Besparen voor beginners

Gemiddelde leestijd: 10 minuten

Voor iedereen die nog niet spaart: de gids besparen voor beginners

Besparen voor beginners, hoe je stap voor stap elke dag geld opzij zet

Besparen is iets wat iedereen kan leren dit geld ook voor beginners. Ik ben opgegroeid met bepaalde lessen over geld. Een van die lessen was bijvoorbeeld geef altijd minder uit dan je verdient. 

We leren niet dezelfde lessen in onze jeugd. Als je dan gaat samenwonen is het belangrijk dat je op dezelfde manier omgaat met je inkomen.

Gebruik de tips uit dit artikel om te besparen ook als je hier nog niet eerder mee bent begonnen. 

Het samenwonen was dan ook het begin van ons budget. We houden nu elke maand bij hoeveel we overhouden en zetten dit apart op een spaar rekening.

Door deze gewoonte sparen we veel en maken we ons nooit meer druk over ons geld. 

Veel mensen worstelen met hun geldzaken. Terwijl dit niet nodig is. Met dit artikel laat ik je zien dat besparen voor beginners echt mogelijk is.

Waarom besparen voor iedereen mogelijk is? 

Veel mensen geven elke maand te veel uit. Hiermee bedoel ik dat er veel mensen zijn die evenveel uitgeven dan ze verdienen. 

Hierdoor leef je van salaris naar salaris en spaar je niets. Dit zorgt voor veel stress in je leven.

Als bijvoorbeeld je wasmachine kapot gaat kan je geen nieuwe aanschaffen. Mijn doel is dan ook om zo veel mogelijk te besparen. 

Als je elke maand minder uitgeeft aan bijvoorbeeld je maandelijkse rekeningen dan blijft er altijd een bedrag op je rekening staan.

Zet dit opzij om te sparen voor noodgevallen of spaar voor een van je spaardoelen. 

Sparen is niet voor later. Als je spaart dan zet je elke maand een klein bedrag opzij. Dit doe je voor je eigen toekomst. 

Maar als je pas later begint spaar je ook een lager bedrag. Als je er vandaag mee begint om anders te leven spaar je een groter bedrag. 

Denk er maar eens over na dat als je elke maand vijftig euro opzij zet voor de komende dertig jaar er over dertig jaar 18.000 euro op je spaar rekening staat. 

Dat is toch een mooi bedrag?

Hoe begin je met geld opzij zetten? 

Besluit vandaag nog om je eigen leven te veranderen. Door anders met je geld om te gaan en ervoor te zorgen dat je elke maand een bedrag spaart zorg je voor rust.

Om te besparen moet je weten waar je minder aan kunt uitgeven. Het is nodig dat je een overzicht gebruikt voor je financiële situatie. 

Schrijf alles op wat je uitgeeft en ontdek waar je minder aan kan uitgeven?

Hoe geef je minder uit? 

Als je er niet bewust mee bezig bent heb je misschien geen idee hoeveel je elke maand uitgeeft aan al je rekeningen. 

Op het moment dat je een overzicht maakt en alles gaat opschrijven wordt het pas duidelijk.

Maak een overzicht en bekijk de verschillende prijzen. Door de prijzen te vergelijken via  pricewise  kom je erachter of je ergens anders minder kan betalen. 

Als dit het geval is stap dan over naar een andere zorgverzekering of energie maatschappij. Hou wel altijd rekening met je huidige contract als je overstapt.

Besparen voor beginners , de simpele gids

Veel gestelde vragen over geld overhouden:

Wat is de beste manier om te besparen?

Een goed budget zorgt ervoor dat je precies weet hoeveel je verdient en hoeveel je uitgeeft. Doordat je opschrijft hoeveel je elke maand uitgeeft ontdek je waar je minder aan moet uitgeven.

De moderne manier om meer te besparen

Doordat je opschrijft waar je geld aan uitgeeft kom je erachter waar je minder aan moet uitgeven. Schrijf het op met pen en papier, gebruik een Excel document of een google spreadsheet.

Dit kost wat tijd maar het laat je zien waar je op kan besparen. Misschien ontdek je dan dat je veel uitgeeft aan je ontbijt of je lunch, verander deze gewoonte dan zo snel mogelijk.

Wat zijn extreme manieren om minder uit te geven?

Voorkom impulsaankopen, laat je niet verleiden door reclame en uitverkoop. Schrijf je uit  voor nieuwsbrieven en kies ervoor om niet meer naar de stad te gaan. 

Doe je onderzoek voordat je iets koopt, lees beoordelingen en kijk of je ergens anders minder kan betalen. Als je een keer uit eten gaat ga dan op zoek naar een goede actie via groupon.

Als je echt extreem minder wil geven maak dan gebruik van een fiets in plaats van de auto, kies ervoor om niet op vakantie te gaan of alleen voor een laag bedrag. 

En ga op  zoek naar een goedkopere woning omdat hier een groot deel van je inkomen aan opgaat. Dit zijn inderdaad echt extreme maatregelen en dit is dan ook niet voor iedereen mogelijk.

Kan je ook sparen met een klein salaris?

Ook met een klein salaris is het mogelijk om te sparen. Hiervoor is het alleen nodig dat je heel bewust omgaat met je uitgaven.

Als je het belangrijk vindt om te sparen geef je alleen nog maar geld uit aan je noodzakelijke rekeningen en geef je minder uit aan leuke dingen, spullen en kleding.  Bepaal wat je belangrijk vindt en werk aan je spaardoelen.

Wat kan ik doen om minder uit te geven aan boodschappen?

Voordat je een boodschappenlijst maakt kijk je eerst je koelkast, je vriezer en je voorraadkast na. Dan weet je wat je nog in huis hebt. Bekijk de aanbiedingen om te zien of er iets in de aanbieding is wat je gezin veel eet.

Schrijf vervolgens een boodschappen lijstje en gebruik alles wat je nog in huis hebt om je maaltijden mee samen te stellen. Ga nooit met een lege maag naar de supermarkt omdat je dan in de verleiding komt om verkeerde dingen te kopen. Koop altijd ingrediënten waar je meerdere maaltijden mee kunt samenstellen.

Gids voor besparen voor beginners

Kan ik minder uitgeven?

Als je het belangrijk vindt om te sparen moet je minder uitgeven. Dat is echt mogelijk. Begin dus met het opschrijven van je inkomen en je uitgaven en blijf elke maand je uitgaven opschrijven. Dit geeft je inzicht en je ziet al snel waar je minder aan kunt uitgeven.

Voor je maandelijkse uitgaven is het belangrijk dat je onderzoekt of je minder kunt betalen voor je energie, zorgverzekering en telefoon. Voor andere uitgaven als uit eten gaan, entertainment, kleding en schoenen kijk je ook altijd naar de laagste prijs.

Hoe bepaal ik hoeveel ik kan sparen? 

Daarvoor is het nodig dat je alles opschrijft. Zorg ervoor dat er aan het einde van de maand een bedrag over blijft. Of dit nu vijftig euro of tweehonderd euro is maakt niet uit. Het bedrag wat overblijft laat je automatisch overschrijven op je spaarrekening.

Het laatste wat je moet weten over besparen voor beginners.

Er zijn dus verschillende manieren waardoor je beter met je geld kan omgaan. Gebruik deze tips om anders naar je inkomen te kijken. Maak vandaag nog gebruik van een budget en blijf je uitgaven bijhouden. Besparen voor beginners is dus echt mogelijk.

Besparen voor beginners is makkelijker dan je denkt.

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *