Hoe kan je elke dag van je leven geld besparen? Bespaar gemakkelijk honderd euro.

Gemiddelde leestijd: 15 minuten

Hoe kan je elke dag van je leven geld besparen?

Elke dag geld besparen

Hoe kan jij elke dag geld besparen? Of heb jij juist onwijs veel moeite om de hand op de knip te houden. En geef je elke dag te veel geld uit?

Hierdoor vind je het onwijs lastig om elke maand braaf een bedrag over te maken naar je spaarrekening.

Als je dan een keer spaart haal je dit bedrag een maand later weer van je spaarrekening. Want er zijn altijd weer nieuwe rekeningen of dingen die kapotgaan in huis. Herkenbaar?

Is het niet geweldig als je door een aantal dagelijkse gewoontes elke dag meer geld bespaart? Lijkt het je niet heerlijk als je meer bespaart door een aantal kleine aanpassingen in je leven.

Koop geen koffie onderweg

Een kopje koffie kopen is een traktatie op zich, vooral met heerlijke smaken van bijvoorbeeld de Starbucks. Maar als je kijkt naar de prijzen van een kopje koffie dan is dit even schrikken.

De meeste populaire drankjes zijn toch rond de 3 euro. Stel je voor dat je vijf dagen per week een koffie besteld dan ben je in een week tijd dus 15 euro kwijt. En dit is dan weer 60 euro per maand.

Als je ervoor kiest om je koffie thuis te maken en het mee te nemen dan ben je dus een stuk minder kwijt. Gebruik een mooie beker zodat jij je eigen koffie mee kunt nemen. Ben je nog op zoek naar een leuke thermoskan of beker. 

Elke dag geld besparen

Om je eigen koffie thuis te maken heb je natuurlijk koffiebonen of gemalen koffie nodig. De grote zakken zijn dan vaak niet goedkoop. Het is dan echt de moeite waard om aanbiedingen in de gaten te houden.  

Vooral als je gek bent op de koffie van Douwe Egberts is het goed om de acties in de gaten te houden zodat je maar 5 euro voor een zak betaald in plaats van 6,50

Maak je eigen lunch.

De beste manier om elke dag geld te besparen is om niet meer te lunchen in een lunchroom of een broodje te kopen op het station maar je eigen lunch mee te nemen.

Stel je voor dat je elke dag een lunch ergens koopt van rond de 5 euro dan ben je dus 25 euro per week kwijt. Dit is dan weer 125 euro per maand. Dit is toch zonde? Wil je geen plastic zakje meenemen voor je broodje? Maak dan gebruik van een eigen luchbox. 

Elke dag geld besparen

Vind je een broodje maar saai, er zijn genoeg andere opties om mee te nemen. Naast een boterham kan je er ook voor kiezen om een restje avondeten mee te nemen.

Een andere optie is wraps te maken met beleg. Neem crackers mee met beleg of neem yoghurt met muesli mee. Kortom er zijn genoeg mogelijkheden om wat lekkers te maken voor jezelf. Zo bespaar je elke dag geld zodat je meer leuke dingen kunt doen.

De tarieven van stroom

Energieleveranciers bieden normaal tarieven en daltarieven aan. Het daltarief is een goedkoper tarief  wat betekent dat je een bepaald deel van de dag minder betaald voor je elektriciteit. Voor gas betaal je altijd hetzelfde bedrag.

Om hier gebruik van te kunnen maken moet je een dubbele meter of een slimme meter gebruiken. Dit is nodig om de twee verschillende tarieven te kunnen aanbieden.

Als je een dubbele meter of slimme meter gebruikt dan is het goedkoper om stroom te gebruiken tijdens de daluren. De daluren zijn meestal tussen 23:00 en 7:00. Deze daluurtarieven zijn in het weekend en op feestdagen de hele dag geldig.

Als je gebruik maakt van stroom buiten de daluren betaal je dus meer. Hier geld namelijk het normale tarief. Als je dus een dubbele of slimme meter hebt kan elke dag veel geld besparen als je in de ochtend of in de nacht bijvoorbeeld je was doet. Of in het weekend veel was draait mocht je hier tijd voor hebben. 

Minder betalen aan energeikosten

Wat is een enkel en dubbeltarief?

Als je nu geen dubbele of slimme meter hebt dan betaal je dus het enkeltarief, dit betekend dat je dus één tarief betaald. Dit tarief betaal je dan per kWh en is een vast bedrag.

Het dubbeltarief betekend dat er twee verschillende tarieven zijn waar je gebruik van kunt maken. Dit is dan het tarief dat je betaald tijdens de piekuren (de dure uren, tussen 7:00 en 23:00) en het daltarief (meestal tussen 23:00 en 7:00) 

Hier kan je dus alleen gebruik van maken als je een dubbele meter of slimme meter gebruikt. Ik maak zelf ook gebruik van een slimme meter waardoor ik dus gebruik maak van het daltarief (goedkoper) tarief. 

Het normale tarief van mijn energieleverancier is op dit moment  0,19661 per kWh. Het goedkopere tarief is juist 0,18381. Dit is dus goedkoper dan het normale tarief.

Kijk eens je gegevens na om erachter te komen of je ook een slimme meter gebruikt en bekijk de tarieven van jouw energieleverancier. Wil je minder uitgeven aan energiekosten? Neem dan een kijkje op de volgende website en vergelijk de prijzen

Wassen van je kleding

Als je kleding uit de wasmachine komt wil je dat het goed droogt. Een van de mogelijkheden is dan een droger te gebruiken. Maar wil je graag minder uitgeven dan is het verstandiger om je kleding te laten drogen aan een droogrek. 

Een andere manier is minder wasmiddel te gebruiken of over te stappen op waspoeder in plaats van vloeibaar wasmiddel. Een grote doos met waspoeder is vaak goedkoper dan vloeibare wasmiddel.

Elke dag geld besparen

Doe je boodschappen slim.

Koop je maaltijden slim in door elke week de folders door te pluizen. Dit kan je gemakkelijk doen door de app reclamefolders te gebruiken. Hierdoor kan je meerdere folders doorzoeken en kijk je naar de goedkoopste aanbiedingen. 

Kijk altijd goed naar de hoeveelheden en bespaar zo veel mogelijk op de producten waarvan het je niet uitmaakt van welk merk het is. Producten zoals afwasmiddel, wc-papier of misschien shampoo. Als het je niet uitmaakt van welk merk dit is raad ik je aan om hier zo veel mogelijk te besparen.

Maak een planning voor je maaltijden.

Voordat je naar de supermarkt gaat is het nodig dat je weet hoe je week eruit gaat zien. Wat ga je elke dag eten en hoeveel tijd heb je om te koken die week? Wat ik zelf graag doe is aan de hand van de folders mijn boodschappenlijstje maken. 

Voordat ik dan naar de supermarkt ga voor mijn boodschappen kijk ik altijd mijn koelkast en vriezer zodat ik weet wat ik nodig heb om een hele maaltijd samen te kunnen stellen.

Als de wortelen bijvoorbeeld in de aanbieding zijn en ik heb nog aardappelen en ui in huis kan ik er dus voor kiezen om hutspot te maken als avondmaaltijd.

Geld besparen |Blijei.blog|

Voordat je tankt

Kijk eerst waar je het goedkoopste tankt in je omgeving. Als je 0,05 euro bespaart per liter lijkt dit niet veel. Maar als je bedenkt dat je 40 liter benzine nodig hebt is dit toch 2 euro wat je per tankbeurt bespaart. Stel je voor dat je elke week tankt bespaar je toch mooi 8 euro per maand.  En dat is dan weer 96 euro per jaar.

Gebruik je fiets voor kleine afstanden.

Gebruik je fiets voor kleine afstanden. Ga je een kleine boodschap halen bij de supermarkt om de hoek gebruik dan je fiets in plaats van de auto. Regel dat je een aantal goede fietstassen of een mandje op je fiets bevestigd zodat je genoeg mee kunt nemen. 

Kan je de afstand binnen een kwartier fietsen? Ga dan met de fiets en laat de auto staan!

Entertainment

Kies ervoor om je niet te laten verleiden grote uitgaven te doen door andere mensen. Om maar een voorbeeld te geven als je met vrienden een avondje naar de bioscoop gaat dan kan dit behoorlijk prijzig zijn.

Als je voor twee personen een kaartje koopt voor de film kost dit al snel zo’n 15 euro. En dan drink je nog wat en eet je een bak popcorn. Je bent dan al snel 30 euro kwijt voor een avondje uit. Het kan heel gezellig zijn om dit soort dingen te doen maar doe dit niet te vaak als je niet veel te besteden hebt.

Het is dan slimmer om activiteiten te plannen met vrienden die niet duur hoeven te zijn. Een picknick in het park is hiervan een voorbeeld. Neem een mand met eten en drinken mee en nodig je vrienden uit.

Of ga een avondje films kijken. Koop popcorn zodat je toch nog het gevoel krijgt dat je in de bioscoop bent. Of maak je eigen popcorn door maiskorrels in een koekenpan te doen. Je kunt natuurlijk ook altijd een popcornmachine aanschaffen. 

Maak gebruik van gratis acties.

Ik ben altijd op zoek naar manieren om gratis producten te proberen. Als je op google gratis invult komen er handige websites tevoorschijn die een overzicht geven van gratis producten die je mag uitproberen.

Een andere mogelijkheid is dat jij je aanmeldt via scoupy, dit is een handige manier waarbij je dingen gratis of voor een klein bedrag kunt uitproberen. Als er iets nieuws op de markt komt willen bedrijven dit onder de aandacht brengen, daarom bieden ze het gratis aan. Een ideale manier om elke dag geld te besparen.

De verwachting is natuurlijk dat dit goede mond op mondreclame oplevert waardoor jij het product in de toekomst gaat kopen. Afgelopen maand heb ik dan ook twee producten gratis geprobeerd, Chaudfontaine fusion en ice fuze. Na twee dagen was het bedrag al teruggestort op mijn rekening.

Doe altijd een berekening!

Doe altijd je berekening. Als je de folders bekijkt en ziet dat de pindakaas van Calvé in de actie is doe dan je berekening. Stel je voor dat de aanbieding is dat je 4 potten koopt voor de prijs van 2 potten.

Bereken dan of dit goedkoper is dan 4 potten pindakaas van het huismerk van de supermarkt waar je graag komt. Is dit het geval kies dan voor de aanbieding.

Wat betreft groenten of fruit is het nodig dat je gaat berekenen per kilo. Door de tips van dit artikel hoop ik je inspireren om door kleine aanpassingen meer te besparen. Gebruik deze tips en zorg ervoor dat je slimmer met je geld omgaat.

Heb jij nog andere tips waarmee jij elke dag geld te besparen?

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Één reactie op “Hoe kan je elke dag van je leven geld besparen? Bespaar gemakkelijk honderd euro.

  1. Heel veel goede tips. Maar ik pas ze al allemaal toe. Als alleenstaande moeder moet je creatief zijn. Maar ik kan door deze trucs wat extra’s opzij zetten voor de leuke dingen. En uitjes hoeven niet veel of niks te kosten… De beleving blijft hangen, dan is een middagje bos vaak net zo leuk als naar de binnenspeeltuin gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close