Geld verdienen met je wordpress blog

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Wil jij ook geld verdienen met je WordPress blog?

Hoe kan je geld verdienen met je blog

Vind je het heerlijk om te schrijven over je passie en wil je geld verdienen met je WordPress blog?

Ben je helemaal gelukkig als je verteld over je grootste hobby en deel je al je kennis en ervaring met de rest van de wereld.

Misschien ben je al een tijdje bezig met je blog maar is geld verdienen nog niet gelukt. Als je nu geen idee hebt wat bloggen precies is dan zal ik het je kort uitleggen.

Bloggen betekend dat je op een eigen website stukjes schrijft over je leven of over je grootste hobby. 

Voor veel mensen is dit een uitlaatklep omdat ze het leuk vinden om te schrijven. Of omdat ze dus inderdaad een passie hebben die ze willen delen met de rest van de wereld.

Ook gebruiken veel bedrijven de mogelijkheden om te bloggen. Je kan dan op een blog van de gamma lezen hoe je dat ene kastje in elkaar kan zetten.

Of misschien wil je graag lezen van een vakman waar je precies op moet letten voordat je een nieuwe vloer aanschaft.

Inhoudsopgave

Met je blog beginnen

Dit zijn allemaal mogelijkheden waardoor iedereen een blog kan beginnen. Iedereen heeft een verhaal, een passie of een uitdaging in het leven. Iedereen kan een blog gebruiken om zijn verhaal te delen met zijn netwerk of de rest van de wereld.

Voor veel mensen is het een droom om online geld te verdienen. Het is een vraag die mij ook vaak wordt gesteld. Hoe verdienen bloggers nu een inkomen met hun blog? Is het echt mogelijk?

Geld verdienen met je WordPress blog

Veel succesvolle bloggers schrijven over hun inkomsten. Ze schrijven hoeveel ze hebben verdiend de afgelopen maand met hun blog. Michelle van making sense of cents schrijft in een van haar artikelen dat ze $179.139 heeft verdiend in februari.

Michelle schrijft hierover om andere mensen te laten zien dat het echt mogelijk is om geld te verdienen met een blog. En daarnaast doet ze dit natuurlijk ook slim, als mensen een blog willen beginnen dan weten ze niet waar ze aan beginnen.

Michelle verdient haar inkomen door affiliates.  Michelle heeft een cursus ontworpen om mensen te leren hoe ze hier ook geld mee kunnen verdienen. Door haar inkomsten rapport te delen kan ze mensen motiveren om haar cursus te volgen. Het is dus echt mogelijk om geld te verdienen met je WordPress blog.

Verdien geld met advertenties

Er zijn verschillende manieren om geld te verdienen met een blog. Een van de mogelijkheden is gebruik te maken van advertenties. Je kan dan gebruik maken van google adsense. Dit is een mogelijkheid waarop er dus advertenties op je website verschijnen.

Als mensen dan klikken op de advertentie krijg jij hiervoor betaald. Hiervoor heb je wel veel bezoekers nodig. Je kan hier pas geld mee verdienen als mensen op de advertenties klikken.

Google adsense geeft aan dat 2 tot 5 procent van de bezoekers op een advertentie klinkt, als je dus nog niet veel bezoekers krijgt kan je hier nog niet veel geld mee verdienen.

Geld verdienen met je blog

Gebruik affiliates

Een andere manier is gebruik te maken van affiliates. Dit betekend dat je blog een platform is voor andere bedrijven. Jij verwijst je lezers door naar een andere webwinkel waar zij iets kunnen kopen.

Een voorbeeld kan zijn dat jij schrijft over het gebruiken van een cursus die jouw enorm heeft geholpen. Je kan dan je lezers op een internet link laten klikken zodat ze deze cursus ook kunnen aanschaffen. 

Veel websites maken gebruik van affiliates zonder dat je dit door hebt. Als jij op een website een artikel aan het lezen bent over een appelboom en je klikt op het onderstreepte woord appelboom dan kan het gebeuren dat je op een andere website terecht komt.

Op deze website kan je dan je appelboom kopen. Als jij dan iets koopt krijgt de eigenaar van de website die jou heeft doorverwezen een bedrag betaald. Wat je als doorverwijzer betaald krijgt is vaak een bedrag van 5 tot 8% van het totale aankoopbedrag.

Verkoop je eigen producten

Een andere manier om te verdienen aan je website is door je eigen producten te maken. Als jij een expert ben in je vakgebied kan je andere mensen veel leren.

Dit kan je doen door bijvoorbeeld een E-Book te schrijven. Dit is een digitaal boek wat mensen downloaden. Hierin schrijf je dus over een bepaald onderwerp waar je veel over weet. Dit onderwerp vinden mensen zo interessant en hier willen ze graag meer over lezen.

Doe je onderzoek

Hoe kom je er achter waar mensen over willen lezen? Een simpele manier is kijken welke artikelen veel worden gelezen.  Een andere mogelijkheid is om deel te nemen aan Facebook groepen.

Als je bijvoorbeeld een schrijft voor moeders die vanuit huis willen werken kan je op zoek gaan naar Facebook groepen waar deze moeders in actief zijn. Kom erachter wat voor vragen de moeders stellen en wat voor problemen zij ervaren op dit moment. Probeer deze vragen te beantwoorden in je boek en los de problemen op.

Doe altijd onderzoek voordat je gaat beginnen met het schrijven van een E-book. Het is zonde om veel tijd te besteden aan het schrijven als niemand het wil lezen. 

Als je nu een E- Book hebt geschreven en mensen zijn hier laaiend enthousiast over is het mogelijk om een cursus te geven. Dit kan je digitaal maken zodat het heel makkelijk is voor mensen om hier aan deel te nemen.

Door een cursus te maken neem jij je lezer stap voor stap mee zodat deze hier mee aan de slag gaat. Het grote voordeel van dit verdienmodel is dat je bij het verkopen van je producten 100% verdiend.

Dit verdienmodel is dan ook een heel goed verdienmodel als je van de inkomsten van je blog wilt gaan leven. Maar je moet dan wel weten wat je lezers willen, het is zonde om een boek of cursus te ontwikkelen dat niemand gaat kopen.

Jij kunt ook geld verdienen met je WordPress blog

Een mooie manier om extra geld te verdienen is een eigen WordPress blog op te zetten. Een succesvolle blogger is Michelle van making sense of cents, zij deelt haar inkomstenrapporten. Dit doet ze om andere mensen te inspireren. Ze deelt haar verhaal om mensen te overtuigen van haar manier van werken.

Daarnaast kan je gebruik maken van advertenties of kan je eigen producten gaan ontwikkelen. Er zijn dus meerdere manieren mogelijk waardoor je geld verdient met je blog. Voor elk blog is weer een ander verdienmodel geschikt.

Wil je online geld verdienen naast je baan?

Ontdek hier hoe je zonder kennis en ervaring je eigen affiliate blog begint.

Ja! Ik wil extra geld verdienen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.