7x geld besparen tijdens je vakantie

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

7 manieren om geld te besparen tijdens je vakantie

minder uitgeven tijdens vakantie

Vliegt jouw vakantiegeld er ook zo snel doorheen? Wil je geld besparen tijdens je vakantie zodat je langer met je vakantiegeld doet?

Helaas geven we veel te veel geld uit als we op vakantie zijn. Eindelijk vakantie. Je hebt er het hele jaar naar toegeleefd.

En er hard voor gespaard. Nu lig je lekker op je strandbedje op een tropische bestemming.          
Je vraag je af hoe je deze vakantie niet te veel kunt uitgeven.

Hoe voorkom je dat je geld over de balk smijt. Of ben je hier niet mee bezig tijdens je vakantie?  
Uit onderzoeken blijkt dat Nederlanders te veel geld uitgeven op vakantie

Vooral de mannen zijn hier een slachtoffer van. Geef jij te veel geld uit als je op vakantie bent?    

Ik zal je helpen om geld te besparen tijdens je vakantie.

Geef minder geld uit bij het boeken van je vakantie

Ik vind dit een grote uitgave waar ik dan ook veel tijd aan besteed. Dat begint met het brainstormen over de periode wanneer we op vakantie willen gaan. Daarna is  het belangrijk om zo flexibel mogelijk te zijn.

We kijken welke bestemming goedkoop is in die periode. Vervolgens bekijken we nog verschillende vluchttijden en dagen om te vertrekken. Dit kan je veel schelen! Mijn beste tips om veel te besparen is dan ook niet te kieskeurig te zijn en je onderzoek grondig te doen.

Gebruik altijd een vakantiebudget

Wat ons goed helpt is een bedrag in ons hoofd te houden, dit gaan we uitgeven en meer niet. Voordat je op vakantie gaat is het dan ook goed om hierover na te denken. Hoeveel kan je uitgeven zonder jezelf in de problemen te brengen?

Als je met meerdere mensen op vakantie gaat bespreek dan van tevoren een budget. Als je weet hoeveel je de hele vakantie kan uitgeven kan je gemakkelijk berekenen hoeveel je elke dag kunt uitgeven. Blijf elkaar hier dan ook aan herinneren.

Vind je het nodig om alles bij te houden omdat je bang bent dat je anders geen overzicht meer hebt over je uitgaven. Neem dan een notitieboekje mee en schrijf elke dag op hoeveel je hebt uitgegeven.

opblaas donut voor het zwembad

Excursies

Tijdens een van onze vakanties hadden wij een excursie geboekt via het reisbureau. We kwamen in contact met een ander stel en die hadden een andere excursie geboekt via een lokaal reisbureau.

Ze vertelde dat ze het wel spannend vonden omdat dit toch redelijk onbekend was. Maar de kosten waren een stuk lager en ze vonden het wel leuk om dit uit te proberen. Dit stel was heel tevreden, een chauffeur kwam ze ophalen, ze werden naar de plek gebracht die ze wilde bezoeken en ze hadden een prachtige dag.

Het grote voordeel was dat ze hier veel tijd mee hadden bespaard. Met een normale excursie ga je met een grote groep verschillende plekken bezoeken. Standaard zit daar een bezoek bij aan een lokale leerfabriek of sieradenfabriek voordat je eindelijk bij het hoogtepunt aankomt.

Voor deze mensen was het dan ook een geweldige ervaring om meteen naar het hoogtepunt te gaan. Lijk dit jou ook fijn? Neem dan een kijkje op de website van tripadvisor en vul je eindbestemming in.

Geef je kinderen vakantiegeld

Als je kinderen oud genoeg zijn voor zakgeld geef ze dit dan ook op vakantie. Dan kunnen ze hier een ijsje van kopen of een spelletje van doen. Ik denk dat het heel gezond is voor kinderen om zakgeld te krijgen.

Kinderen leren hierdoor de waarde van geld en leren ook dat niet alles te koop is. Vind je het niet prettig om je kinderen zakgeld te geven of zijn je kinderen hier te jong voor, bepaal dan hoeveel je elke dag gaat uitgeven aan je kinderen.

Geld besparen tijdens de vakantie

Neem je eigen eten mee

Dit is vooral van toepassing als je op vakantie gaat naar een camping of een appartement. Kies er dan voor om zelf zo veel mogelijk eten en drinken mee te nemen. Als je weet dat je gaat koken neem dan pasta, rijst of beleg mee als pindakaas of hagelslag.

Neem snoep en chips mee, pakjes cup a soup, suiker, thee en koffie. Neem zo veel mogelijk eten mee waarvan je zeker weet dat het goed aankomt op je eindbestemming.

Dingen om te doen

Neem genoeg mee om jezelf te vermaken. Lees je graag neem dan boeken of e-books mee.  Ik kan iedereen aanraden om online te lezen. Deze boeken kan je heel makkelijk op je telefoon of tablet downloaden.

Het scheelt je zo veel bagage als je op deze manier acht boeken kunt lezen. Boeken wegen behoorlijk wat in je koffer, nu kan je het dus heel gemakkelijk online lezen.

Vind je het ook zo gezellig om een spelletje te spelen. Als je echt veel vrije tijd hebt dan heb je hier ook echt tijd voor. Neem dus een pak kaarten mee of een ander spelletje.

Ga elke dag geld pinnen.

De beste tips om niet te veel uit te geven is elke dag een vast bedrag op te nemen. Vind je dit te veel moeite, kies er dan voor om één keer in de twee of vier dagen een vast bedrag op te nemen. Hierdoor weet je precies hoeveel je kunt uitgeven. Dit zal je helpen om niet te veel uit te geven.

Geld besparen tijdens vakantie

Koop geen troep

Als je geld wil besparen tijdens je vakantie blijf dan kritisch over de aankopen die je doet. Ik heb ooit een zomerbroek gekocht die ik superleuk vond op mijn vakantiebestemming maar eenmaal thuisgekomen zag hij er toch anders uit.

Vervolgens belande hij achterin de kast en kwam hij er nooit meer uit. Als je op vakantie bent dan ziet alles er toch mooier en leuker uit. Denk dus even na voordat je iets koopt. Vraag jezelf dan af of je dit ook draagt in Nederland.

Is dit niet het geval en beland het ook achterin je kast koop het dan niet. Dit scheelt je bagageruimte en bespaart je ook geld.

De herinneringen zijn het belangrijkste van de vakantie

Het belangrijkste van vakantie is vooral genieten. Aandacht besteden aan de belangrijkste mensen in je leven. Echt even volop genieten, gas terugnemen en weer opladen.

Dus beleef zo veel mogelijk herinneren. Maak prachtige foto’s die je later weer kunt bewerken. Die je kunt gebruiken voor een fotoboek of een mooi canvas. Of misschien ben je meer van de ouderwetse fotoboeken. En plak je de foto’s altijd nog handmatig in een mooi boek.

Wat je ook doet, geniet en heb een heerlijke vakantie.

Het is je gegund!!

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *