Wil jij drastisch geld besparen? 15 tips om vandaag te beginnen

Gemiddelde leestijd: 11 minuten

Drastisch geld besparen

drastisch geld besparen

oms zit het leven even tegen en besef je dat je drastisch geld moet besparen. Dit zijn de momenten dat je opeens beseft dat je maar wat doet met je geld.

Daar wil je iets aan veranderen. Maar het probleem hiermee is dat je tot nu toe helemaal niet bewust met je geld bent omgegaan.

Je moet dus 100% veranderen als je echt drastisch geld wil besparen. Ben je nieuwsgierig hoe je geld kunt besparen? Lees dan snel verder. 

Waarom wil je drastisch geld besparen?

Het eerste wat belangrijk is voordat je iets doet is nadenken waarom het zo belangrijk voor je is om drastisch geld te besparen. Weet je dat jij je baan gaat verliezen en raak je nu enorm in paniek van een lege spaarrekening? Of komt er een dure rekening aan waar je nu niet voor kunt betalen?

De reden waarom jij gaat sparen moet zo belangrijk voor je zijn waardoor je blijft doorgaan als je er geen zin in hebt of er verleidingen op de loer liggen. Geld sparen en zuiniger leven is nu eenmaal niet zo makkelijk. Helemaal niet als je het niet gewend bent. 

Wat is je spaardoel?

Nu je weet waarom het zo belangrijk voor je is om dit bij elkaar te sparen is het slim om goed uit te zoeken wat het bedrag is wat je bij elkaar moet sparen. In het geval van het verliezen van je baan is het slim om vijf maanden salaris op je spaarrekening te hebben staan.

Komt er een grote rekening aan weet dan hoeveel je moet betalen. Dan weet je hoeveel je opzij moet zetten. Nu weet ik dat jij je afvraagt hoe je ervoor gaat zorgen dat je zes maanden aan salaris opzij zet. Dat is een groot bedrag en lijkt haast onmogelijk. 

Maak het mogelijk om dit bedrag bij elkaar te sparen

Een groot bedrag wat je opzij moet zetten lijkt haast onmogelijk bij elkaar te sparen. Het is niet onmogelijk want je moet er kleine maandelijkse bedragen van maken. Het duurt lang om een groot bedrag bij elkaar te sparen maar dit maakt het minder overweldigend. 

Stel je voor dat je weet dat je over 12 maanden je baan verliest. 

Je wil dan 5x je salaris van €1600,- op je spaarrekening hebben staan. 

Dan heb je daar 12 maanden de tijd voor. 

Elke maand zet je dan €8000:12= €666,- opzij

Of komt er een verbouwing aan over 12 maanden en heb je daar €4.500 voor nodig maak dan een berekening.

€4.500: 12= €375,-

Ja, ik weet nu dat je denkt maar dan ik een stuk minder uitgeven. Dat klopt, maar als je echt drastisch wil sparen dan moet je ook flink snijden in je uitgaven. 

Een plan maken om minder uit te geven

Om een groot bedrag te sparen in een korte tijd is het nodig dat je veel minder uitgeeft. Dat is de een van de manieren om veel opzij te zetten voor je spaardoelen.

Nu je ziet hoeveel je opzij moet zetten om dit soort bedragen te sparen begrijp je dat er iets moet veranderen. Op dit moment heb je namelijk geen idee hoe je zoveel opzij kunt zetten per maand. 

drastisch geld besparen

Bespaar op de volgende dingen

 1. Gebruik geen creditcards

Met een creditcard is het heel makkelijk om op een later moment te betalen voor je aankoop. Als je heel eerlijk bent vergeet je die aankoop vaak en kom je op een later moment in de problemen. Gebruik een creditcard alleen voor het boeken van je vakantie. 

 1. Verlaag je vaste lasten

De vaste lasten die je elke maand betaald zijn je grootste uitgaven. Probeer deze daarom dan ook zo laag mogelijk te houden. Vergelijk elk jaar alle prijzen die je betaalt voor je gas, water, elektriciteit, verzekeringen etc. 

 1. Verwijder de bankieren app op je telefoon

Maak het zo moeilijk mogelijk voor jezelf om iets te bestellen met je telefoon. Op het moment dat jij de bankieren app verwijderd op je telefoon is het niet meer mogelijk om even snel iets te bestellen. De drempel om wat te kopen verlaag je dan ook enorm. 

 1. Neem 2 dagen de tijd om een aankoop te doen

Stop met impulsaankopen waar je later spijt van krijgt. Ik heb het dan ook over aankopen van spullen die je eigenlijk niet echt nodig hebt. Een strak leren jasje wat je vervolgens nooit draagt of een fitness apparaat wat je laat verstoffen op de zolder. 

 1. Doe maar 1x per week boodschappen

Ga niet een paar keer per week naar de supermarkt omdat je dan veel meer koopt dan je nodig hebt. Ga elke week en neem alleen maar dingen mee die je echt nodig hebt. 

 1. Plan je maaltijden in

Bekijk elke zondag even je week en bepaal wat je elke dag gaat eten. Op de dagen dat het gezin gaat sporten is het slim om een makkelijke snelle maaltijd te eten. Op de dagen dat je werkt wil je geen uren in de keuken staan. Hou daar dus rekening mee. 

 1. Vergelijk de prijzen van een aankoop

Neem de tijd om een aankoop te doen. Vergelijk verschillende prijzen en neem de tijd om een aankoop te doen. 

 1. Stop met dure abonnementen

We hebben allemaal wel eens een abonnement afgesloten waar we geen gebruik van maken. Denk aan de sportschool, Spotify of iets anders. Gebruik je het niet, annuleer het dan. 

 1. Koop geen A merken

Een andere slimme tip om geld te besparen is alleen maar huismerken te kopen. Door de dure bekende A merken te vermijden spaar je automatisch veel geld. Kijk dan altijd naar de producten op de hoogte van je voeten en niet op ooghoogte. 

 1. Schrijf je uit voor mail lijsten

Ben je gevoelig voor aanbiedingen en kortingen? Dan is het verstandig om je uit te schrijven voor alle verkoop mailtjes van je favoriete winkels. 

 1. Maak zoveel mogelijk van scratch

Koop geen zakjes en pakjes meer maar leer jezelf helemaal zelf te kopen. Maak je eigen soep, sausjes, toppings etc. Dit is niet alleen veel leuker en gezonder maar ook een stuk goedkoper. 

 1. Blijf vaker thuis

Door vaker thuis te blijven en niet zoveel uit te geven aan uitjes en eten buiten de deur bespaar je heel makkelijk veel geld. Zoek een gezamenlijke hobby die je deelt met het hele gezin. 

 1. Verkoop spullen

Heb je waardevolle spullen in huis waar je iemand anders blij mee kunt maken? Verkoop deze spullen dan via Marktplaats of een andere site als tweedehands.nl.

 1. Kleiner wonen

Een optie waarmee je drastisch geld gaat besparen is ervoor te kiezen om kleiner te wonen zodat je maandelijkse lasten ook omlaag gaan. 

 1. Kamer verhuren

Heb je nog een kamer over in huis? Dan is het een slimme oplossing om je kamer te verhuren. Zo ontvang jij meer inkomsten maar moet je alleen je huis delen met een huisgenoot. 

Extra geld verdienen om meer te kunnen sparen

Een andere optie om het mogelijk te maken veel geld te sparen is ervoor te zorgen dat er meer geld binnen komt. Dit doe je dan niet door een extra baan te nemen of over te werken. Ga je focussen op een manier waarbij je geld verdient met het internet. Ik ben een groot fan van het starten van je eigen affiliate blog.

Dit kun je gewoon doen naast je baan en het is mogelijk om hier goed mee te verdienen als je er tijd en energie in steekt. Wil je hier meer over leren? Neem dan de cursus van Jacko door. Jacko is een ervaren affiliate blogger en leert je alle kneepjes van het vak.

Drastisch geld besparen is nu wel mogelijk.

Drastisch geld besparen is zeker mogelijk maar vraagt ook om drastische maatregelen. Als je veel minder kunt uitgeven moet je enorm op je uitgaven letten of ervoor zorgen dat je maandelijkse uitgaven drastisch naar beneden gaan.

Wil je online geld verdienen naast je baan?

Ontdek hier hoe je zonder kennis en ervaring je eigen affiliate blog begint.

Ja! Ik wil extra geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *