Kleine ruimte voor de slaapkamer? Dit is de manier om geld te besparen. 

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Geld besparen door de ruimte van je slaapkamer te verkleinen. 

geld besparen slaapkamer ruimte

Is de ruimte van je slaapkamer maar klein, wees niet getreurd want zo kan je enorm veel geld besparen.

Ook als je een grote slaapkamer hebt is het een slim idee om de ruimte beter te benutten en een flinke bezem te halen door de spullen die je niet gebruikt.

Een kleine slaapkamer is dan ook helemaal geen probleem, het is juist de manier om minder spullen te kopen en flink wat over te houden.

Als je op zoek bent naar de juiste spullen om een kleine slaapkamer toch gezellig in te richten zal ik een aantal tips met je delen zodat je er een mooi geheel van maakt.

Wat heb je nu echt nodig?

Op het moment dat je slaapkamer maar uit een kleine ruimte bestaat is het goed om na te denken over welke spullen je nu echt nodig hebt. Heb je wel eens spullen gekocht die je vervolgens nergens kwijt kon?

Of ben je laatst verhuist en besefte je na het uitpakken dat het helemaal niet handig is om zoveel spullen te hebben. Je slaapkamer heeft dan ook niet veel spullen nodig.

Een slaapkamer en een kledingkast en nachtkastjes zijn eigenlijk al voldoende. Probeer je slaapkamer zo leeg mogelijk te houden en richt het slim in.

Wat voor kast plaats je? 

Om slim gebruik te maken van de kleine ruimte wil je natuurlijk de beste oplossingen gebruiken. Zo zijn er kleinere kamers met schuine daken of is het niet handig om in een kleine ruimte een grote kast te plaatsen.

Zo heb je bij de Ikea slimme kasten die niet veel ruimte in beslag nemen en eenvoudig zijn te plaatsen.

De ruimte onder je bed

Als je weinig ruimte hebt in je slaapkamer en geld wil besparen ben je op zoek naar slimme oplossingen. Heb je al eens gedacht aan de ruimte onder je bed? Door hier verrijdbare boxen te plaatsen kan je meer spullen kwijt.

geld besparen slaapkamer ruimte

Dit is een slimme manier om meer op te bergen. Maar hou altijd in gedachte dat het beter is om minder spullen te hebben. Hoe minder spullen, hoe minder je moet opbergen.

Verplaats eens wat spullen

De kans is groot dat al je spullen er al een tijdje hetzelfde bijstaan. Het verbaast je enorm wat voor ruimte je kan creëren als je spullen een beetje verplaats en het net even anders inricht. Verplaats dus eens wat en kijk wat het effect is.

Lichte kleuren om het groter te laten lijken

Soms lijkt een ruimte heel klein en beklemmend door de kleuren van de muren, de vloer en de meubels. Donkere kleuren maken de ruimte namelijk kleiner.

Het is dus slim om in kleine kamers juist te kiezen voor veel lichte kleuren. Lichte gordijnen, lichte meubels en een lichte vloer zoals kliklaminaat.

Bed met opbergruimte

Een andere slimme tips is een bed aan te schaffen met opbergruimte, zo heb je een heerlijk bed maar ook meteen ruimte om je spullen in op te bergen. Dat is nog eens een slimme oplossing.

Planken aan de wand

Een andere manier om het toch wat gezelliger te maken als je niet veel ruimte hebt is planken te gebruiken op de wand. Zo kan je toch wat spullen kwijt en een leuke sfeer creëren.

Hang een spiegel op

Een mooie spiegel breekt de ruimte en geeft de kamer een mooi elegant tintje. Daarnaast is het ook handig om nog een blik te werpen op je outfit voordat je de deur uitgaat.

Neem een kast met schuifdeuren

geld besparen slaapkamer ruimte

Een handige uitvinding is toch wel de deur met schuifdeuren. Op het moment dat je niet veel ruimte hebt is het niet handig als je een kast neerzet met deuren die je open moet zwaaien. Dat neemt ruimte in beslag. Terwijl een kast met schuifdeuren juist veel handiger is.

Omarm het minimalisme

Misschien ben je geen grote fan van het minimalisme maar als je maar een kleine ruimte hebt voor je slaapkamer en geld wil besparen is het slim om niet veel spullen neer te zetten.

Hoogslaper

Een andere optie voor als je alleen slaapt is een hoogslaper aan te schaffen. Zo kan je de ruimte toch nog benutten om een leuke leeshoek te gebruiken. Dit is niet alleen maar voor kinderen maar kan een prima oplossing zijn voor je slaapkamer.

Kies voor wandlampjes 

Met een felle plafondlamp lijkt je kamer al snel klein maar met intieme wandlampjes valt dat veel minder op. Het maakt je kamer veel intiemer en knusser.

Van bank naar bed

Natuurlijk kan je ook kiezen voor meubels die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Zo tover je een bank in een mum van tijd om in een bed. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Geen kapstok?

Waar bewaar je toch je jassen en tassen? Dit doe je door deurhaken aan te schaffen. Een handige manier om je spullen toch kwijt te kunnen.

Lange gordijnen

Kies voor lange gordijnen omdat deze je kamer groten doen lijken. Kies dan wel voor lichte kleuren dan heb je een ideale combinatie voor kleine ruimtes.

Kledingrekken

Heb je geen ruimte voor een kledingkast en moet je elke centimeter echt benutten? Schaf dan een aantal kledingrekken aan en hang hier je kleding aan op. Dit ziet er niet alleen stylish uit maar benut ook de ruimte.

Eettafel

Is je slaapkamer ook meteen je werkkamer of werkkamer schaf dan een kleine sidetabel aan om aan te werken en aan te eten. Voor elke ruimte is wel weer een geschikte tafel beschikbaar.

Geld besparen door de ruimte van je slaapkamer anders in te richten?

De beste manier om geld te besparen met de kleine ruimte van je slaapkamer is zo min mogelijk spullen aan te schaffen. Daarnaast is het altijd raadzaam om spullen niet nieuw te kopen maar op te zoeken naar goedkopere alternatieven.

Ik ben een groot fan van online winkelen omdat je zo prijzen kan vergelijken. Maar een andere optie is natuurlijk naar de tweedehands winkel gaan of marktplaats in de gaten te houden.

Kleine ruimte voor de slaapkamer: de manier om geld te besparen. 

Het is echt mogelijk om geld te besparen door de ruimte van de slaapkamer anders in te richten. Natuurlijk is de eerste stap om zo min mogelijk spullen te gebruiken.

Omarm het minimalisme en probeer zo min mogelijk spullen neer te zetten. De spullen die je uitkiest moeten zo kleine en fijn mogelijk zijn en de ruimte optimaal benutten.

Gelukkig zijn er veel slimme oplossingen zodat je van je slaapkamer altijd een mooi geheel maakt. Kies altijd voor mooie en lichte kleuren die ervoor zorgen dat de ruimte van je slaapkamer veel groter lijkt.

Weg ermee is een persoonlijk en inspirerend boek dat je aan het denken zet over wat je écht nodig hebt. En dat je leert hoe je ook zonder een heleboel dingen kan, zodat je net als Dennis de schoonheid van minimalisme kunt ontdekken.

Bekijk hier het boek weg ermee van Dennis Storm.

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *