precies welke fles nu de beste koop is en hoef je geen geld meer te verspilling aan goedkope schoonmaak middelen die niet goed werken.

Inhoudsopgave

Een schoon huis

Het is voor de een zijn grootste hobby terwijl het voor de ander een noodzakelijk klusje is. Schoonmaken hoort erbij en is een van de huishoudelijke taken die we allemaal belangrijk vinden. We vinden het namelijk prettig om in een net en schoon huis te leven.

Een opgeruimde omgeving maakt ons meer ontspannen en dat willen we graag in onze thuis omgeving. Daarnaast is het ook altijd handig als je huis er netjes uit ziet voor de momenten dat er opeens onverwachts bezoek voor de deur staat.

Elke dag even tijd maken

Een van de beste dingen die je kan doen om het netjes en opgeruimd te houden in huis is elke dag even opruimen. Heb je kinderen die overal speelgoed laten slingeren?

Pak eens een wasmand en ruim al het speelgoed van de grond en bewaar het in een box of op een plek waar het niet in de weg staat. Niets is zo vervelend als op een lego blokje staan met je blote voeten. Heb je alles opgeruimd? Haal dan meteen even een doekje over je keuken en tafel.

Als je dit elke dag even doet is het makkelijk om bij te houden. Zelf maak ik altijd gebruik van een microvezel doek en maak ik sop in een plantenspuit. Met ⅓ schoonmaak middel en ⅔ water is het super eenvoudig om het netjes te houden in huis.

Wat is nu de goedkoopste allesreiniger?

Er zijn verschillende schoonmaak middelen die super goedkoop zijn en je voor verschillende vlekken kunt gebruiken. In een eerder artikel heb ik een lijst met je gedeeld met alle legendarische schoonmaak middelen. Misschien heb je ze al in huis of gebruik je ze nog niet.

Dit is de goedkoopste allesreiniger

Nu wil je natuurlijk weten wat nu de goedkoopste allesreiniger is die wel werkt. Die wil je natuurlijk in huis halen. Vanuit het onderzoek van de Consumentenbond is de onderstaande lijst gebleken. Doe er dus je voordeel mee.

goedkoopste allesreiniger

Duurste maar ook meteen de beste allesreiniger

 • Dettol allesreiniger Power fresh limoen en citroen (AH)
  Volgens de consumentenbond is dit de allesreiniger die de vlekken het best verwijderd. Pas wel op met het gebruiken van dit schoonmaakmiddel. Als je het onverdund gebruikt ontstaan er namelijk scheurtjes in bijvoorbeeld kunststof. Verdun dit dus altijd met water.
 • De spray van de Dettol allesreiniger fresh limoen en citroen (AH)
  Een allesreiniger in een sprayflacon is verdund in tegenstelling tot een allesreiniger in een fles. Het voordeel is dat je het meteen op de plek kan aanbrengen maar dit werkt minder goed dan een fles allesreiniger. De fles allesreiniger werkt beter dan de spray variant.

Goedkoopste maar meteen ook de beste uit de test

 • Una allesreiniger (eucalyptus) van de Aldi.
  Het grote voordeel van deze allesreiniger is dat deze een stuk goedkoper is dan die van Dettol. Met deze allesreiniger loop je niet het risico dat je iets beschadigd. Het is het beste om dit te gebruiken in combinatie met water.
 • Blue wonder alles reiniger spray van de Action
  De spray met dit schoonmaak middel is de goedkoopste uit de test. Het is goed om te zien dat vuil en vlekken goed worden verwijderd en er geen schade is aan de materialen. Het laat alleen wel strepen achter als het opdroogt.

Beste ecologische allesreiniger

 • Seepje allesreiniger limoen (AH)
  Uit de test van de consumentenbond bleek dat dit de beste ecologische allesreiniger is. Vooral als jij je huis wil schoonmaken maar het milieu daarmee niet wil belasten.

Niet heel goed maar ook niet slecht

 • Mr Proper allesreiniger (citroen) aan te schaffen bij de JUMBO
  De consumentenbond geeft aan dat deze allesreiniger een prima resultaat geeft maar minder goed is dan de andere schoonmaak middelen.

Geen goede koop

 • De vloeibare groene zeep van Driehoek (Kruidvat)
  Volgens de consumentenbond worden vetvlekken en vuil niet goed verwijderd met dit schoonmaak middelen. Daarnaast laat het ook nog strepen na.
 • De allesreiniger spray van ecocover (AH)
  Deze spray krijgt het vuil en de vlekken het minst goed weg in vergelijking met de andere sprays.
goedkoopste allesreiniger

Verschillende flessen met verschillende resultaten

Er zijn zoveel verschillende flessen allesreiniger op de markt te vinden. Voor mensen die bewust bezig zijn met het milieu, voor mensen die van heerlijke geuren houden of mensen die het prettig vinden om alleen maar een bepaald merk schoonmaak middel te gebruiken.

Als jij je ooit hebt afgevraagd wat nu precies het verschil is dan heb je nu een overzicht gezien van de verschillende flessen. Zo kan je de volgende keer een juiste keus maken.

Waarom de goedkoopste allesreiniger even goed is als de duurste flessen. 

Nu je dit artikel hebt gelezen weet je dat de Consument een goede test heeft gedaan onder verschillende soorten allesreinigers. De goedkoopste fles allesreiniger is niet minder goed dan de duurste fles. Het blijkt zelf uit de test dat er meerdere goedkope flessen zijn die supergoed werken.

Zo zie je maar dat kwaliteit en prijs niet altijd met elkaar zijn verbonden. Een van de goedkoopste allesreiniger is de fles van de Aldi, deze werkt dus supergoed als je kijkt naar het onderzoek van de Consumentenbond. Welke fles gebruik jij?

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.