Geldregels die je helpen om beter met je geld om te gaan

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Geldregels die je moet naleven

geldregels om beter met je geld om te gaan

Wat zijn de geldregels die je helpen om beter met je geld om te gaan?

Als je net 18 bent voelt het alsof je eindelijk vrij bent. Je kan doen en laten wat je wilt maar als snel kom je erachter dat het leven duur is.

Je schrikt er misschien van dat je overal voor moet betalen. Wat je ook wilt doen, alles kost geld. Een trieste constatering maar het leven is helaas best duur.

Hoe kan je nu genieten van het leven maar dan wel op een betaalbare manier?

Er zijn een aantal geldregels die je helpen om beter met je geld om te gaan. Neem deze regels over om beter met je geld om te gaan.

Maak altijd een budget

Een bekend geldschema is opgezet door Elisabeth Warren. Volgens Elisabeth bestaat je inkomen uit drie verschillende percentages. 50% van je inkomen gaat op aan maandelijkse kosten als je hypotheek, huur, gas, water en elektra.

Dan blijft er nog 30% over voor leuke dingen en spaar je 20%. Bekijk je inkomen eens op deze manier en bepaal je eigen percentages. Door deze percentages te gebruiken maak je het heel eenvoudig om verstandig met je inkomen om te gaan. Lees hier meer over het gebruiken van deze geldregel.

Neem de tijd

Voor elke uitgave is het nodig dat je impuls aankopen voorkomt. Voordat je een aankoop doet is het nodig dat je even wacht. Wacht een dag, als je er dan nog steeds aan denkt en het niet meer uit je gedachte kan verbannen weet je dat het een goede aankoop is.

Vind je de prijs te hoog ga dan op zoek naar een goede aanbieding of wacht op een bepaalde korting.

Spaar elke dag

Je kan op meerdere manieren sparen. Zo kun je ervoor kiezen om elke week een bedrag te sparen en de bingo spaarmethode te volgen.

Dit is een methode waarbij je elke week het weeknummer overmaakt naar je spaarrekening.

In week 1 is dit een bedrag van €1 en in week 52 is dit €52. Aan het einde van het jaar spaar je dan €1300

Vind je dat verwarrend? Bepaald dan een vast bedrag wat je elke week of elke maand spaart.

Stel dit meteen automatisch in zodat je er niets meer voor hoeft te doen.

koffie zelf maken als geldregel

Maak zoveel mogelijk zelf

Als je er een gewoonte van maakt om koffie te kopen in een van je favoriete koffietentjes dan geef je al snel meer uit dan de bedoeling is. Dit is zonde van je geld.

Om je favoriete drankje te drinken is het niet nodig om naar een dure koffietent te gaan.

Je kan het ook thuis namaken. In de supermarkt kan je de meeste ingrediënten vinden die hiervoor nodig zijn.

Klus zoveel mogelijk zelf

Is er een kamer in huis die wel wat vernieuwing kan gebruiken of heeft de muur zijn beste tijd gehad?

Het is heel makkelijk om de muren van een nieuw kleurtje verf te voorzien of een kamer een beetje op te frissen door een leuk kussentje of een aantal andere accessoires voor in huis. Dit zijn eenvoudige klusjes die je huis enorm opknappen maar niet veel hoeven te kosten.

Sparen voor leuke dingen

Het leven is al duur genoeg en daarom ga je natuurlijk op zoek naar manieren om zoveel mogelijk te besparen. Maar vergeet niet dat het evengoed nodig is om te genieten van het leven.

Wil je leuke dingen doen, zet hier dan elke maand wat voor opzij.

Tweedehands kleding

Veel mensen vinden het heel normaal om kleding weg te brengen naar een tweedehandse winkel. Koop je hier ook al je kleding? Doe je dat nog niet, neem de volgende keer eens een kijkje.

Misschien vind je er wel een aantal leuke items die je in de normale winkels niet had gevonden. Breng je kleding niet weg naar een tweedehands winkel breng het dan naar de H&M. Dan ontvang je 10% korting op je volgende aankoop.

kleding kopen, geldregels om minder uit te geven

Betaal altijd in één keer

Het is best moeilijk om niet elke dag wat nieuws te kopen. We krijgen de hele dag reclames en advertenties te zien. Het is een uitdaging om niet in de verleiding te komen.

Voor veel producten is het mogelijk om het in termijnen te betalen. Persoonlijk ben ik hier geen voorstander van. Vaak betaal je meer dan dat je het in één keer koopt. Lees altijd de kleine lettertjes door als je dit overweegt.

Betaal minder voor je eten

Ga altijd op zoek naar supermarkten en winkels in je omgeving waar je minder betaald. Misschien betekent dit dat je noten en fruit haalt bij de Turkse winkel of je groenten haalt bij een andere supermarkt.

Maak altijd slimme keuzes en doe maar één keer per week je boodschappen.

Voorkom schulden

Het gebeurt iedereen wel eens, je vergeet je portemonnee of je pinpas is ingeslikt. Nu kan je niet betalen voor het etentje. Wat doe je dan?

Je vraagt een vriend of die het kan voorschieten. Een prima oplossing, betaal je schulden wel zo snel mogelijk af.

Als jij geld leent aan een vriend wil je het toch ook zo snel mogelijk terug krijgen? Behandel een ander precies hetzelfde als jezelf behandeld wil worden.

Belangrijke geldregels om beter met je geld om te gaan.

Als je jong bent kom je er al snel achter dat het leven echt heel duur is. Om beter met je geld om te gaan kan je een aantal dingen doen. Zo min mogelijk uitgeven aan dingen die niet nodig zijn en er een gewoonte van maken om deze bovenstaande geldregels toe te passen.

Door deze geldregels leer je op een andere manier met je geld om te gaan. Plan al je uitgaven in, ga je op zoek naar goede aanbiedingen en geef je minder uit als dit niet nodig is.

Deze manier van leven helpt je om beter met je geld om te gaan en zal ervoor zorgen dat je altijd goed voor jezelf kan zorgen. Begin hier al op jonge leeftijd mee en je bent jezelf later dankbaar.

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *