Hoe kun je geld sparen zonder hier veel moeite voor te doen.

Gemiddelde leestijd: 9 minuten

Hoe kun jij geld sparen?

Besparen voor beginners, hoe je stap voor stap elke dag geld opzij zet

Hoe kan jij geld sparen als de hypotheek en andere rekeningen je inkomen opvreten? Bij het kopen van een huis hoort een torenhoge lening waarvoor je elke maand moet betalen. 

Naast de hypotheek zijn er ook nog andere rekeningen, belastingen en veel andere uitgaven. Het volwassen leven maakt je een stuk armer, een groot deel van je inkomen gaat helaas op aan je rekeningen.

Hoe kan je nu beter omgaan met je geld als het elke maand weer als sneeuw voor de zon verdwijnt? 

Wees gerust als je er op dit moment niet aan toe komt om geld te sparen en je totaal geen overzicht hebt van je geldzaken. Laten we er samen voor zorgen dat je beter leert omgaan met je geld.

Waarom heb je een lege spaarrekening?

Blijft je  spaarrekening elke maand weer leeg? Heb je moeite om rond te komen en is de laatste week voordat je salaris wordt gestort altijd spannend.

Dit is geen fijn gevoel, je voelt je gestrest en baalt ervan dat dit elke maand weer gebeurd. En je begrijpt het niet, wat doe je toch verkeerd? De kans is groot dat jij een aantal dingen nu nog niet doet als je salaris wordt gestort.

Makkelijk geld sparen door minder uit te geven

Hoe ga je nu om met je geld?

De meest mensen hebben niet geleerd hoe ze slim omgaan met geld. Niet heel vreemd dus dat je geen idee hebt waarom er niets overblijft aan het einde van de maand. Waarschijnlijk werk je hard voor je inkomen en vind je het frustrerend om dit vervolgens te zien verdwijnen naar al je rekeningen.

Maar dit is helaas wel de realiteit. Dit klinkt misschien heel negatief maar om te kunnen wonen in ons huis moeten we de hypotheek betalen en om te kunnen eten moeten we boodschappen betalen.

Het beste advies wat ik je kan geven is blijf realistisch bij het afsluiten van je hypotheek. Denk er bij het afsluiten goed over na hoeveel je hiervoor moet werken. Je wilt niet alleen maar werken om je huis te kunnen betalen toch? Koop dus alleen een huis als je hier gemakkelijk voor kan betalen.

Wat doe je met je salaris?

Als jij geld op je rekening krijgt wat doe je dan? Loop je naar de eerste pinautomaat en trek je het apparaat leeg? Of ga je naar de stad om nieuwe kleding te kopen. En koop je dan zoveel tassen met nieuwe kleding dat je de deur van je auto niet meer dicht kan doen?

Heb je hier altijd een meningsverschil over met je man? Vind je man dat je te veel koopt voor jezelf of voor je kinderen. En ga jij hier dan altijd vel tegen in omdat je vindt dat hij zich hier niet mee moet bemoeien. Maar knaagt dit toch aan je, want eigenlijk weet je stiekem dat hij gelijk heeft.

makkelijk geld besparen tips

Simpele stappen om gemakkelijk geld te sparen:

 Zorg voor een overzicht

Als je salaris op je rekening wordt gestort moet je jezelf tegenhouden om dit meteen uit te geven. Wat je eerst moet doen is een overzicht maken. Gebruik een kasboek en schrijf op wat je hebt verdiend die maand. Schrijf op hoeveel je maandelijkse uitgaven zijn zodat je precies weet hoeveel je kan uitgeven.

Maak dus een overzicht van je inkomsten en uitgaven om beter met je geld om te gaan. Als je wilt leren om beter met je geld om te gaan is dit een eerst stap die ervoor zorgt dat je geen lege rekening meer hebt aan het einde van de maand.

Leef beneden je stand

Dit is een wijsheid die ik van huis uit heb meegekregen. Dit betekent simpel gezegd dat je altijd minder geld moet uitgeven dan dat je verdient. Als je elke maand minder uitgeeft dan er op je rekening staat zal je dus elke maand een bedrag overhouden. Dit kan je dan overmaken naar je spaarrekening.

Het geeft je een stressvrij bestaan als je van jezelf weet dat je altijd geld overhoudt aan het einde van de maand. Als er dan toch een keer wat kapotgaat zoals een wasmachine is dit geen ramp, je spaart immers toch elke maand.

Bespaar op je maandelijkse uitgaven

Door het maken van een overzicht weet je hoeveel je elke maand uitgeeft. Kan het minder? Hoe fijn is het om je maandelijkse uitgaven naar beneden te schroeven. Als je minder hoeft te betalen aan je rekeningen blijft er meer geld over voor leuke dingen.

Neem dan ook de tijd om elk jaar te kijken of het goedkoper is om over te stappen naar een andere energiemaatschappij of zorgverzekering, Voordat je iets koopt

Makkelijk geld besparen door minder uit te geven

Heb ik dit echt nodig?

Stop met het kopen van spullen die je niet nodig hebt. Voordat je naar de stad gaat om kleding te komen moet je weten wat je nodig hebt. Kijk je kast na en schrijf op wat je echt nodig hebt.

Wat mij altijd helpt is een lijstje te maken van alles wat ik in mijn kast heb hangen. Dan kom ik er al snel genoeg achter wat ik echt moet kopen.

Voordat je ergens voor betaald vraag jezelf dan af of je het echt nodig hebt. Wees dan ook streng voor jezelf. Als ik de stad in ga om een spijkerbroek te kopen en ik zie een leuke jurk dan koop ik geen jurk, ik heb er namelijk al tien in mijn kast hangen. Een nieuwe jurk heb ik dan echt niet nodig!

Ook is het handig om jezelf te choqueren met de gedachte hoeveel uur moet ik hiervoor werken. Wil je schoenen kopen van honderd euro vraag jezelf dan eens af hoeveel uur je daarvoor moet werken. Het is dan een stuk minder interessant om de duurste spullen te kopen.

Geld sparen zonder moeite

Een groot deel van ons inkomen gaat op aan de hypotheek en onze rekeningen. Veel mensen hebben niet geleerd hoe ze met geld moeten omgaan waardoor ze moeite hebben om rond te komen. Door deze slimme en makkelijke tips kan je automatisch elke maand geld sparen.

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *