Financieel gezond worden? Ga slimmer om met je inkomen!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Financieel gezond zijn

financieel gezond

Wil jij financieel gezond zijn zodat je nooit meer hoef te piekeren over de volgende rekening of het betalen van een schoolreisje? 

De kans is groot dat je er op dit moment niet zo goed voorstaat. Op de een of andere manier lijkt de maand altijd langer te zijn dan je had gedacht. 

Je hebt continu hetzelfde probleem. Je geld lijkt in no time te verdwijnen zonder dat je dit doorhebt. Het is dan ook niet gek dat je continu gestrest bent over geld. 

Daar moet je wat aan veranderen als je financieel gezond wil zijn. In dit artikel zal ik je precies vertellen welke stappen je moet doorlopen om dit voor elkaar te krijgen. 

Inhoudsopgave

Hoe ziet je financiële situatie er op dit moment uit?

Het is best gek dat we allemaal anders omgaan met geld. Zo heeft de buurman het misschien goed voor elkaar omdat hij altijd op vakantie gaat en rondloopt met de nieuwste gadgets. Jij daarentegen vindt het maar lastig om aan het einde van de maand geld over te houden. 

Je bent al tien jaar niet op vakantie geweest omdat er geen geld voor is. Als je nu kijkt naar hoe je er voor staat met je geldzaken ben je dan tevreden? Geef je elke maand minder uit dan je verdient? Of ben je altijd gestrest en weet je niet zo goed wat je fout doet?

Een aantal jaar geleden keek ik geschrokken naar mijn rekening. Deze was leeg omdat ik helemaal niet bewust was omgegaan met mijn inkomsten. 

Ik had allemaal leuke dingen gedaan en nooit meer gekeken of ik er eigenlijk wel geld voor had. Dat is dus niet zo slim. Als jij dit ook doet ga ik je helpen om het voortaan anders te doen. 

Hoe ga jij met je geld om? 

Als je niet tevreden bent met hoe je nu met je geld omgaat is het goed om te begrijpen dat je nu nog niet bewust met je geld omgaat. Je weet niet hoeveel je elke maand kunt uitgeven. Je doet maar wat en voor je het weet is je rekening weer leeg. 

Daar ging het bij mij ook fout. Daarom is het nodig dat je alles gaat opschrijven. Schrijf op hoeveel je elke maand verdient en schrijf op wat je uitgeeft. Om inzicht te krijgen in je eigen geldzaken moet je dit doen van de afgelopen drie maanden. 

Kijk kritisch naar je uitgaven en maak een plan om je uitgaven te verlagen. Dat helpt je om altijd minder uit te geven dan je verdient. 

Wat heb je gezien in je jeugd

Je begrijpt nu dat je altijd minder kunt uitgeven dan je verdient. Dit is eigenlijk best logisch. Maar als je maar wat doet en je cijfers niet bijhoudt doe je maar wat. Met als gevolg dat je meer uitgeeft dan nodig is. Waarom doe je dit eigenlijk? 

De kans is groot dat je nadoet wat je hebt gezien in je jeugd. Veel mensen nemen het gedrag over van hun ouders/verzorgers. Zo is het mogelijk dat je ouders al hun uitgaven bijhielden en het belangrijk vonden om te sparen. 

De kans is groot dat je dit zelf dan ook doet. Hadden je ouders het altijd financieel zwaar en was er altijd ruzie over geld? Dan is de kans groot dat jij dit ook over hebt genomen. Het is gelukkig ook mogelijk om dit te veranderen. 

Heb je het goede voorbeeld gehad

Op het moment dat je het goede voorbeeld hebt gehad en tevreden bent over je geldzaken ga dan vooral door op deze manier. Baal je van jezelf omdat je altijd gestrest bent over geld? 

Ben je boos op jezelf als je elke keer nee moet zeggen tegen je kinderen? Denk dan eens na over je eigen jeugd en vraag jezelf dan eens af of jij niet hetzelfde doet als je ouders/verzorgers. Is dit het geval dan begrijp je nu dat het tijd is voor verandering.  

Hoe zorg je ervoor dat je financieel gezond bent

Als je er klaar voor bent om jezelf te veranderen moeten er een aantal dingen drastisch veranderen. Ik zal ze hieronder met je delen. 

Slimmer omgaan met je inkomen

Iedereen die financieel gezond is weet hoe belangrijk het is om slim met zijn geld om te gaan. Als je inkomen op je rekening staat begint er geen wedstrijd om het zo snel mogelijk uit te geven. Je moet er een maand van leven en daarom moet je zuinig omgaan met je inkomen. 

Je moet jezelf aanleren altijd minder uit te geven dan je verdient. Dit doe je heel simpel door zuiniger te leven. Schroef je onnodige uitgaven flink naar beneden.

Elke maand sparen

Als je financieel gezond wil zijn zorg je ervoor dat je altijd minder uitgeeft dan je verdient. Het bedrag dat je overhoudt zet je vervolgens op je spaarrekening. Sparen is niets vervelends of stoms. Het is een slimme manier om grote bedragen bij elkaar te sparen. 

Dit is voor leuke dingen als een vakantie, verbouwing of het eerder stoppen met werken. Ook spaar je altijd voor noodgevallen als het kapot gaan van je wasmachine. Als je spaargeld groeit weet je dat je altijd genoeg geld hebt. Dat is een fijn gevoel.  

Meer inkomsten binnen halen

Een laatste stap die ik niet mag overslaan om financieel gezond te worden is je inkomsten te verhogen. Als jij meer verdient is het makkelijker om meer te sparen. Je moet dan evengoed minder uitgeven dan je verdient. 

Meer verdienen geeft je geen vrijkaart om je uitgaven flink te verhogen. Blijf altijd zuinig leven ook als je inkomsten groeien. Een van de beste manieren om je inkomen te verhogen is door een affiliate blog te beginnen en de producten te promoten van anderen. 

In de affiliate marketing revolutie leer je precies hoe je dit kunt doen. Jacko werkt al meer dan 10 jaar aan verschillende websites en verdient meer dan 10.000 per maand. Hij deelt al zijn kennis in zijn cursus de affiliate marketing revolutie.  

Begin vandaag nog om financieel gezond te worden

Financieel gezond worden is voor iedereen mogelijk. Het is wel nodig dat je wat verandert aan hoe je nu met je geld omgaat. Volg je de stappen uit dit artikel dan weet ik zeker dat je nooit meer nachtmerries hebt over een volgende rekening.

Wil je online geld verdienen naast je baan?

Ontdek hier hoe je zonder kennis en ervaring je eigen affiliate blog begint.

Ja! Ik wil extra geld verdienen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.