Coaching bieden aan andere bloggers

Als je een blog begint heb je een passie voor een bepaalde hobby of een bepaald onderwerp Je praat hier graag over en verteld hier dan vol enthousiasme over. Je vindt het heerlijk om hierover te schrijven en mensen hiermee te inspireren en te helpen. Heb je er ooit wel eens bij stilgestaan om coaching aan te bieden?
Het is natuurlijk geweldig als jij je passie kunt delen met lezers op je blog. Je wilt natuurlijk dat je lezers je verhaal met veel plezier lezen. En op een bepaald moment wil je graag een inkomen gaan verdienen aan je blog. Want je steekt veel tijd en energie in je blog en het is wel erg lekker als hier een beloning tegenover staat.
Als je veel tijd en energie steekt in het schrijven over je passie is de kans groot dat je hier veel over weet. Je bent een expert geworden in je vakgebied. Als goede schrijver schrijf je alsof je tegen je lezers praat.
De manier waarop je schrijft maakt verbinding met je lezers, je schrijft alsof je een één op één gesprek aan het voeren bent. Dit zijn dan ook je grootste krachten, je bent een expert en je maakt verbinding met je lezers. De volgende stap die je nu kunt maken is jezelf aan te bieden als coach.
Inhoudsopgave
Kan ik wel coaching aanbieden?
Ik begrijp dat elk blog anders is, er zijn blogs die misschien minder goed te gebruiken zijn om een manier van coaching aan te bieden. Het hangt van je onderwerp en doelgroep af welke manier van coaching je aan kan bieden.
Maar tegenwoordig zijn er wel heel veel soorten coaches, denk aan bedrijfscoaches, datingcoaches en fitnescoaches. Als je al over een bepaald onderwerp schrijft zal het heel normaal zijn om hier met mensen over te kunnen praten.
Bijvoorbeeld een webdesigner kan een dienst aanbieden als het beoordelen van een website en hier een feedback sessie voor in rekening brengen. Als onzekerheid het onderwerp is waarover je blogt kan je cursussen of trainingen aanbieden waarbij mensen aan hun zelfbeeld kunnen werken.
Als je over reizen blogt kan je mensen helpen om een huwelijksreis samen te stellen of kan je een goedkope reis samenstellen voor studenten. Het woord coaching hoef je dus niet altijd te gebruiken. Het belangrijkste is dat je door je aanbod contact maakt met je lezers en deze kan helpen door je kennis te delen.

Coaching voor iedereen?
Misschien loopt het zweet al over je rug bij het idee dat je als een coach aan de slag kan gaan. Hoe moet je dit in hemelsnaam doen? De eerste paar keer dat je een sessie zal doen met een klant zal dit heel spannend zijn.
Je hebt waarschijnlijk het gevoel dat je er niet klaar voor bent. Begin toch met coaching als je dit gevoel hebt. Het juiste moment om ergens aan te beginnen bestaat niet. Een van de populairste schrijfcoaches Jeff Goins schreef op zijn blog over schrijven.
Hij is nu bestsellerauteur en heeft meerdere boeken geschreven. Op zijn blog deelde Jeff al zijn kennis over schrijven en al snel kwamen er reacties van zijn lezers of hij zijn lezers niet kon coachen.
Begin zo snel mogelijk
Jeff begon hiermee zonder een idee te hebben hoe hij dit nu moest aanpakken. Totaal onvoorbereid en onzeker begon hij hieraan. Toch ging hij de uitdaging aan en kwam hij erachter dat de dingen die voor hem als vanzelfsprekend waren dit niet het geval was voor een ander.
Dat is dus je kracht. Wat voor jou vanzelfsprekend is kan voor een ander helemaal nieuw zijn. Begrijp dat je andere mensen altijd dingen kan leren. Als je net begint met bloggen heb je geen idee hoe je dit moet doen. Je hebt vragen en komt jezelf tegen.
Door te leren en ervaring op te doen zal je beter worden in het schrijven van je artikelen. Stel je voor dat jij al een aantal jaar ervaring hebt met bloggen, dan kan jij toch een beginnende blogger helpen met het opstarten.
Door je eigen ervaring en kennis weet je wat je een ander kan leren. Als jij dus genoeg kennis hebt om over een onderwerp te schrijven heb je ook genoeg kennis om mensen te informeren over hetzelfde onderwerp.
Als je het niet fijn vindt om mensen een sessie te laten betalen als je net begint met coaching verzin dan een gratis aanbod. Of een aanbod waarbij de eerste vijf sessies gratis zijn. Dan kun je ervoor zorgen dat je steeds beter wordt als coach.

Waarom je coaching moet aanbieden aan je lezers
Ben je er nu van overtuigd dat het een goed idee is om coaching aan te bieden op je blog? Of denk je dat dit geen goed idee is. Als je als blogger veel geschreven hebt over een onderwerp en hier veel kennis en ervaring over hebt opgedaan is het een goed moment om te gaan beginnen met coachen. Onderzoek wat jij je lezers kan bieden en waar je lezer precies behoefte aan heeft.
Waarom is coaching goed voor je?
Door te gaan coachen kom je in contact met je lezers. Je hoort de verhalen van je lezers en komt erachter waar ze mee zitten en waar ze hulp bij nodig hebben.
Hierdoor zorg je ervoor dat de onderwerpen waar je over schrijft beter passen bij de behoefte van je lezer. Coaching is dan ook een prachtige manier om nieuwe informatie re krijgen waardoor je veel nieuwe ideeën op doet voor je blog.
Veel bloggers besteden veel tijd aan het doen van onderzoek over de lezers. Terwijl het juist veel beter is om je onderzoek te doen door in contact te zijn met je lezers. Dit levert je veel bruikbare informatie op. Die informatie kan je weer gebruiken om beter te worden in het schrijven van je artikelen.
Het verhaal van deze schrijver
Een voorbeeld is Jacob Mcmillen, een succesvolle schrijver. Hij zag een groot verschil in zijn statistieken na het beginnen van zijn coaching praktijk. Als succesvolle schrijver was hij geïnspireerd om anderen ook te helpen.
Hij besloot 10 schrijvers te helpen en te kijken wat er ging gebeuren. Dit was een experiment om te onderzoeken wat een goede schrijver nodig heeft om een boek te schrijven. Na dit experiment kreeg Jacob nieuwe inzichten en besloot hij dingen te veranderen en te verbeteren voor zijn blog.
Vervolgens zag hij dat zijn statistieken begonnen te veranderen. Zijn artikelweergaven namen toe. De gemiddelde tijd die een lezer doorbracht per pagina steeg ook.
Door de coaching die hij had geboden deed hij dus nieuwe inzichten op en kon hij zijn artikelen verbeteren. Hierdoor werden zijn artikelen beter gelezen en brachten zijn lezers meer tijd door op zijn blog.

Verbeter je aanbod
Door als coach aan de slag te gaan kan je onderzoek doen naar je producten. Je weet pas of je een boek of cursus goed verkoopt als je lezers dit waardevol vinden en hier geld aan willen besteden. Als blogger is het niet nodig dat je altijd een idee hebt voor een product of dienst maar door jezelf als coach aan te bieden kan je juist op een idee komen.
Als coach kan je er ook achter komen waar je lezers behoefte aan hebben. Hierdoor kan je iets maken of aanbieden zonder het risico te lopen dat het niet verkoopt.
James johnson heeft een cursus samengesteld door de resultaten van zijn manier van coaching. Hij had een idee voor een product en vond het belangrijk om te onderzoeken waar mensen behoefte aan hadden.
Hij bood zichzelf aan als coach bij een aantal vrienden en hielp met het oplossen van problemen die zijn vrienden hadden in hun bedrijf. James hielp een vriend en bood een oplossing voor een probleem. Door deze samenwerking kreeg James ideeën voor zijn cursus.
Toen James klaar was, had hij zijn vriend geholpen om zijn bedrijf te laten groeien. Ook had hij bijna alle informatie verzameld voor zijn cursus. Vervolgens ging hij aan de slag als coach en kreeg steeds meer klanten. Zijn ideeën kon hij toen toepassen en steeds meer verbeteren.

Conclusie
Je bent je blog begonnen omdat je een passie hebt of een hobby waar je graag over praat. Je bent hier zo enthousiast over en schrijft hier met veel plezier over. Omdat je zo veel tijd en energie steekt in je blog heb je veel kennis en ervaring opgedaan over het onderwerp waar je over blogt.
Je bent een expert geworden in je vakgebied. Als blogger kan je dan ook als coach aan de slag gaan. Wat voor jou vanzelfsprekend is, is dat niet voor iemand anders. Deel je kennis dus met je lezers door een bepaalde manier van coaching aan te bieden die bij je blog past.
De eerste coaching sessie kan niet perfect zijn. Het zal vooral dienen als onderzoek naar je lezers. Kies ervoor om de eerste sessies dan ook gratis aan te bieden. Van deze eerste sessies kan je dan leren en groeien als coach.
Het is goed om als coach aan de slag te gaan omdat je dit een simpele manier is om meer te leren over je doelgroep. Het is een goedkope manier van onderzoek waardoor je lezers beter begrijpt en erachter komt waar zij behoefte aan hebben.
Verbeter vervolgens je blog door alle inzichten die je hebt opgedaan. Wat voor blog heb jij? En wat voor manier van coaching kan je aanbieden?

Wil je online geld verdienen naast je baan?
Ontdek hier hoe je zonder kennis en ervaring je eigen affiliate blog begint.