8 tips om geld stress tegen te gaan

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Wanneer heb je geld stress? 

Meer geld overhouden en geen geld stress meer

Heb jij last van geld stress?

Geld stress betekend dat je te weinig geld hebt om van te leven of dat je maand langer duurt dan  je salaris op je rekening staat. 

Het is dan een grote uitdaging voor je om al je rekeningen op tijd te betalen en je overleeft de laatste dagen van de maand amper.

Dat is niet fijn.

Je moet elke keer maar weer wachten op je volgende salaris.

Waarom ben je elke maand weer gespannen?

Als je elke maand evenveel uitgeeft dan je verdient hou je niets over. Dat is eigenlijk heel simpel maar het werkt wel op deze manier. Geef altijd minder uit dan je verdient en je bent goed bezig.

Als je dit dus niet goed doet dan is het elke maand weer een uitdaging. Dan weet je niet hoe je het de laatste dagen van de maand moet doen. 

Als je voelt dat je gestrest bent en je zorgen maakt of je het allemaal wel kan betalen dan is het tijd om het anders aan te pakken.

Hoe ik geld stress heb overwonnen?

Niemand is perfect en dat ben ik dus ook niet. Op dit moment kijk ik met plezier naar mijn rekeningen maar dat was niet altijd het geval. 

Vooral toen ik mijn opleiding volgde, studeerde en samen ging wonen was het een uitdaging. Je wilt lekker leven, van alles doen met vrienden maar dat kost ook wat.

Soms is het makkelijker om je rekening maar niet te bekijken omdat je stiekem weet dat je te veel uitgeeft. De maat was vol toen ik naar een lege rekening keek en dacht dit kan zo niet langer. 

Dit wil ik niet voor de rest van mijn leven en ik besloot dat ik moest veranderen.  Ik ging toen aan de slag en ontwikkelde een strategie die goed voor mij werkt.

Besparen voor beginners

Stap uit die cirkel!

Veel mensen leven in een vicieuze cirkel. Een cirkel waarin er elke maand weer stress is.  Er is elke keer weer stress omdat er geen geld meer op de rekening staat aan het einde van de maand.

Veel mensen vragen zich dan af waar hun geld heen is gegaan en wachten angstig op hun volgende salaris. Deze laatste dagen van de maand kan je niets leuks doen en ben je altijd bang voor een extra rekening of kostenpost. 

Als je dit elke maand meemaakt is het tijd om het anders te gaan doen. Als je een ander resultaat wil is het nodig dat je iets verandert anders blijf je altijd in hetzelfde cirkeltje zitten.

8 tips om geld stress te overwinnen

  • Gebruik een overzicht om alles bij te houden
  • Weet hoeveel je elke maand kan uitgeven
  • Schrijf je uitgaven elke keer weer op om jezelf scherp te houden
  • Voorkom zoveel mogelijk verleidingen waardoor je iets gaat kopen
  • Gebruik een strategie die je helpt om meer te sparen
  • Schrijf al je uitgaven en inkomsten op en hou een overzicht bij van je geldzaken.
  • Maak het een uitdaging om elke maand geld over te houden

Wil je meer bespaartips?

Download dan mijn gratis e-book

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *