De beste boeken die elke blogger moet lezen.

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Deze boeken veranderen je manier van bloggen

Boeken om te leren bloggen

Als je net begint met bloggen ben je op zoek naar iemand die je helpt.

Je bent op zoek naar een leraar die je helpt om gemakkelijk en snel te schrijven voor je blog.

Er is zo veel informatie en het kan overweldigend zijn.

Waar moet je beginnen en wat moet je nu precies doen? Het is dan ook erg vervelend dat er zo veel mensen iets anders zeggen, hierdoor weet je niet waar je moet beginnen.

Succesvolle vrouwelijk bloggers

Ik leer heel graag van andere mensen en ben dan ook altijd op zoek naar een goede voorbeelden.  Ik las al snel iets over Elite blog academy. Dit is een opleiding opgericht door Ruth Southup.

Zij begon als huismoeder met haar blog. Het was voor haar een manier om zich te uiten. Ze gaf te veel geld uit en werd op het matje geroepen door haar man. Haar manier van besparen heeft ze vastgelegd in haar blog. Veel van haar blogvrienden stelden haar vragen over het bloggen.

Wat voor haar heel normaal was, was dat niet voor anderen. Doordat ze steeds dezelfde vragen kreeg zag ze dat mensen hulp nodig hadden met het bloggen. Hierdoor is ze elite blog academy gestart.

Een andere succesvolle blogger is suzi whitford van startamomblog. Deze dame is moeder van drie kinderen en heeft een succesvol blog waar ze haar inkomen mee verdient.

Ze is heel technisch en deelt haar kennis wat betreft het bouwen van een professioneel blog. Dit is heel handig voor iedereen die niet handig is en nog nooit een website heeft gebouwd.

De boeken die ik vandaag zal delen zijn de beste boeken om te lezen als je net begint met bloggen. Door de volgende boeken te lezen leer je hoe je een eigen blog kan beginnen. Deze boeken geven je waardevolle informatie om een website te bouwen ook als je dit nog nooit hebt gedaan.

Engels boek over bloggen

Het eerste boek wat ik hier zal beschrijven is het boek van Ruth Soutkup. Dit boek heeft voor mij zo veel veranderd. Opeens wordt het allemaal duidelijk wat bloggen precies is. Door dit boek wordt het allemaal duidelijk wat je precies moet doen als je een blog begint.

Je leert hoe je dit kunt aanpakken en begrijpt hoe succesvolle bloggers zo veel verdienen met hun blog. Om een succesvol blog te kunnen beginnen is het nodig dat je een duidelijke boodschap overdraagt.

Doordat je een duidelijke boodschap vermeld weet je waar je over gaat schrijven. En je lezer weet waar hij over gaat lezen als hij je blog bezoekt.

Boeken om te leren bloggen

Een voorbeeld is het blog van Ruth. Haar boodschap is living well, spending less. In al haar artikelen komt haar manier van besparen en minder geld uitgeven terug. Dit is haar boodschap, dit is wat zij deelt met de wereld.

Als haar lezers op haar blog komen weten ze dus dat ze een artikel kunnen verwachten over besparen en budgetteren. Dit boek is ook goed als je geen idee hebt waar je over kan schrijven. Want wat willen lezers nu eigenlijk lezen. Het geeft je veel ideeën zodat je altijd iets hebt om over te schrijven.

Engels blog e-book

Een andere succesvolle blogger is Suzi whitford van start a momblog. Deze dame is moeder van drie kinderen en heeft een succesvol blog waar ze haar inkomen mee verdient.

Ze is heel technisch en deelt haar kennis wat betreft het opstarten van een blog. Dit is heel handig voor iedereen die niet handig is en nog nooit een website heeft gebouwd.

Herken je jezelf hierin? Dan is dit een goed boek om te kopen. Ik heb zelf de cursus gevolgd, daardoor kan je ook nog eens haar filmpjes bekijken zodat je mee kan kijken en ziet wat ze precies doet.

De boeken niche by number en blog by number vond ik zeer behulpzaam. Wat ik heel behulpzaam vond aan haar boek niche by number is dat ze veel tijd neemt om je te laten nadenken over je doelgroep.

Wie is je lezer, wie is de doelgroep waar jij je aandacht op richt. Ze vindt dat je moet doen aan niche down. Hiermee bedoelt ze dat je een specifieke doelgroep moet nemen als uitgangspunt.

Boeken die je moet lezen

Het is mogelijk dat je kleding gaat verkopen aan Nederlandse vrouwen en een blog begint met de naam fashion N. Het is veel beter om je te richten op een specifieke groep, tieners, jonge vrouwen, zwangere dames, of moeder.

Richt jij je aandacht op bijvoorbeeld zwangere vrouwen in Nederland dan heb je een hele specifieke doelgroep. Als je een blog begint weet je dat je alleen maar over onderwerpen gaat schrijven rondom zwangerschap, het zwangere lichaam en de daarbij passende kleding. Dit zorgt ervoor dat je heel erg gefocust blijft op je lezer.

Blog by number e-book en cursus

Een ander boek wat ik gelezen heb van Suzi Withford is blog by number. Dit is dan ook echt een blogbijbel onder de blogboeken. Door dit boek heb ik zoveel geleerd en dit is echt een aanrader. In dit boek neemt Suzi je stap bij stap mee in het avontuur dat bloggen heet.

Je begint bij het toepassen van je ideale doelgroep en je blognaam. Vervolgens begin je een blog, je kiest een thema en richt dit professioneel in. Ik heb de cursus gevolgd zodat ik de filmpjes ook nog eens kon volgen die Suzi gebruikt om haar website professioneel in te richten.

Boeken die je moet lezen als blogger

Suzi geeft je een aantal ideeën voor je eerste blogartikelen zodat je heel plangericht aan de slag kan gaan. Wat ik ook heel behulpzaam vond was dat ze een hele lijst met groepen heeft geschreven waar je aan kan deelnemen. Dit zijn groepen op Pinterest en groepen op facebook.

Conclusie

Er zijn een aantal boeken die ik elke blogger kan aanraden. Het boek van Ruth is een aanrader om meer te leren over bloggen. Dit boek is zeer behulpzaam omdat het  je een duidelijk beeld geeft wat bloggen nu precies is en je meer kennis geeft over wat je precies doet als blogger. Het is een goede basis zodat je weet waar je aan begint.   

Een andere dame die ook hele goede boeken heeft geschreven is Suzi. De boeken van Suzi zijn dan ook een aanrader omdat ze je echt stap voor stap voorbereiden om aan de slag te gaan.

Het boek niche by number zorgt ervoor dat je gaat werken met een bepaalde doelgroep in je achterhoofd. Je weet voor wie je schrijft waardoor je ook weet waarover je gaat schrijven.

Het boek blog by number gaat je alles leren over het bouwen van een website. Door dit boek leer je waar je over gaat schrijven en hoe je hier geld mee kunt verdienen. Wil jij van je blog je bedrijf maken? Dan raad ik je aan om deze boeken door te nemen.

Wil je online geld verdienen naast je baan?

Ontdek hier hoe je zonder kennis en ervaring je eigen affiliate blog begint.

Ja! Ik wil extra geld verdienen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *