Wil je ook 12.000 euro besparen dit jaar? Bekijk dan deze 6 tips!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Hoe kan je 12.000 besparen in een jaar tijd?

Hoeveel wil jij elk jaar besparen? Lijkt een bedrag als 12.000 euro je echt onmogelijk. Dit is natuurlijk wel een heel groot bedrag.

Ik kwam een filmpje tegen van een dame die door een aantal veranderingen in haar leven dit bedrag bespaart per jaar.

Ik vond het een waardevol filmpje ook al ben ik het niet helemaal eens met al haar tips. Deze grote besparing heeft ze voor elkaar gekregen door haar manier van leven te veranderen.

Ze was zoals we allemaal zijn, ze kocht steeds weer de nieuwste spullen, en had het idee dat ze dit allemaal nodig had.

Van een consument zoals we allemaal zijn is ze dan ook veranderd in een minimalist die niet zo veel meer koopt.

Deze vrouw geeft dan ook aan dat het allemaal te maken heeft met je manier van leven en je eigen overtuigingen.

Inhoudsopgave

De 6 tips om te besparen

Niet al haar tips vind ik even goed. Sommige dingen gaan me te ver.

Uit eten gaan

Voordat ze met haar bespaar challenge begon ging ze elke week een aantal keer uit eten. Met haar man, met haar vrienden. Toen ze erbij stil stond hoeveel haar dit eigenlijk kost is ze ermee gestopt. Elke week uit eten gaan is namelijk een hele dure hobby.

Dit jaar wel 12.000 euro besparen

Ik vind het altijd lekker om een drankje te nemen bij mijn maaltijd als ik uit eten ga. Zo vaak doe ik dit niet dus vind ik het wel fijn om dit te doen. Deze dame maakt heel bewust de keuze om dit niet te doen.

Ze vind de prijzen voor een drankje veel te duur. Ik kan dit wel begrijpen maar af en toe mag je toch best genieten van het leven. Wat vind jij?

Lezen

Ben jij ook een boekenwurm? Als je elke keer het nieuwste boek koopt dan maak je hier een dure hobby van. Wat je veel beter kan doen is lid worden van de bibliotheek. 

Leen je boeken bij de bieb of maak gebruik van e-boeken op je telefoon of smartphone. Neem ook geen abonnement voor een tijdschrift maar leen je tijdschriften bij de bibliotheek.

Eten en drinken

Drink je de hele dag water? Koop dan geen flesjes water maar koop een fles die je mee kunt nemen. Een flesje wat je vervolgens weer kunt bijvullen is veel goedkoper dan elke keer een nieuw flesje water aan te schaffen.

hoe kan je 12.000 euro per jaar besparen

Hoe vaak eet jij vlees bij je maaltijd? Als je ervoor kiest om minder vlees te eten en vaker gerechten klaarmaakt op de vegetarische manier dan kook je een stuk goedkoper. 

Ik kook zelf ook altijd een aantal dagen zonder vlees of vis omdat ik vlees en vis prijzig vind. En ik geloof er in dat je niet elke dag vlees nodig hebt om te overleven.

Koop minder om te besparen

Een slimme tip is je uit te schrijven voor alle mail lijsten. Hierdoor krijg je geen reclame mailtjes meer van de h&m en andere winkels. Want hoe verleidelijk is het om wat te kopen als er een uitverkoop is.

Kies ervoor om minder kleding te kopen maar investeer wel in goede kleding. Het is beter om een aantal kledingstukken in je kast te hebben waar je lang mee kan doen dan dat je elke twee maanden nieuwe kleding moet kopen. 

Goedkoop is dus niet altijd een goede keuze. Dit is voor mij wel een aandachtspunt, ik vind het altijd verleidelijk als ik een koopje zie. Herkenbaar? Volgende keer als ik een koopje zie zal ik hier bij stilstaan.

Vakantie

Een van haar tips is ga niet meer op vakantie. Oké, dit is een mogelijkheid maar het gaat wel ver vind ik persoonlijk. Als het niet mogelijk is dan heb je geen andere keuze.

Maar er bewust voor kiezen om niet meer op vakantie te gaan dat is een grote beslissing. Het bespaart je inderdaad wel bakken met geld. En als je graag thuis bent dan is dit een prachtige manier om veel te besparen.

Sporten

Neem geen abonnement voor een sportschool en betaal niet voor een sport. Sporten kan je gewoon thuis doen door een workout te volgen via internet. Dit doe ik ook al jaren, via YouTube kan je zoveel leuke workouts vinden.

Yoga, pilates, Zumba en andere oefeningen, er is zo veel te vinden online. Sporten kan je dus gewoon vanuit huis. Nu moet je alleen nog de motivatie vinden om aan de slag te gaan.

Wat gaat me te ver? 

Deze dame kiest ervoor om haar eigen haar te knippen. Dat gaat mij dus echt te ver! Ik zal mijn eigen haar echt nooit gaan knippen, dat laat ik aan de kapster over. Misschien bespaart ze hier wel geld mee maar dit is iets waar ik zelf niet voor kies.

Zoals je ziet heb ik niet alle twintig tips beschreven, wil je al haar tips zien bekijk dan onderstaande filmpje

.

Welke tip van dit filmpje gaat jouw te ver?

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.