Budget recepten voor je gezin

Gemiddelde leestijd: 7 minuten

Budget recepten voor het hele gezin, kook voor maar €5 per dag

Budget recepten voor het hele gezin

Wil jij budget recepten maken die ook nog eens lekker en smaakvol zijn?

Lezers vragen mij vaak hoe het toch mogelijk is dat ik zo weinig uitgeef aan mijn boodschappen. Veel lezers denken dat dit  onmogelijk is met een gezin.

Persoonlijk ben ik het hier niet mee eens. De kans is groot dat je nog niet bewust bezig bent met je boodschappen.

Misschien leef je op dit moment van salaris naar salaris en loop je zonder plan met je wagentje door de supermarkt.

Als het tijd is om hier wat aan te veranderen dan ben je hier op het juiste adres. Met de tips en dit geweldige kookboek gaat het je lukken om voor minder geld boodschappen te doen!

Inhoudsopgave

Voordat je een boodschappenlijstje maakt

Een van de belangrijkste dingen die je doet is alles nakijken. Bekijk je koelkast om te ontdekken wat je kan gebruiken voor je maaltijden.

Onderzoek dan ook je vriezer en je voorraadkast. Boodschappen doe je niet om je voorraad aan te vullen maar doe je alleen maar om de extra benodigdheden te halen.

Om je een voorbeeld te geven zorg ik dat er altijd een krop sla in mijn koelkast ligt. Hier kan ik een salade mee maken maar dit gebruik ik ook voor mijn wraps en voor een broodje gezond.

Als ik mijn maaltijden voor de hele week bedenk weet ik dus wat er allemaal nog in huis is. Hier stel ik mijn maaltijden mee samen, ik haal dan alleen de dingen die ontbreken.

Boodschappenlijstje maken

Haal dus alleen wat er nog nodig is omdat je precies weet wat je de hele week gaat eten. Hou altijd rekening met de avonden dat je snel moet eten omdat je kinderen gaan sporten.

Eet op dit soort avonden wat makkelijks zoals een soepje of een ander makkelijk gerecht. Denk er ook goed over na hoeveel tijd het in beslag neemt om een maaltijd klaar te maken. Maak het jezelf zo makkelijk mogelijk om te koken, vooral als je later thuis komt uit je werk.

Simpele en makkelijke budget recepten

Maak gebruik van de aanbiedingen

Er is geen advies wat voor iedereen geschikt is. Zelf kies ik ervoor om boodschappen te doen bij de Lidl en de Aldi.  Misschien doe je dit bij een andere supermarkt.

Wat ik iedereen kan aanraden is op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen, nooit een A merk te kopen maar altijd een huismerk mee te nemen.

Budget recepten

Voor gezinnen is er natuurlijk meer nodig dan wat ik meeneem voor twee personen. Toch is het mogelijk om goedkope recepten klaar te maken voor maar €5 per dag.

Dit kookboek staat vol met verschillende recepten en verandert je leven. Toen ik het doorlas was ik verbaasd over de teksten, het leek wel alsof ik het zelf had geschreven.

De boodschap van de schrijfster komt namelijk voor een groot deel overeen met de blogs die ik hier met je deel.  Het is bijzonder om te zien dat de schrijfster dezelfde missie heeft, het je zo makkelijk mogelijk maken om minder uit te geven.

Dit kookboek is ontstaan als een kookboek voor iedereen die in de bijstand leeft en zo goedkoop mogelijk moet koken.

Dit boek is echter voor iedereen super waardevol omdat het bomvol staat met geweldige recepten die ook nog eens goedkoop zijn.

goedkope maaltijden studenten

Mijn favoriete recepten

Ik vond het een heerlijk boek om door te lezen en nadat ik alle budget recepten had doorgenomen stond ik te springen om aan de slag te gaan.

Deze recepten wil jij toch ook gebruiken? Mijn favorieten zijn dan ook de pizza wrap, de gehaktbroodjes en de pangasius filet met tuinbonen.

Dit kookboek staat vol met makkelijke en lekkere recepten die ook nog eens spotgoedkoop zijn.  

Wil je ook voor €5 per dag koken maak dan de budget recepten uit dit kookboek.

Waarom je dit kookboek echt moet gebruiken

Dit kookboek staat niet alleen vol met recepten maar ook met andere bruikbare tips waardoor je leert hoe je nog minder uitgeeft aan je boodschappen.

Gezinnen geven het meeste geld uit aan eten en drinken, dit is dus helemaal niet nodig.

Wil je meer lezen over goedkope recepten lees dan dit blog

50 recepten in 30 minuten

Wil je gezonde recepten maken?

Maak dan een van deze recepten met het hele gezin.

Ja, ik wil gezonde recepten maken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.